Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa on hienoja veistoksia ja taidetta

Rakastavaisia ja veijareita Vuohijärvellä

Luonto ja kulttuuri kohtaavat Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa sulassa sovussa.

Jaa somessa

Oi, te kaikki beibet, hanipupsit, kultapuppanat, muruset, pupuliinit, murmelssonit, tiput, nallekarhut, höpönassut, söpöliinit, prinsessat, kuningattaret, enkelit, karjut, haisulit ja muut ihanuudet!

Rakkaalla on monta nimeä, se tiedetään. Kesällä on hyvä aika suunnata oma rakas kainalossa Kouvolaan, rakkauden pääkaupunkiin.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon  sisäpihalle on avautunut Rakkauspuisto, jossa rakastavaiset voi vahvistaa liittonsa lukolla, ihan luvan kanssa. Rakkauslukkoa ei kiinnitetä sillankaiteeseen vaan kuvanveistäjä Heikki Häiväojan varta vasten lukkoja varten suunnittelemaan veistokseen Koivu ja tähti.

Tavattavissa Rakkauden jumalatar

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala on julistanut Rakkauspuiston viralliseksi kohtauspaikaksi pareille, jotka ovat tavanneet toisensa netissä.

Myös ystävät ja vuosipäiviään viettävät parit ovat tervetulleita sinetöimään lukolla ystävyytensä ja liittonsa Vuohijärvelle. Etenkin Keski-Euroopassa tunnettu traditio symboloi rakkauden kestävyyttä.

Astumalla rakkauspuistoon, astuu satuun. Rakkauspuiston puutarhaan on istutettu 5000 erilaista kukkasipulia, perennoita sekä tietenkin valtavasti ruusuja. Kaiken perustana on 62 000 kiloa Napoli-kiveä. Puistoon tulee yli kymmenen veistosta, joista yksi on Arvo Siltamäen pronssinen Rakkauden jumalatar.

Oman rakkauslukon voi hankkia paikan päältä, ja siihen saa myös kaiverrukset. Lukon avaimet sulatetaan sydämen muotoon ja upotetaan Vuohijärven syvimpään kohtaan.

Veijareiden kesä 2018

Kesän 2018 aikana Vuohijärvellä on esillä näyttelykokonaisuus, jossa pääset ihastelemaan järviemme veijareiden seikkailuja. Norpat ja kalat ilahduttavat katsojaa ja kertovat samalla suomalaisen luonnon tilasta. Järviemme veijarit näyttely on avoinna 2.6. – 26.8.2018.

Taitelijoina näyttelyssä toimivat valokuvaaja Juha ”Norppa” Taskinen, graafikko, kuvittaja Sakke Yrjölä, vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri sekä kuvanveistäjä Samuli Alonen.

Luonto- ja kulttuuritalon erikoisnäyttelyssä puolestaan on esillä Seppo Polameren (1936 – 2017) luontomaalauksia. Mestarillisia luontomaalauksia esittelevä näyttely on avoinna 2.6. – 26.8.2018 ja sinne on vapaa pääsy.

Muista pitää mielessä, että luonto- ja kulttuuritalon näyttelyitä ja vieressä sijaitsevaa Repoveden kansallispuistoa, pääset ihastelemaan kätevästi bussilla.