Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Lomamatka Kouvolaan opiskelijabudjetilla

Opiskeluaika on yksi parhaimmista elämänvaiheista matkustamiseen ja uusien kokemusten hankkimiseen. Monesti reissun suunnittelu voi kuitenkin kaatua opiskelijabudjetin joustamattomuuteen. Onneksi Kouvolassa lomailu onnistuu edullisesti ja koettavaa riittää useammallekin lyhyelle reissulle.

Jaa somessa

Luontoa, kulttuuria ja maailmanperintökohde

Pakkaa teltta mukaan, hyppää asemalta Repovesibussin kyytiin ja majoitu ilmaiseksi kansallispuistossa. Pimenevinä iltoina Repoveden kansallispuistossa yöpyessään voi nauttia kirkkaasta tähtitaivaasta ja luonnon rauhasta.

Puiston jylhät maisemat ovat täynnä kauniita maisemia valokuvauksesta kiinnostuneelle ja kokeilemalla geokätköilyä voit löytää itsellesi uuden harrastuksen. Repovesikeskuksen palveluista löytyy myös maksullisia aktiviteetti mahdollisuuksia, kuten melontaa tai suppausta.

Repovesibussilla pääset matkaamaan koko päivän samalla bussilipulla, joten matkalla repovedelle voit pysähtyä ihmettelemään historiaa Verlassa tai ihastelemaan kulttuuria Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla. Matkan varrella sijaitsee myös Elvingin torni, jonka huipulta voit ihailla maisemia todella edullisesti.

Rantalomalle Käyrälammen aurinkoon

Telttailu onnistuu myös Käyrälammen rannassa vuokraamalla telttapaikan Tykkimäki Campingista. Pienellä porukalla leirintämökin hintakaan ei huimaa päätä ja viilenevät yöt eivät estä rantalomailua. Illalla tunnelmaa nostavat saunassa lämmittely, sekä makkaran paisto nuotiopaikalla. Antaa kesätöiden päättyä, mutta sitkeän lomailijan kesä ei lopu vaikka koulut jatkuvat.

Myös Käyrälammella on mahdollista vuokrata välineitä vesille lähtöön, mutta lisäksi ranta tarjoaa myös ilmaisia aktiviteetteja. Uimisen lisäksi voit ottaa mittaa toisista rantalentopallossa, tai pakata omat eväät ja kiekot reppuun ja lähteä frisbeegolfaamaan.

Kulttuuria Kouvolan keskustassa

Omenahotellit eivät ole vielä laajentaneet verkostoaan Kouvolaan, mutta onneksi paikalliset hotelliyrittäjät osaavat pitää hinnat opiskelijaystävällisinä. Tai niin opiskelijaystävällisinä kuin hotellin on mahdollista. Ainakin Kouvolan keskustassa sijaitseva Hotelli Turistihovi on hinta-laatu – suhteeltaan loistava majoituspaikka.

Osa kulttuurikohteista on nautittavissa ihan ilmaiseksi, mutta rahaa sisäänpääsymaksuihin kannattaa silti varata. Kouvolan keskustan arkkitehtuuriin ja Kasarminmäen kasarmialueeseen voi tutustua keskustan arkkitehtuurioppaan ja Citynomadi reittien avulla.

Museokortteli edustaa arkkitehtuuriltaan omaa aikakauttaan ja siellä sijaitsevat Poikilo-museot, sekä milijöö- ja readiomuseo. Ja jos lompakon pohjalta löytyy vielä sopivasti rahaa, voi reissun kruunata vaikkapa harrasteteatterin teatteri-esityksellä.

Päivän päätteeksi kulttuuri kylpyä voi astella sulattelemaan Gastropub Betonyyn tai ravintola Aulan tunnelmalliseen ympäristöön. Jos mieli halajaa värikkääseen ja eloisaan ympäristöön voi illan viettoon hakea eksotiikkaa ravintola El Mundosta.

Kaakkois-Suomen XAMK

Kouvolassa koreilee yksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun XAMK:n kampuksista, joten reissulla voi tutustua myös paikalliseen opiskelijakulttuuriin eri tapahtumissa. Opiskelijoiden eduista XAMK:ssa vastaa opiskelijakunta Kaakko, joten ota rohkeasti yhteyttä heihin mikäli Kouvolassa hyödynnettävistä eduista tulee kysyttävää.