Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolan teatteri

Glamouria ja draamaa Kouvolan teatterissa

Tänä syksynä Kouvolan teatterissa nauretaan Herrasmieshuijareiden kanssa, lähdetään seikkailuun Peter Panin matkaan ja tehdään aikakausi Anu Pentikin matkassa.

Jaa somessa

Vuonna 1960 perustettu Kouvolan Teatteri tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita sekä taiteellista osaamista. Kouvolan Teatteri ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan, kannattaa siis tulla kauempaakin!

Glamouria, kantaesitys ja huumoria teatterin syksyssä

Kouvolan Teatterin syksyssä nähdään kolme suuren näyttämön ensi-iltaa, yksi keväältä jatkava näytelmä sekä lukuisia [klubi]iltoja ja muita vierailuesityksiä. Syksyn aloittaa 12.9. loistelias ja riemukas huijarimusikaali Herrasmieshuijarit, joka glamouria pursuvine lavastuksineen ja taidokkaine musiikkinumeroineen tarjoilee luksusta arjen keskelle.
Merkittävän keramiikkataiteilijan kasvutarinan tuo näyttämölle draama Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman, jonka kantaesitys on 1.11.
Viihdyttävää joulumusiikkia ja uusia sketsejä sisältävä Joulushow  toteutetaan aiempaa suurempana tuotantona Mari Kahrin ohjauksessa. Yleisön rakastaman ja toivoman show´n ensi-ilta on 20.11., ja esityksiä on aiempaa enemmän 14.12. asti. Humoristisessa ja musiikillisessa hyvän mielen spektaakkelissa nähdään teatterin omat näyttelijät.

Ohjelmistossa jatkaa myös PETER PAN -seikkailunäytelmä 21.9.–4.12. Perttu Leinosen (vier.) ohjauksessa. Yli
6-vuotiaille suunnatussa musiikillisessa sovituksessa koetaan hurjia fantasiamaailman seikkailuja. 

”Herrasmieshuijarit-musikaalissa riittää huumoria, tarttuvaa musiikkia ja näyttäviä koreografioita. Niin kuin hyvässä musikaalikomediassa aina, niin tässäkin on luvassa yllätyskäänteitä eli kuka onkaan se taitavin huijari. Musikaalissa nähdään kaikki syksyn uudet näyttelijäkasvot Satu Lemola, Annina Rubinstein, Juha Hippi ja Tuukka Raitala”, kertoo teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi ja jatkaa:

”Anu Pentik -näytelmä edustaa uutta kotimaista draamaa tunnetusta paikallisesta taiteilijasta. Kantaesitys on teatterille aina merkittävä satsaus, ja syksy on kahden hyvin vaativan tuotannon syksy. Yleisön toivomuksesta Joulushow palaa ohjelmistoon yhden välivuoden jälkeen uudistuneella sisällöllä ja aiempaa isompana tuotantona.”

 

Syksyn 2019 vierailuesitykset

Syksyn vierailuesitykset tuovat piristystä arkeen komedian, impron ja musiikin keinoin sekä tarjoavat sisältöä myös perheen pienimmille. Esityksiä on sekä suurella näyttämöllä että tunnelmallisella [klubi]lla.

[Klubi]n vierailut aloittaa 30.8. kello 19 MUSA[KLUBI]: ALPHA BEAVER, jossa estradin valtaavat harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara sekä kouvolalainen vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalo. Musiikki-illassa kuullaan haitarin ja vibrafonin virtuoottista yhdistelmää sekä live-elektroniikkaa ja popmusiikkia tulisella improvisoinnilla höystettynä.

MUSA[KLUBI]: SATUMAA-ORKESTERI johdattaa yleisön aiemmalta Kouvolan Teatterin kaudelta tutun Satumaa-musikaalin säveliin ja Suomijazzin alkujuurille. Orkesteri esiintyy [klubi]lla 3.10. kello 19 Iikka Kahrin johdolla. Illan aikana kuullaan muun muassa Toivo Kärjen, Erik Lindströmin, Unto Monosen, Kauko Käyhkön ja Matti Jurvan ikivihreitä säveliä.

Stand up -komiikka pääsee valloilleen 10.10. kello 19, jolloin järjestetään riemukas KOMEDIA[KLUBI]: MIKKO VAISMAA. Suurella sydämellä komiikkaa tekevän Mikko Vaismaan [klubi]-illassa esiintyjän ja yleisön välinen vuorovaikutus pääsee huippuunsa, ja keikalta lähdetään vatsalihakset kipeinä ja mieli virkistyneenä.

IMPRO[KLUBI] 11.12. kello 19 tarjoaa yleisölle sitä, mitä he vain keksivätkään tilata, kun aiheita ja tyylilajeja on rajattomasti. Improajina [klubi]lla nähdään Kouvolan Teatterin omia näyttelijöitä.

Suurella näyttämöllä vierailee 7.11. kello 19 MULLAN ALLA – IMPROVISOITU MURHAMYSTEERI -esitys, jonka sisällöstä vastaa Improvisaatioteatteri VSOP. Improillan aikana selvitetään, kuka murhasi ja kenet, ja apuna käytetään laulavia todistajanlausuntoja, kuuluisia viimeisiä sanoja sekä todistusaineiston penkomista. Esiintyjinä nähdään Niina Lahtinen, Jussi Puhakka, Teemu Aromaa, Tuukka Martiskainen sekä muusikkona Katja Lappi.

0–5-vuotiaille vauvoille ja taaperoille suunnattu PALLO-nukketeatteriesitys ihastuttaa teatterin ylälämpiössä 25.9. kello 9 ja 10. Nukketeatteri Ofelian esitys on sanaton värielämys, jossa tunnelmat syntyvät musiikin, heijasteiden ja tanssin kautta.

Kevään 2020 ensi-illat 

Kevään 2020 ohjelmistossa on kaksi suuren näyttämön ensi-iltaa. Ensimmäisenä ensi-iltansa saa 1.2. nokkela ja uudenaikainen VAIMONI ON TOISTA MAATA -parisuhdekomedia, jossa kahden pariskunnan yhteinen illanvietto lähtee luisumaan kohti katastrofia pienen väärinkäsityksen myötä. Helposti samaistuttavan ja hyväntuulisen ranskalaiskomedian ohjaa Veli-Matti Karén ja skenografina on Sanna Halme. Rooleissa nähdään Annina Rubinstein, Juha Hippi, Ulla Virtanen (vier.) ja Panu Poutanen.

Kevään lastennäytelmäksi on valittu Zacharias Topeliuksen satuklassikko ADALMIINAN HELMI, joka on muuntunut tähän päivään Anna Krogeruksen käsikirjoituksena. Koko perheelle suunnattu teos saa ensi-iltansa 28.3. Lumoavassa sadussa pohditaan monia tärkeitä asioita kuten rajojen asettamista ja sitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää. Näytelmän ohjaa Seppo Honkonen (vier.), pukusuunnittelijana on Jenni Purmonen (vier.) ja lavastajana Aili Ojalo (vier.). Rooleissa nähtävät näyttelijät julkaistaan myöhemmin.