Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolan teatteri

Glamouria ja draamaa Kouvolan teatterissa

Kouvolan teatterissa nauretaan Herrasmieshuijareiden kanssa ja tehdään aikakausi Anu Pentikin matkassa.

Jaa somessa

Vuonna 1960 perustettu Kouvolan Teatteri tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita sekä taiteellista osaamista. Kouvolan Teatteri ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan, kannattaa siis tulla kauempaakin!

Glamouria, kantaesitys ja huumoria teatterin keväässä

Vaimoni on toista maata -komedia saa ensi-iltansa Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 1.2. kello 18. Vauhdikkaassa ja uudenaikaisessa parisuhdekomediassa kotijuhlat muuttuvat kaaokseksi väärinkäsitysten ja ennakkoluulojen kietoutuessa ihmisten ympärille. Näytelmän ohjauksesta vastaa Veli-Matti Karén, skenografiasta Sanna Halme, valosuunnittelusta Esa Kurri, äänisuunnittelusta Jari Rinne ja projisoinneista Jussi Mattsson. Rooleissa nähdään Annina Rubinstein, Juha Hippi, Panu Poutanen ja Ulla Virtanen (vier.).

Herrasmieshuijarit: Mikään ei voita kunnon huijarikomediaa! Etenkään, kun suuntana on ylellinen Ranskan Riviera. Riemukas musikaali pursuaa glamouria, taitavasti rytmitettyä komiikkaa ja huolet huuhtovaa musiikkia.

Merkittävän keramiikkataiteilijan kasvutarinan tuo näyttämölle draama Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman, jonka kantaesitys on 1.11. Esitykset jatkuvat vielä kevään ajan.

”Herrasmieshuijarit-musikaalissa riittää huumoria, tarttuvaa musiikkia ja näyttäviä koreografioita. Niin kuin hyvässä musikaalikomediassa aina, niin tässäkin on luvassa yllätyskäänteitä eli kuka onkaan se taitavin huijari. Musikaalissa nähdään kaikki syksyn uudet näyttelijäkasvot Satu Lemola, Annina Rubinstein, Juha Hippi ja Tuukka Raitala”, kertoo teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi ja jatkaa:

”Anu Pentik -näytelmä edustaa uutta kotimaista draamaa tunnetusta paikallisesta taiteilijasta. Kantaesitys on teatterille aina merkittävä satsaus, ja syksy on kahden hyvin vaativan tuotannon syksy. Yleisön toivomuksesta Joulushow palaa ohjelmistoon yhden välivuoden jälkeen uudistuneella sisällöllä ja aiempaa isompana tuotantona.”

Kevään lastennäytelmäksi on valittu Zacharias Topeliuksen satuklassikko ADALMIINAN HELMI, joka on muuntunut tähän päivään Anna Krogeruksen käsikirjoituksena. Koko perheelle suunnattu teos saa ensi-iltansa 28.3. Lumoavassa sadussa pohditaan monia tärkeitä asioita kuten rajojen asettamista ja sitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää. Näytelmän ohjaa Seppo Honkonen (vier.), pukusuunnittelijana on Jenni Purmonen (vier.) ja lavastajana Aili Ojalo (vier.). Rooleissa nähtävät näyttelijät julkaistaan myöhemmin.
 

Syksyn 2020 ensi-illat 

Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musikaali avaa syksyn 2020!

Kouvolan Teatterin uutuusmusikaali syksyllä 2020 on Matti Laineen kirjoittama KIRKA – SURUN PYYHIT SILMISTÄNI, joka saa ensi-iltansa 5.9. suurella näyttämöllä. Kirill Kirka Babitzin (1950–2007) muistetaan rocktähtenä ja ikonina, joka villitsi kansan persoonallisella äänellään ja ainutlaatuisella esiintymisenergiallaan. Hänen sydämensä sykki rockille, mutta monien vuosikymmenten mittaiseen uraan mahtui myös valtava määrä iskelmähittejä.