Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Kesälomasuunnitelmia

Veisitkö ryhmäsi tutustumaan historia- tai luontokohteisiin vai suunnitteletko lomaa perheen kanssa ja lapset päättävät kohteen? Kouvolan kohteista löydät vastaukset kummassakin tapauksessa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Avainsanat tämän kesän reissuille ovat Verla, Mustila, Repovesi ja Tykkimäki. Tervetuloa!

Maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehdas

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas ovat olleet Verlan kylän sydän aina 1870-luvulta lähtien, ensin toimivana tehtaana ja vuodesta 1972 lähtien tehdasmuseona. Unescon maailmanperintölistalle Verla hyväksyttiin vuonna 1996. Museon ympärillä palvelevat ruukkikylän puodit ja lounaskahvila. Istahda puistoalueen terassille ja nauti.

Verlan puuhiomoon ja pahvitehtaaseen tutustutaan aina oppaan johdolla. Opas toimii tehtaan tulkkina ja elävöittää museota siihen liittyvillä tarinoilla. Verlaan on noin puolen tunnin ajomatka Kouvolan keskustasta.

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila tunnetaan eksoottisista havupuumetsiköistään ja kesäkuussa kukkivista sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Puistossa on merkittyjä reittejä 1,5-3 kilometriä, luontopolku ja vapaasti kuljettavia pikkupolkuja. Keskeisillä alueilla on myös pyörätuoleille sopivia leveämpiä polkuja. Puistokahvila palvelee touko-syyskuussa. Puistokahvilan pihalla on myynnissä pieniä kenno- ja astiataimia.

Samalla alueella sijaitsevasta Mustilan Viinin viinipuodista saat ostoskoriisi paikallisia herkkuja ja tilaviiniä.

Pysähdy siis 6-tien varrella, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta.

Repoveden alue

”Jos metsään haluat mennä nyt …” , niin mene Repovedelle. Kansallispuisto ja Aarnikotkan luonnonsuojelualue muodostavat ainutlaatuisen erämaa-alueen, jossa on noin 45 kilometriä helppoja ja vähän vaikeampia reittejä. Repoveden retken voit aloittaa joltakin kolmesta sisääntuloalueesta: Lapinsalmi ja Tervajärvi alueen eteläosassa, Saarijärvi pohjoisosassa.

Matkan varrella, Kouvolan suunnasta Repovedelle mentäessä (tie 368), kannattaa pysähtyä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla. Taidenäyttely ja Rakkauspuisto - ja kahvitkin voit nauttia tässä matkan varrella.

Mennään Tykkimäkeen

Tykkimäellä on huvipuisto, Aquapark ja campingalue. Yksi päivä huvipuistossa, toinen aquaparkissa ja yöksi leirintäalueen mökkeihin. Ja jos vielä jaksat, niin Tykkimäki Actionparkin löydät Prismakeskuksesta Kouvolan marketalueelta.

Tykkimäki on helppo ja turvallinen huvittelupaikka. Kouvolan keskustasta matkaa on noin 5 km. Auton voit jättää huvipuiston ilmaiselle parkkipaikalle tai jos bussi on sinun valintasi niin hyppää bussiin kyytiin Matkakeskukselta.

Bussilla helposti Kouvolan matkailukohteisiin.