Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Bogey Golf sijaitsee aivan Kouvolan keskustan tuntumassa

Golfaamaan rennolla asenteella

Bogey Golfiin voi tulla tutustumaan golfauksen saloihin, vaikka ei olisi ruutupöksyjä, Aston Martinia ja mailapoikaa. Varusteet voi vuokrata paikan päältä, Green Cardia ei kysellä.

Jaa somessa

Kouvolassa aika moni asia löytyy läheltä. Golfviheriöllekin voi astua ilman pitkää ajomatkaa, sillä Kouvolan golfkeskus Bogey sijaitsee Tykkimäellä, muutaman kilometrin päässä keskustasta ja aivan Tykkimäen huvipuiston kupeessa.

Bogey on niin sanottu jokamieskenttä, jossa ei kysellä Green Cardia eikä golfkerhon jäsenyyttä. Tasoituksia ja pukukoodia ei tunneta.

Rata on 9-reikäinen par3-rata. Tavoitteena on siis edetä jokainen väylä kolmella lyönnillä. Lyhin väylä on 100-metrinen, pisin 172 metriä.

Aloitus vaikka vuokravälineillä

Iitti Golf Bogeyn periaatteena on pay&play. Pelaajan ei tarvitse omistaa edes harrastusvälineitä, sillä ne voi vuokrata. Lähtöaikoja ei tarvitse varata, sen kun vain tulee paikalle silloin, kun sopivalta tuntuu.

Golfharrastuksen voi siis aloittaa ilman suuria rahallisia panostuksia ja hetken mielijohteesta. Kynnys golfin kokeiluun on tehty mahdollisimman pieneksi.

Ensikertalaiselle annetaan alkuopastus säännöistä ja golf-etiketistä: Missä suunnassa kenttä kierretään, milloin huudetaan varoitus ”FORE!”, millä mailalla lyödään milloinkin. Aloittelijaa neuvotaan myös antamaan tilaa kenttää nopeammin kiertäville.

Ja jos innostus herää, voi pyrkiä mukaan kurssille, jossa saa lisäopastusta.

Ammattilaisista kesälomagolfareihin

Golfkeskuksen alueella toimii Klubi, josta voi ostaa peliliput sekä vuokrata mailat ja muut varusteet. Siellä voi myös nauttia virvokkeita ennen ja jälkeen kierroksen.

Kesä- ja heinäkuu on Bogeyn kiivainta golfaikaa, kun lomalaiset ja mökkiläiset saapuvat viheriölle. Kausi loppuu syksyllä säiden mukaan.

Kentällä käy myös ammattilaisia harjoittelemassa ennen kisoja. Korkeuseroja nimittäin löytyy, ja lyöntejä pääsee tekemään niin ylä- kuin alamäkeen. Erityisen hyvin Bogeyn rata sopii lähipelin treenaamiseen.

Golf-kentän lähellä on yhdeksän väylän minigolfrata, joka soveltuu niin pienille kuin isoille golffareille. Jos rata tuntuu muuten liian helpolta, voi väyliä yrittää selvittää yhdellä lyönnillä.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.