Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Joulutonttu

Tule joulu kouvolalainen

Ikkunan takana on useaan otteeseen vilahtanut punainen myssy ja onpa ikkunan alla nähty jo pikkiriikkisiä jalanjälkiä. Kyllä, tontut ovat taas lähteneet tarkkailukierrokselle, mutta onneksi meillä Kouvolassa ovat kaikki kilttejä. 

Jaa somessa

Ympäri kaupunkia on reilusti erilaisia tapahtumia, joiden avulla voit virittäytyä jouluiseen tunnelmaan. Samalla voit pohtia, että mitä siltä joulupukilta voisi tänä vuonna toivoa? Josko Korvatunturille menevään kirjeeseen lisäisi esimerkiksi paikallisia tuotteita ja herkkuja? Hyvä lahja on aina elämys! Annetaan tänä jouluna lahjoja, jotka eivät pölyty kaapissa eivätkä kuormita kaatopaikkoja. Katso lisää .

Tapahtumakalenterista löydät runsaasti ajankohtaisia joulutapahtumia tai lataa JouluKouvola lehti  johon on koottu kaikki Kouvolan joulunajan tapahtumat , myyjäiset ja konsertit.

Tässä poimintoja Kouvolan joulunajan rikkaasta tapahtumatarjonnasta:

Joulunajan avaa perinteisesti la 23.11. Kaupunkikeskustan Joulunavaus

la 30.11. klo 11.00-14.00 Joulupolku Kettumäen kansanpuistossa. Ohjelmassa mm. satutupa, puuhatupa, muistotupa, joulupukki ja enkeleitä, tonttujen temppurata sekä hevosajelua.

 to 28.11. klo 17.30 -  Lasten joulurauhan julistus Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Valoa pimeyteen -joulupolulla koko perhe pääsee kokemaan ja tekemään joulun tunnelmaa. Nuorisokeskus Anjalan uusissa tiloissa kivinavetassa on Hope Kouvolan joulukuusi, jossa on yhdistyksen lasten ja nuorten lahjatoiveita. Lahjoja hankkimalla jokainen voi auttaa paikkakunnan kriisin kokeneita ja vähävaraisia lapsiperheitä.

su 1.12. Joulutapahtuma Museokorttelissa, jossa perinteisesti monella kielellä julistetaan adventinaika alkaneeksi klo 12.00 Radiomuseon parvekkeelta. Joulupukki on tavattavissa korukivikerholla, puuroa tarjolla partiotalolla ja kaikki puodit ja verstaat ovat avoinna.

Perinteinen Eläinten Joulu & Erätulet -tapahtuma su 1.12.2019 klo 11-17 Kouvolan raviradalla. Tapahtumassa on kymmeniä käsityö- ja herkkumyyjiä, eläimiä ja joulun odotusta. Ravipäivän hevosten ja ponien lisäksi paikalla on ihasteltavana ja rapsuteltavana pupuja, lampaita, possu ja kanoja. Erävaarit kertovat metsän eläimistä. Joulupukki on paikan päällä kuuntelemassa joululahjatoiveita ja joulupukin postilaatikkoon voi tipauttaa toivekirjeensä vielä pukin muistin virkistämiseksi. Ilmaistapahtumassa tarjolla myös joulupuuroa.

Oravalan kartanossa valmistaudutaan joulun viettoon 14-15.12.2019. Mitä kartanon tallitonttu oikein puuhailee silloin kun tilan väki nukkuu ja kuinka Hornborgien perhe viettivät joulua 1920-luvulla?  Vanhassa navetassa kahvila ja puoti. Tonttu-rasti pihalla ja lampaiden rapsuttelua tallitontun aitassa. Luvassa myös draamakierros ja satutukio.
 

Repoveden Jouluvalkeat järjestetään tiistaina 17.12.2019 klo 18 - 19.30
Repoveden kansallispuistossa, Lapinsalmen sillan nuotiopaikalla. Kannattaa pukea lämpimästi päälle ja laittaa jalkaan tukevat kengät. Mukaan kannattaa ottaa otsalamppu, eväitä ja oma muki. Tarjolla on järjestäjän puolesta lämmintä juotavaa.
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Myös Mustilan joulupuoti palvelee asiakkaita 1.11. -23.12. Joulupuoti löytyy Mustilasta Viinipuodin ja Viinituvan yhteydestä  kuten ennenkin, ja nyt myös Mustilan vanhalta koululta (Alppiruusuntie 99).

Joulun ajan tunnelmalliset markkinat ja myyjäiset levittäytyvät koko Kouvolan alueelle.

24.12.  Lähde joulusaunomaan Tykkimäen Saunalle. Iso sauna ja Saunalautta lämpimänä jouluaattona klo 06-21. 

26.12.  Virtakiven Tapanintanssit

Joulunajan musiikkia


29.11. klo 19.00 Raskasta joulua -kiertue at Kouvolan Jäähalli. 

Kymi Sinfoniettan jouluiset konsertit :

To 5.12.2019 klo 19.00 Kuusankoskitalo, Lumiukko

To 12.12.2019 klo 19.00 Kouvolan Keskuskirkko, ”Joulua odotellessa” -konsertti tarjoaa kuultavaksi maailman suloisimman jouluisen ohjelman. Samalla Kymi Sinfonietta yhdistää pohjois- ja eteläkymenlaaksolaisia musiikintekijöitä tuomalla yhteen kouvolalaisen Sonus-kuoron ja kotkalaisen Kamarikuoro Kotka-Canton.  Solisteina baritoni Riku Pelo ja sopraano Marika Hölttä.
To 19.12.2019 klo 19.00 Kuusankoskitalolla "Kymi Sinfoniettan puurojuhla": Tarjolla on mm. jouluista musiikkia, yllätysnumeroita sekä tuttuja joululauluja yhteislauluna koko orkesterin säestyksellä! Tästä alkaa joulu.

Pe 13.12. klo 19.00 Tarja Turunen: Yhdessä jouluna kirkkokonsertti, Kuusankosken kirkko

Kouvolan seurakuntien monet jouluisat tapahtumat löydät heidän verkkosivuiltaan,kuten suositut Kauneimmat joululaulutilaisuudet.  Pub Old Tomissa kauneimmat joululaulut raikavat 12.12. klo 19.00 ja 19.12.
Vielä loppiaisena kirkkokonsertteja:
Ma 6.1. klo 13 Seeli Toivion sellokonsertti, Valkealan kirkko
Ma 6.1. klo 18 Loppiaiskonsertti Keskuskirkossa, mm. Nox Cantores ja Terhi Paukku

Paljon lisää konsertteja ja tarkemmat tiedot ylläolevista löydät Tapahtumalehdestä. Ja muista Jouluradio! Kouvolassa taajuudella 94,4 - Jouluradio virittää jouluisen tunnelman marraskuulta loppiaiseen.

 Iloista joulunodotusta!

Hyvää uutta vuotta 2020

Uudenvuoden perhejuhla järjestetään 31.12. klo 19.00 Kuusankoskitalon Kuusaasalissa. Ohjelmassa Sirkuskoulu Bravuurin uudenvuoden sirkusesitys.Tilaisuus on kaikille avoin. Kouvolan kulttuuritalot ja Kuusankosken Teatteri toivottavat kaikki tervetulleiksi!

Uudenvuoden ilotulitus on mahdollista nähdä Valkealassa, Vanhatien varrella klo 18.00, ilotulitus näkyy myös VT 15 varteen. Ilotulituksen mahdollistajana yrityksiä.

Tai menistkö teatteriin? Kouvolan teatterissa 31.12. Anu Pentik-näytelmä klo 14.00 ja Herrasmieshuijarit klo 19.00