Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Kymi Sinfonietta – Kahden kaupungin orkesteri

”Koskettava. Viikon ilo! Pikkujättiläinen! Elämän valopilkku!”

 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kymi Sinfonietta pyrkii välittämään rajoitusten aikana suuren osan kevätkauden ohjelmastaan yleisölle joko videoiden tai striimausten kautta. Sen lisäksi orkesteri julkaisee myös lyhyempiä esityksiä ja postauksia KYMI SINFONIETTA LIVES-kanavallaan viime vuoden tapaan.

Jokainen konsertti on ainutlaatuinen

Aina kun suuri orkesteri soittaa elävän yleisön edessä, se on erityistä. Mieleenpainuvan kokemuksen välittäjänä toimii yli 30 soittajan kokoonpano, jonka intensiteetti säteilee lavalla: jokainen soittaja antaa kaikkensa, tuottaa energiaa koko sydämestään. Musiikin aaltoilu ja tunne ovat jotakin taianomaista.

Voimaa ja tunnetta

Live-esityksissä jokainen kuulija kokee musiikin eri tavoin. Yksi voi virkistyä, kun taas toinen saattaa kokea musiikin rentouttavana, jopa terapeuttisena. Kaikki riippuu elämäntilanteesta ja hetkestä. Parhaimmillaan musiikki tuottaa inspiraatiota ja voimaa – se koskettaa kuuntelijaa selittämättömällä tavalla.

Kaikille, jotka rakastavat musiikkia

Kymi Sinfonietta on musiikin pieni jättiläinen. Se lumoaa kuulijan taitavuudellaan ja monipuolisuudellaan, sillä ohjelmisto etenee aina barokin, klassismin ja romantiikan kautta nykyajan musiikkiin. Sinfonietta soittaa myös muun muassa jazzia ja operettikonsertteja, tekee yhteistyötä monien eri taiteen alan edustajien kanssa ja järjestää myös lastenkonsertteja. Samoin joulu- ja pääsiäisajan konsertit ovat vuosittain Sinfoniettan ohjelmistossa.
Se on saanut kansainvälistä huomiota myös esiintyessään menestyksekkäästi mm. Pietarissa, Hollannissa, Kiinassa, Lontoossa, Virossa ja Riiassa. Kymi Sinfoniettalta on ilmestynyt kolme kiitettyä levytystä Alba-levymerkillä. Vuonna 2017 orkesterilta ilmestyi yhteistyössä pitkänlinjan musiikkikasvattajien, Alba-levy-yhtiön ja Teos-kustannusosakeyhtiön kanssa Hilla ja Liisi -kirjalevy.