Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Rakkauden Kouvola

Kuinka romanttinen on Suomen epäromanttisin kaupunki? Travellover blogin kirjoittaja Annika lähti Twitter keskustelun innoittamana ottamaan asiasta selvää suuntaamalla Kouvolaan. Blogiteksti näytti pienen osan Kouvolan romantiikasta, mutta mitä kaikkea muuta tämä metsien täyteinen paikka kätkee sisäänsä?

Jaa somessa

Romantiikkaa luo jo itsessään perinteinen maalaismaisema, eikä sitä tarvitse Kouvolassa kaukaa hakea. Luontopolkuja löytyy kaupungin keskustan tuntumastakin, mutta ei täydelliseen luonnon rauhaankaan ole pitkä matka. Esimerkiksi Kannuskoskella sijaitsevassa Tuhannen Tarinan Talossa yöpyessään pääsee maaseudun tunnelmaan ihastellessaan pihapiirin eläimiä.

Kuusankoskella Kymin Huvilassa majoittuessaan pääsee tutkimaan vieressä sijaitsevaa Taideruukkia ja nauttimaan huvilan historiallisesta tunnelmasta. Kävelyllä Kymijoen varrella voi ihailla Koskenrannan huviloita ja nauttia piknikistä Kuusankoskitalon takana sijaitsevassa puistossa.

Eikä romantiikkaa puutu Kouvolan keskustastakaan. Remontoidulta kävelykadulta ja sen lähikaduilta löytyy ravintoloita joka makuun, tekipä mieli sitten syödä hienosti A la Carte ravintolassa, kokeilla rohkeasti muiden maiden makuja tai vain nopeasti napata purtavaa nälän tyydyttämiseksi. Jälkiruuaksi voi herkutella toinen toistaan upeampia kakkuja Ramin Konditoriassa.

Kävelykadun läheltä löytyy myös muita kahviloita, puistoja ja sisäaktiviteetteja. Kouvolan teatterin vierestä löytyvässä keilahallissa voi ottaa mittaa toisistaan hohtokeilauksessa valaistuksen luodessa tunnelmaa. Jopa keskustaan mahtuu oma osansa maaseudun rauhaa, sillä sitä voi tutkia rauhassa kiireettömässä ympäristössä.


Kesäteattereiden viihdyttävistä näytöksistä löytyy esityksiä moneen makuun ja taidetta voi ihastella ympäri Kouvolaa maalla tai kaupungissa. Romantiikkaa ei varmasti puutu, kun kohteeksi ottaa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon. Siellä sijaitsevassa Rakkauspuistossa rakkautensa voi sinetöidä lukon muodossa kukkaloiston keskellä.
Lämpimällä säällä auringon lämmöstä voi nauttia Tykkimäen Aquaparkissa. Tekemistä riittää vaikka koko päiväksi, sillä aivan vesipuiston vierestä löytyy Käyrälammen uimaranta ja rantalentopallokenttä. Jos matkan ajoittaa sopivasti, voi illalla nauttia vielä elävästä musiikista huvipuiston puolella ja ihailla maisemia Kouvola-pyörästä käsin.
Tykkimäen sauna on huippukohde kesät talvet!