Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Lapinsalmen riippusilta

Lapinsalmen ylitys Repoveden kansallispuistossa

Repoveden kansallispuisto tarjoaa todellisen luonto elämyksen! Uusi Lapinsalmen silta on avattu .

Jaa somessa

Lapinsalmen uusi silta on valmistunut

Repoveden kansallispuistossa suosituimman Lapinsalmen sisäänkäynnin luona sijaitseva riippusilta on valmis. Lapinsalmen uusi silta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillalla on 55 metriä. Uusi silta on teräsrakenteinen pylonisilta. Sillan kannen pinta rakennetaan puusta. Se on edellistä siltaa vankempi eikä sillalla ole käyttörajoituksia.

Sillan avaaminen mahdollistaa talviretkeilyn kehittämisen Lapinsalmen suunnalla. Retkeily on muuttunut ympärivuotiseksi ja Repovedellä se on melko helppoa, koska lunta on yleensä verrattain vähän. 

Ketunlossi on talviteloilla koska sää on jo alkanut kylmetä. Lisää uutisia kansallispuistosta.

Lapinsalmella Määkijänsalmen ylittävä käsikäyttöinen Ketunlossi-vaijerilossi toimii normaalisti taas kesällä ja sillä pääsee ylittämään vesistön jäiden lähdettyä. Suljettu 6.11. 2019-

Lapinsalmen sisääntulon (Riippusillantie 55) lisäksi Repovedellä on kaksi muuta kansallispuistoporttia: eteläinen Tervajärvi (Kivisilmäntie 720) ja pohjoispäädyssä lähellä Mäntyharjun rajaa Saarijärvi (Kuismantie 990). Erilaisiin reittivinkkeihin voi tutustua täällä.

Kesällä

Kesällä Repovedellä liikennöi myös venetakseja. Matkustaa voi tervantuoksuisella puuveneellä tunnelmoiden tai vauhdikkaammin joko kumiveneellä tai Busterilla. Suosittuja rantautumispaikkoja ovat muun muassa Karhulahti, Mustavuori, Kuutinkanava ja Määkijä. Venetaksi myös noutaa asiakkaat kansallispuistosta ja toimittaa esimerkiksi Hillosensalmelle tai Lapinsalmen sisääntuloon. Venetaksipalveluja tarjoavat: Kuutin kolo, puh. 0400 551 530 ja Seikkailuviikari Oy puh. 0500 862 862. Venetaksia tilatessa kannattaa tarkistaa missä ajassa venetaksin saa ja venetaksin voi tilata myös etukäteen.

Puistoon on mielenkiintoista tutustua vesiteitse meloen tai vaikkapa Kultareitti-risteilyllä. Orilammen Majalta lähtevä Tuuletar ajaa vuoroajoa kesäisin.

Repovedelle eri kansallispuistoporteille pääsee kätevästi myös kimppataksilla Kouvolan Matkakeskukselta. Kymenlaakson Taksi tarjoaa kyytejä, tilaukset numerosta 0100 87 227. Kouvolassa vuokra-autoja tarjoavat Avis, Hertz ja Scandiarent.

Kansallispuisto-ohjeistus retkeilijöiden ja luonnon turvaksi

Metsähallitus on ohjeistanut laajasti retkeilijöitä noudattamaan esimerkiksi roskattoman retkeilyn periaatteita, seuraamaan metsäpalovaroituksia ja huomioimaan, että puistossa voi olla katvealueita matkapuhelinten kuuluvuudessa. Kansallispuistokävijöille suositellaan 112-mobiilisovelluksen lataamista. Lisäksi kansallispuistokartan voi ladata etukäteen puhelimeensa tai ottaa mukaan painetun A3-kokoisen Repoveden kartan. VisitKouvola postittaa mielellään Repoveden repäisykarttoja (tilaukset matkailu@kinno.fi). Kansallispuiston sisäänkäynneillä on karttaopasteita.