Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Lapinsalmen ylitys Repoveden kansallispuistossa

Repoveden kansallispuisto tarjoaa todellisen luonto elämyksen! Uuden sillan avajaiset järjestetään 14.10.2019

Jaa somessa

Suosituksia kansallispuistokäyntiin  

Repoveden kansallispuistoon rakennetaan pylonisilta, joka on myös rakenteeltaan riippusilta. Uutta siltaa kävellään lokakuun puolessa välissä. Kesäkaudella Lapinsalmen yli mennään viime kesän tapaan venekyydillä ja Ketunlossilla. Lisätietoa.

Sillan korvaava, maksuton venekuljetus järjestetään 26.5.-11.8. klo 10-18 päivittäin sekä sen jälkeen viikonloppuisin (la-su) 1.9. saakka.

Lapinsalmella Määkijänsalmen ylittävä käsikäyttöinen Ketunlossi-vaijerilossi toimii normaalisti ja sillä pääsee ylittämään vesistön jäiden tuloon tai joulukuun alkuun asti.

Lapinsalmen sisääntulon (Riippusillantie 55) lisäksi Repovedellä on kaksi muuta kansallispuistoporttia: eteläinen Tervajärvi (Kivisilmäntie 720) ja pohjoispäädyssä lähellä Mäntyharjun rajaa Saarijärvi (Kuismantie 990). On suositeltavaa suunnitella kansallispuistokäyntiä hyödyntäen näitä portteja. Erilaisiin reittivinkkeihin voi tutustua täällä.

Repovedellä liikennöi myös venetakseja. Matkustaa voi tervantuoksuisella puuveneellä tunnelmoiden tai vauhdikkaammin joko kumiveneellä tai Busterilla. Suosittuja rantautumispaikkoja ovat muun muassa Karhulahti, Mustavuori, Kuutinkanava ja Määkijä. Venetaksi myös noutaa asiakkaat kansallispuistosta ja toimittaa esimerkiksi Hillosensalmelle tai Lapinsalmen sisääntuloon. Venetaksipalveluja tarjoavat: Kuutin kolo, puh. 0400 551 530 ja Seikkailuviikari Oy puh. 0500 862 862. Venetaksia tilatessa kannattaa tarkistaa missä ajassa venetaksin saa ja venetaksin voi tilata myös etukäteen.

Puistoon on mielenkiintoista tutustua vesiteitse meloen tai vaikkapa Kultareitti-risteilyllä. Orilammen Majalta lähtevä Tuuletar ajaa vuoroajoa kesäisin.

Kouvolan Matkakeskukselta liikennöi  jälleen 2019  kesä-syyskuu ajalla Repovesibussi . Repovesibussi vie Verlan maailmanperintökohteeseen ja Repovedelle Lapinsalmen sisäänkäynnille. Bussireitin varrella sijaitsevat myös esimerkiksi Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo sekä Orilammen Maja.

Repovedelle eri kansallispuistoporteille pääsee kätevästi myös kimppataksilla Kouvolan Matkakeskukselta. Kymenlaakson Taksi tarjoaa kyytejä, tilaukset numerosta 0100 87 227. Kouvolassa vuokra-autoja tarjoavat Avis, Hertz ja Scandiarent.

Kansallispuisto-ohjeistus retkeilijöiden ja luonnon turvaksi

Metsähallitus on ohjeistanut laajasti retkeilijöitä noudattamaan esimerkiksi roskattoman retkeilyn periaatteita, seuraamaan metsäpalovaroituksia ja huomioimaan, että puistossa voi olla katvealueita matkapuhelinten kuuluvuudessa. Kansallispuistokävijöille suositellaan 112-mobiilisovelluksen lataamista. Lisäksi kansallispuistokartan voi ladata etukäteen puhelimeensa tai ottaa mukaan painetun A3-kokoisen Repoveden kartan. Painettuja karttoja on jaossa mm. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon VisitKouvolan infopisteessä ja Lapinsalmen sisääntulon luona sijaitsevassa kahvila Repotassussa. Lisäksi VisitKouvola postittaa mielellään Repoveden repäisykarttoja (tilaukset matkailu@kinno.fi). Kansallispuiston sisäänkäynneillä on karttaopasteita.

Metsähallituksen hoidossa oleville riippusilloille on tarvittaessa annettu tarkat ohjeet kävijöiden yhtäaikaisesta määrästä ja/tai kävijöiden välimatkoista. Ohjeet käyvät tällöin ilmi maastotauluista siltojen kupeessa. Lapinsalmen riippusillan päädyissä on symbolein ohjeistettu pitämään 10 metrin välit. Tutustu ohjeisiin ennen kansallispuistokäyntiä.

Lapinsalmen uuden sillan rakentaminen on käynnissä

Repoveden kansallispuistossa suosituimman Lapinsalmen sisäänkäynnin luona sijaitseva riippusilta on poitettu käytöstä kesällä 2018. Syksyn 2019 aikana paikalle rakennetaan uusi silta. Työmaa-alue on rajattu lippusiimalla ja aidoilla ja sinne on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

”Siltarungon osat kuljetetaan Lapinsalmelle traktorilla ja mönkijällä. Huoltotien varressa on urakoitsijan edustaja varoittamassa retkeilijöitä aina, kun tavarakuljetuksia on käynnissä. Siltatyömaalle rakennetaan myös väliaikainen köysirata, jota pitkin kuljetetaan materiaalia Kapiaveden puolelta toiselle. Urakoitsijan edustaja on varoittamassa vesillä liikkujia aina, kun tavarakuljetuksia on käynnissä. Rakennustöistä aiheutuu jonkin verran meteliä, mikä kannattaa huomioida, kun suunnittelee retkiä Lapinsalmen suunnalle”, kertoo rakennusmestari Pasi Ikonen Metsähallituksesta.

Lapinsalmen uusi silta ylittää alla olevan Kapiaveden 10 metrin korkeudessa ja pituutta sillalla on 50 metriä. Urakan toteuttaa Remoti Holding Oü. Uusi silta on teräsrakenteinen pylonisilta. Sillan kannen pinta rakennetaan puusta.

luontoon.fi/repovesi