Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Koripallo on Kouvolassa kovassa nosteessa

Kotipaikka koriskaupungista

Ville Kaunisto arvostaa Kouvolassa urheilumahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa.

Jaa somessa

”Menossa on kolmas sopimusjaksoni Kouvojen kanssa. Olen pelannut Kouvolassa pian yhdeksän vuotta. Kaipa se kertoo kaupungista jotain, että olen aina palannut tänne.

Ammattilaiselle tärkeää on toimiva organisaatio ja pelaamisen olosuhteet. Elinympäristö tulee heti perässä. Haluan pelata siellä, missä on hyvä olla.

Ihastuin aikoinani Kouvolassa ihmisiin, ystävällisyyteen ja siihen, että moni oli valmis auttamaan. Se ei ole muuttunut mihinkään.

Kouvolassa elämä on helppoa. Ei ruuhkiä, ei kiireitä, ellei niitä itse aiheuta. Kun alan kaipaamaan suurkaupunkia, viikonloppu Helsingissä riittää. Sieltä palaan iloisena takaisin.

Penkkiurheilijan paratiisi

Kouvola on urheilukaupunki. Sen kärkiseurat – Kouvot, KPL ja KooKoo – tunnetaan ympäri Suomen. Kun pelasimme keväällä 2016 playoffeja KooKoon Lumon-areenalla, tuli olo, että nyt ollaan ihan tosissaan.

Oleellisinta kuitenkin on, että nuorilla on mahdollista harrastaa ilmaiseksi kaupungin tiloissa. Täällä on kasvanut niin yksilö- kuin joukkuelajeissa Suomen- ja maailmanhuippuja.

Tykkään juosta lenkkejä kaupungin upeilla pururadoilla, ja tennistä pelaan, vaikken ole siinä hyvä. Työsopimus rajoittaa omaa harrastelua. Tänäänkin pelipäivän jälkeinen aamu käynnistyi särkylääkkeiden voimin. Koripalloeläkeläisenä voin sitten tehdä mitä vain.

Kouvolassa kannustuskulttuuri on hillitty, varsinkin jos vertaan sitä kokemuksiini muista maista. Siksi nautin hetkistä, kun yleisö innostuu todella omalla Jatke Areenallamme.

Kesäisin seuraan pesäpalloa. Penkkiurheilijana olen kuivan analyyttinen. Ihan kuin olisin itse kentällä ja yrittäisin keksiä parhaan ratkaisun. Jääkiekkokausi menee päällekkäin koriskauden kanssa.

Ei vapaa-ajan ongelmia

Olen kiireisempi nyt kuin koskaan ennen. Perheenlisäys, kunnallispolitiikka ja kauppatieteen opinnot Northumbrian yliopistossa vievät aikaa. Opiskeluja on nyt takana puolitoista vuotta, ja käytän niihin aikaani pelimatkoilla. Elämä on jatkuvaa oppimista.

Kirjoja luen, mutta enemmänkin voisin lukea. Kirjoitin muutaman vuoden ajan kolumneja Kouvolan Sanomiin, ja kirjoittamista on tarkoitus jatkaa.

Ajatukseni on, että Kouvolaan voisi asettua. Minulla on joka tapauksessa neljän vuoden sopimus kunnallispolitiikkaan. Mihin täältä tarvitsisi väkisin lähteä?

Urheilulle vastapainoa saan muusta kulttuurista. Käyn teatterissa, Kymi Sinfoniettan konserteissa ja taidenäyttelyissä. Silloin en analysoi, nautin vain.”

Kouvolalaisen silmin

VisitKouvola esittelee artikkelisarjassaan Kouvolaa paikallisten silmin, alta näet muut "live like a local" -sarjamme jutut:

Yllytyshullut avannossa

Rouheutta ja rosoisuutta

Luonnonkaunis Valkeala

Kansainvälinen Kouvola