Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Hauskaa Kouvolan Tykkimäellä

Riemulomalle Kouvolaan

ShopAlike.fi vertaili kesällä 2018 Euroopan huvipuistoja. Kategoriassa parhaat puistot perheille rakas Tykkimäkemme sijoittui viidenneksi parhaaksi! Vertailu perustui hintaan ja kokonaisuuteen, jossa majoitus ja vesipuisto löytyvät huvipuiston yhteydestä.

Jaa somessa

Entä kuinka kallis tai edullinen on kahden yön riemuloma Kouvolan perheystävällisessä huvipuistossa? Kasasimme kolme erihintaista kokonaisuutta antamaan suuntaa ja ideoita loman suunnitteluun.

Lomailevassa mielikuvitusperheessä on kaksi aikuista ja kaksi lasta ja heidän lomansa kestää kaksi yötä. Laskelma sisältää yöpymisen ja aktiviteetit. Hinnat perustuvat kesän 2019 hintoihin.

Budjettiloma alle 200 eurolla

Jos lomamatkaan ei ole käytettävissä suuria summia, kannattaa ottaa ilo irti rantalomasta Käyrälammella. Majoitus onnistuu edullisesti telttaillen Tykkimäen Camping alueella ja tuohan telttailu oman osansa elämykseen. Kaksi yötä telttaillen maksaa neljältä hengeltä alle 90 euroa ja kun kerralla sijoittaa hyvään telttaan, niin sillä majoittuu edullisesti vielä monella matkalla.

Huvipuistoa ei suinkaan tarvitse leikata reissusta pois, iltarannekkeet huvipuistoon lapsille maksavat yhteensä alle 60 euroa eikä sisäänpääsystä itsessään tarvitse aikuistenkaan maksaa. Jos huvipuiston sijaan loiskiminen vesipuistossa on mieluisampaa, saa koko perhe sinne iltarannekkeet 72 eurolla.

Aikaa jää vielä kokea muutakin hauskaa, kuten loiskia uimarannalla tai kruisailla liikennepuistossa Kouvolan keskustassa. Rannan tuntumasta löytyy myös frisbeegolf rata ja lentopallokenttiä. Keskustassa käydessä lapsia viihdyttävät leikkipuisto ja kävelykadun vesielementti.

Tykkimäki loma alle 400 eurolla

Jos lomaan kaipaa selkeyttä ilman montaa eri aktiviteettia, kannattaa hankkia koko perheelle Park Hopper rannekkeet kahdeksi päiväksi. Kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle tämä kustantaa alle 200 euroa ja rannekkeella pääsee huvipuiston lisäksi sekä Aquaparkkiin, että Actionparkkiin. Näppärää eikös?

Telttailua karttavalle löytyy Käyrälammen rannasta myös mukavampi majoitusvaihtoehto. Nelihenkinen perhe mahtuu juuri Campingin leirintämökkiin, jossa kaksi yötä on korkeintaan 160 euroa. Jos huvipuiston ja vesipuiston seikkailuilta jää aikaa tarjoaa Campingalue kaikenlaista muutakin koettavaa.

Kun vain taivas on rajana

Entä kun lomabudjetti heitetään roskiin ja tehdään juuri mitä huvittaa? Nukutaan yöt hotellissa tai Campingin hyvin varustelluissa lomamökeissä, joissa tilaa on parille kaverillekin. Park Hopper rannekkeiden lisäksi otetaan ilo irti huvipuiston maksullisista erikoisuuksista, kuten Kouvolan Lakritsin 5D Cinemasta.

Reissuun voi aktiviteetteja kasata hyvän paketin, sillä keskustan ja Käyrälammen läheisyydestä löytyy liikunnallista tekemistä kaikille. Campingista voi vaikkapa vuokrata sup-laudat tai inkkarikanootit ja lähellä sijaitsevassa Kouvolan keskustassa voi käydä kulttuurikierroksella. Pienoisrautatiemuseossa riittää ihmeteltävää ja Room Escape tarjoaa jännitystä koko perheelle.