Viinituvan tirehtöörin marjaiset maistelut
Arboretumissa käymisen lomassa voi maistella Mustila Viinin marjaviinejä, liköörejä ja muita marjaherkkuja. Niitä esittelee tirehtööriksi itsensä nimennyt Maria Tigerstedt, joka käyttää valmistuksessa isoäideiltään perimiään reseptejä.
Maanantai 20.09.2021
Jaa somessa
Jaa sivu Twitter-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.Arboretum Mustilan parkkipaikan luona oleva punatiilinen rakennus on toiminut maitohuoneena, verstaana ja romuvarastona, mutta nykyisin se on tunnelmallinen paikka viininmaistelulle.
Aukiolo
Viinipuoti on avoinna 16.9. - 31.10. to-pe-la klo 12 -17.
Mustilan joulupuoti avautuu marraskuun alussa 1.11.-5.12. to-pe ja la.
7.12.-23.12. ma-la ja adventtisunnuntaisin klo 12-17.
Tilauksesta puh. 0400 539273. Tervetuloa ostoksille!
Mustilassa noudatetaan toistaiseksi poikkeusaukioloaikoja koronatilanteen takia, ja viinitupaviinitupa palvelee annettujen rajoitusten puitteissa vain tilauksesta.
Viinituvan valikoimissa on Mustila Viinin kuuttatoista marjaviiniä ja seitsemää likööriä. Marjaliköörien lisäksi tarjolla on mahlalikööriä ja ruusukvittenlikööriä.
Mustila Viinin juomat on valmistettu puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Niistä puolet tulee lähiseudun sopimusviljelijöiltä, loput kotipuutarhoista ja villistä luonnosta. Lakkaa on tosin välillä jouduttu ostamaan Kouvolaa kauempaa.
Tirehtööri maistattaa
Viinimaisteluun tulee usein ryhmiä, jotka haluavat alkuun viinitilan esittelyn, lyhyenä tai pitkänä versiona. Sitten kukin saa maistella haluamaansa viiniä ja likööriä tai vaikka useampia.
Lasillinen maksaa 4 euroa, kolmen lasin maistelu 10 euroa. Pikkiriikkisen lasillisen saa 2,5 eurolla. Maistattelijana ja tilojen esittelijänä häärii Mustila Viinin tirehtööriksi itsensä nimittänyt Maria Tigerstedt.
Yksittäisten matkalaisten ei tarvitse tehdä ennakkovarausta. Sen kun vain astuu viinitupaan maistelulle. Ja toki kokeilla voi myös alkoholittomia marjajuomia, vaikkapa vattulimonaadia.
Ja jos tulee yhtään puhetta muista marjatuotteista, saattaa pöytänä toimivan vanhan punaviinitynnyrin päälle ajautua maistiaistarjottimella lajitelma Mustila Viinin hilloja, hyytelöitä, sinappeja, kurkkupikkelsiä ja Mustan Everstin Kynsiä eli marinoituja valkosipuleita.
Koppeloa ja Karvajalkaa
Kenties suosituin viineistä on Mustilan kartanon kummituksen mukaan nimetty Mustan everstin kosto, tuhti ja makeahko seurustelu- ja jälkiruokaviini.
Toinen maistelijoiden suosikki on puolimakea, musta- ja punaherukalla sekä mustikalla ryyditetty Koppelon kujerrus, jossa maistuu päällimmäisenä karpalo. Molemmat menestyivät tänä vuonna Suomen tilaviinikilpailussa, samoin kuin metsävattulikööri.
Kesällä tekee kauppansa myös Karvajalka, joka on karviaisilla terästetty ja mansikoilla värjätty puolikuiva viini. Se sopii erityisen hyvin savulohen seuraksi.
Kaikki Mustila Viinin valmistama syötävä ja juotava on tehty tirehtöörin mummojen reseptejä mukaillen ja vain aidoista raaka-aineista. Lisättyä väriä on ainoastaan minttuhyytelössä, sillä täysin luomuna hyytelö olisi harmaata.