Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Tulossa uusi vesitieyhteys – Kimolan kanava avautuu 2020

Yksi Kouvolan kaupungin kärkihankkeista on Kimolan kanava, joka avautuu käyttöön veneilykaudella 2020. Hanke toteutetaan yhteistyössä Iitin kunnan ja Heinolan kaupungin kanssa ja sen tavoitteena on saada Heinola – Kouvola vesiväylä liikennöitävään kuntoon.

Jaa somessa

Kanava on rakennettu alun perin tukinuittoa varten ja sitä käytettiin tässä tarkoituksessa vuoteen 2002 asti, jonka jälkeen kanavalla ei ole ollut käyttöä. Vuonna 2020 kanava on tarkoitus ottaa uudelleen käyttöön, tällä kertaa muutettuna sulkukanavaksi matkailuliikennettä palvelemaan.

Kanavan muutos toteutetaan neljässä kokonaisurakassa: sulku ja ympäröivät rakenteet, väylä, sillat ja tiet, sekä sähkö ja automaatio. Kanavan toteuttamisen yhteydessä uusitaan ja parannellaan siis myös ympäristön teitä ja siltoja, joka vaikuttaa liikenne yhteyksiin toistaiseksi.

Kimolan (Eiraskan) silta on purku- ja rakennustöistä johtuen poissa käytöstä kesän 2019 loppuun asti. Kyseinen silta kulkee Eiraskanmutkansta Vierumäentielle. Suurempi Iitintiellä (362) oleva Kimolanlahden silta on edelleen käytössä ja sen kautta pääsee kiertämään Kimolan sillan ollessa poissa käytöstä.

Seuraamme projektin etenemistä ja tiedotamme matkailun kannalta merkittävistä tiedoista sitä mukaan, kun uutta tietoa saadaan.

Katso Kimolan kanavan video. Kuvattu 13.3.2019, Kouvolan kaupunki/maastotietopalvelut.