Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Joulutonttu

Tule joulu kouvolalainen

Ikkunan takana on useaan otteeseen vilahtanut punainen myssy ja onpa ikkunan alla nähty jo pikkiriikkisiä jalanjälkiä. Kyllä, tontut ovat taas lähteneet tarkkailukierrokselle, mutta onneksi meillä Kouvolassa ovat kaikki kilttejä. 

Jaa somessa

Ympäri kaupunkia on reilusti erilaisia tapahtumia, joiden avulla voit virittäytyä jouluiseen tunnelmaan. Samalla voit pohtia, että mitä siltä joulupukilta voisi tänä vuonna toivoa? Josko Korvatunturille menevään kirjeeseen lisäisi esimerkiksi paikallisia tuotteita ja herkkuja? Hyvä lahja on aina elämys! Annetaan tänä jouluna Elämyslahja, joka ei pölyynny kaapissa eikä kuormita kaatopaikkoja. 

Tapahtumakalenterista löydät  ajankohtaisia tapahtumia. Koronaviruksen takia tapahtumia voi peruuntua. Tarkista tapahtumakohtaisesti järjestäjältäOhje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa.

Jouluista ohjelmaa

Joulunajan avasi perinteisesti la 21.11. Kouvolan Joulunavaus kävelykatu Manskilla. 
Taideruukin Joulu joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa la-su 28.-29.11. Markkinamyyjiä turvavälein Pato Areenalla, Siiven aulassa ja Sisäpihalla!
Saman viikonlopun sunnuntaina  29.11. on myös  Museokorttelin joulutapahtuma, jossa perinteisesti julistetaan adventinaika alkaneeksi klo 12.00 Radiomuseon parvekkeelta. Puodit ja verstaat ovat avoinna, joten myös pukinkonttiin voi löytyä täydennystä.

29.11. Jouluiset yleisöopastukset Kartanoiden Kouvolaa-näyttelyssä Kouvolatalolla Poikilossa. Kolme yleisöopastusta järjestetään tasatunnein klo 14, 15 ja 16. Opastukset kestävät noin puoli tuntia.Ilmoittaudu opastukselle ennakkoon.

Puolakan talomuseon joulu alkaa la 28.11. jolloin vietetään joulukauden ja joulupolun avajaiset klo 12-17.

Perinteinen Eläinten Joulu & Erätulet -tapahtuma su 13.12.2019 klo 11-17 Kouvolan raviradalla. Tapahtumassa on kymmeniä käsityö- ja herkkumyyjiä, eläimiä ja joulun odotusta. Ravipäivän hevosten ja ponien lisäksi paikalla on ihasteltavana ja rapsuteltavana pupuja, lampaita, possu ja kanoja. Erävaarit kertovat metsän eläimistä. Joulupukki on paikan päällä kuuntelemassa joululahjatoiveita ja joulupukin postilaatikkoon voi tipauttaa toivekirjeensä vielä pukin muistin virkistämiseksi. Ilmaistapahtumassa tarjolla myös joulupuuroa.

Odotettu joulukonserttikiertue Raskasta joulua  saapuu Lumon Areenalle to 17.12. ja mikäli kaipaat perinteisempää joulukonserttia niin Kymi Sinfoniettan joulukonsertissa pääset ihanaan joulutunnelmaan Kouvolan Keskuskirkossa samana iltana klo 19.00

25.11. -20.12. Jaalan kädentaitajien  perinteinen joulupuoti Jaalan taidetuvassa

Valot syttyi pimeään

Talvivalot on sytytetty Kouvolassa. Kävelykatu Manskilla penkkien ja pylväiden värivalot vaihtuvat jouluväreihin ja tunnelmaa luovat myös vaijereihin kiinnitetyt valoketjut. Kaupunki valaisee tänäkin vuonna 24 eri kohdetta, kuten perinteisen joulukuusen kaupungintalon edustalla, Kuusaan sillan, Inkeroisten ja Valkealan kirkonkylän pääkatujen pylväät. Uutta ovat tänä vuonna säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa.