Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Verlan tehdasmuseo

Asuntomessujen oheiskohteet

Kouvolan kesän 2019 Asuntomessujen viralliset oheiskohteet ovat Verlan tehdasmuseo Jaalassa, Ankkapurhan kulttuuripuisto Anjalassa ja Taideruukki Kuusankoskella.

Virallisten oheiskohteiden lisäksi Kouvolassa riittää näkemistä ja kokemista laidasta laitaan. Tutustu kohteisiimme jo ennakkoon näillä sivuilla ja tee matkasuunnitelmasi Kouvola-reissulle!

Jaa somessa

Asuntomessuvieraat pääsevät tutustumaan kohteisiin maksutta messujen ajan. Verlan tehdasmuseon opastetut kierrokset ovat kuitenkin maksullisia normaalin käytännön mukaisesti.

Ankkapurhan kulttuuripuisto on yhteisnimike Anjalan ja Inkeroisten alueen matkailukohteille. Kulttuuripuisto levittäytyy historiallisen Anjalan kirkon kautta Anjalan kartanomiljööseen Kymijoen rannalle. Kymijoen  toisella rannalla näkemistä ja kokemista löytyy museoista ja Alvar Aallon suunnittelemilta asuinalueilta sekä koulusta. Kulttuuripuisto tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen historiaa ja kulttuuria.

Taideruukin vanha tehdasmiljöö kätkee sisälleen luovuutta ja kauneutta kaikille aisteille. Taideruukki sijaitseen Kuusankosken Kymin Ruukin alueella.

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas ovat olleet Verlan kylän sydän 1870-luvulta lähtien, ensin toimivana tehtaana ja vuodesta 1972 lähtien tehdasmuseona. Verlan tehdasmuseo on Unescon maailmanperintölistan kohde. Tehtaan koneet ovat alkuperäisillä paikoillaan aidossa ympäristössään. Verlassa palvelevat ruukkikylän puodit, museokauppa ja myllymakasiinin lounaskahvila.