Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolan vappu

Vappuhulinat Kouvolassa

Talvi kääntyy myös Kouvolassa kevääseen ja kesän odotus on hyvä aloittaa viimeistään railakkailla vappuhulinoilla!

Jaa somessa

Kesä on niin lähellä, että melkein tekisi mieli juosta suoraan rannalle pötköttämään auringon alle. Noh, juhlitaan nyt ensin kuitenkin vappua ja alkanutta kevättä. Siirrytään sitten kesäisiin meininkeihin.

Kouvolassa voit nauttia vappuna perinteisten vappuherkkujen lisäksi myös notkuvista brunssipöydistä ja railakkaista vappukarkeloista.

Munkit ja tippaleivät

6-tien varressa sijaitseva Korian Leipomo on kätevästi matkan varrella, niin saat munkit tuliaisiksi kun suuntaan Kouvolaan. 6-tien varrella sijaitseva Kymen Paviljonki laittaa myös vappuna lounaspöydän komeaksi.

Taideruukissa sijaitsevasta Cafe Ruukkitaresta saat mukaan vapun tärkeät herkut, mutta samalla voit ihastella myös Taideruukin muuta tarjontaa.

Kouvolan keskustan puistot ovat erittäin otollisia paikkoja eväretkille ja skumppapullojen poksautteluun. Jaakonpuistossa voit nauttia eväsretken kaverina puhallinmusiikista klo 9-10 välillä, kun taas kuorolaulut kuulet Kouvolatalolla klo 11-12.

Brunssille ja äkkiä!

Aina välillä Suomen keväässä ja kesässä sattuu myös satamaan, mutta huoli pois! Sateista säätä pääset helposti piiloon Kouvolan  kahviloihin ja ravintoloihin, jotka tarjoavat myös vappuna menoa ja meininkiä. Samalla saat kokeilla perinteisten vappunakkien lisäksi muitakin herkkuja!

Vappubrunsseja ja lounaita
 Kymin huvilalla  30.4. Tex Mex buffe sekä  vappupäivänä 1.5. jo perinteisesti kaupungin hulppein vappubrunssi ja Kouvolan Soittokunnan säveliä! Myös Huvilan puisto on vapunviettäjien käytössä.
Kouvolatalolla Sävel Bistrossa vappulounas tarjolla klo 11-15 ja kuorojen musiikkia klo 11-12.  Paraatikentän laidalla  sijaitseva Kasarmiravintola on avoinna vapunpäivänä, brunssia klo 10-14.

Vaakunan Frans & Rose - bistro on valittu vuoden 2018 Frans & les Femmes - bistrojen ykköseksi. Varaa pöytä vapuksi ja herkuttele vaikka parsalla. Korkkarit voit nostaa kattoon myös keskustan ravintoloissa Betonyssa ja brunssipöytä on katettu valmiiksi myös Three Wingsissä, eli ei muuta kuin herkuttelemaan.

Orilammen lomakeskuksella  30.4. Vappubileissä 70-90 luvun parhaat bilebiisit ja villiä tunnelmaa nostattaa naamiaiset! Paras asu palkitaan. Illalla myös karaoke. Seuraavan päivän 1.5. pelastus on herkullinen vappubrunssi klo 11.30-15.00. Majoitustarjous 55€/hlö puolihoidolla.

Kouvolassa on aivan mahtava ravintolatarjonta!

Musiikkia ja muuta ohjelmaa

30.4. Perinteinen Unton lakitus Kouvolan teatterilla klo 17. Unton lakituksessa luvassa puheita, yhteislaulua ja tietysti Unto patsas saa jälleen kerran ylioppilas lakin päähänsä!

30.4.  Kouvolan teatterilla kaksi näytöstä Appivanhempien ABC

30.4.-1.5. Virtakiven vappu

1.5. Kouvolan kaupungin vappu järjestetään perinteisesti nyt sekä Jaakonpuistossa sekä Kouvolatalolla.

1.5. Happy Bowling Lasten vapputapahtuma Kouvolan keilahallin pihalla

1.5. Vietä vappua hyväntuulisen musiikin parissa Kymi Sinfoniettan perinteikkäässä Vappukonsertissa! Solistina Sami Pitkämö

1.5. Vappujuhla Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä 1.5. klo 13.00. Kuusankoskitalo on avoinna klo 15 asti.