Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Elämykset bussimatkan varrella

Kouvolan reittiopas uudistui ja samalla linja-autovuoroihin tuli muutoksia. Miten tavoitat Kouvolan suosikki matkakohteet ja mistä aikataulut löytyvät uudistuksen myötä?

Jaa somessa

Kesäkuussa Kouvolan kaupungin joukkoliiikenteen asiakaspalvelupiste siirtyi Matkahuollosta kokonaan Bussimatkatoimistoon (Torikatu 2). Myös bussien reitti- ja aikataulutiedot siirtyivät uuteen reittiopaspalveluun osoitteeseen kouvola.digitransit.fi, mutta vanhaa Matkahuollon reittiopasta voi toistaiseksi vielä käyttää.

Samalla joukkoliikenteen kesäaikataulut on otettu käyttöön, uusissa aikatauluissa on tehty muutoksia linjanumerointiin. Muutokset voit tarkistaa Kouvolan kaupungin tiedotteesta. Uutena vuorona on tullut pe-la ja la-su välisinä öinä kulkeva yövuoro.

Bussilla suosikki kohteisiin

Tykkimäkeen pääsee suoraan linjalla 12, jonka Tykkimäen kautta kulkevat vuorot on merkitty aikatauluvihkoon "T" merkinnällä ja linjakilvissä sekä reittioppaassa lukee "Tykkimäki". Lisäksi Tykkimäkeen menee oma linjansa, joka kulkee väliä Matkakeskus-Tykkimäki. Tykkimäkibussiin voi hypätä Matkakeskuksen pysäkiltä H3. Tykkimäen läheisyyteen pääsee myös linjoilla numero 8 ja 13.

Repovedelle pääsee Repovesibussilla tai julkisen liikenteen Kouvola-Orilampi väliä kulkevalla linjalla 5. Kaikilla linjan 5 vuoroilla ei kuitenkaan pääse Lapinsalmen portille ja Orilammelle. Julkisenliikenteen linjan aikataulun näkee Matkakeskus - Valkeala - Hillosensalmi / Orilampi -aikataulusta, sekä Repovesibussin aikataulun yhteydestä. Sen vuorot ovat sinisellä pohjalla.

Verlaan pääsee viikonloppuisin kulkevalla Repovesibussilla, sekä kahdella linjan 9 vuorolla tiistaisin ja torstaisin.

Arboretum Mustilaan kulkee paikallisliikenteen linja numero 4, jonka kyytiin voi hypätä Matkakeskukselta.

Anjalan Ankkapurhan kulttuuripuistoon ja Tehtaanmäen Alvar Aalto - kohteille pääsee kätevästi linjalla 3, joka lähtee Matkakeskuksen vierestä H1 – pysäkiltä. Bussilla pääsee noin 1,5 kilometrin päähän Ankkapurhasta ja vajaan kilometrin päähän Tehtaanmäestä.

Lapinsalmen riippusilta suljettu toistaiseksi. (2.7.2018)