Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Virranvietävänä Kymijoella

Aurinko paistaa kirkkaana ja vesi solisee korvissa. Olisi pitänyt ottaa aurinkolasit mukaan. Veneen lipuessa hiljalleen autiotalon ohi voi hetken aikaa antaa mielikuvituksen viedä ja keskittyä kuuntelemaan kiehtovia tarinoita. Sitten mennään taas hieman lujempaa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Pieni polku johdattaa joenrantaan, jossa laiturin nokassa kelluu ensin pieneltä näyttävä vene. Kun pelastusliivit on vedetty päälle ja on aika astua veneeseen, sen koko tuntuu kasvavan silmissä. Pian moottori pärähtää käyntiin ja veneen nokka suuntaa kohti Koriaa.

Välillä vene hidastaa, kun kohdalle osuu mielenkiintoinen paikka omalla erityisellä tarinallaan. On kummituksia, sotahistoriaa ja tehdas, johon mahtuu monta tarinaa. Korian silta näyttää kesäsäässä erityisen kauniilta ja matka sillan ali tuntuu omalta pieneltä seikkailultaan.

Sää on melkein helteinen, kun nostamme veneessä mehu maljan Kymijoelle ja pistämme suut makeaksi pullapaloilla. Paluumatka sujuu rattoisasti rupatellen ja venekyydistä nauttien.

Veneretken Kymijoella järjestää KymiSun, jonka retkille voi hypätä myös Repovedellä ja Verlassa. Millainen olisi sinun täydellinen veneretkesi? KymiSunilta voit varata myös räätälöidyn retken, tai hypätä valmiin Kymijoen veneretken vietäväksi.