Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Energiatehokasta ja ympäristöystävällistä shoppailua Veturissa

Kouvolan Kauppakeskus Veturin katolle valmistuu elokuussa Suomen suurimpiin lukeutuva aurinkovoimala. Voimala tuottaa sähköä kauppakeskuksessa sijaitsevalle K-Citymarketille kattaen noin 10-15% kaupan vuosikulutuksesta. Aurinkoisena päivänä aurinkoenergialla voidaan kattaa jopa 60% ruokakaupan sen hetkisestä kulutuksesta.

Jaa somessa

Vuonna 2012 avattu Veturi on rakennettu alkujaankin kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja sekä energiatehokkuus, että ympäristöystävällisyys näkyvät monissa pienissä asioissa. Esimerkiksi kauppakeskus lämpenee ja viilenee geoenergialla, kierrättäminen on tehty helpoksi, valaistus on toteutettu LED-valoin ja siivous suoritettu ekologisesti.

Kauppakeskus Veturista löytyy myös latauspaikkoja sähköautoille ja valtavan parkkipaikan lisäksi myös polkupyörille on runsaasti telineitä, eikä haitta vaikkei omaa pyörää olisi mukana, sillä kauppakeskus tekee yhteistyötä Kouvolan kaupungin kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaavan Kaakaun kanssa ja kauppakeskuksesta löytyy kaksi kaupunkipyöräasemaa.

Nämä ovat vain osa merkittävää kokonaisuutta, joilla Veturi on saavuttanut arvostetun, kahden Excellent-tason sertifioinnin BREEAM-ympäristöluokituksessa. Kiinteistön BREEAM Excellent-luokitustason saavuttaminen ja ylläpitäminen vaativat merkittävää panostusta kiinteistön teknisten ominaisuuksien ja järjestelmien kehittämiseen.

BREEAM In-Use -sertifiointi on maailmanlaajuisesti käytetyin kiinteistön ympäristötehokkuutta yhtenäisellä tavalla arvioiva järjestelmä. Ympäristöluokituksia jaetaan kahdessa eri osiossa, joista toinen kuvaa kiinteistön ominaisuuksia ja toinen tapaa, jolla kiinteistöä hoidetaan.