Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Hiihtoloman menovinkit Kouvolassa

Hiihtolomalle Kouvolaan

Lomaansa viettäville koululaisille ja muille lomailijoille riittää monenmoista tehtävää hiihtolomalla. Jos kalenterissa on vielä tilaa, ja kaipaat lomalle tekemistä, voit löytää ideoita alta. 

Jaa somessa

Kouvolassa on niin reilusti hauskaa puuhaa hiihtoloman ratoksi, että perinteisen lomaviikon lisäksi pitäisi ottaa vielä ainakin toinen viikko lisää omaa aikaa!

Kouvolassa on loistavat puitteet viettää hiihtolomaa perinteisissä merkeissä, sillä Kouvolassa on yhteensä 180 kilometriä kunnossa pidettävää latua, joista  valaistuja latuja riittää 110 kilometrin verran. Sekaan mahtuu! Kouvolasta löytyy myös paljon muuta mukavaa puuhaa lomaviikkojen ratoksi. Mielakan Rinnekeskus sijaitsee vain pienen pyrähdyksen päässä keskustan muista palveluista ja hiihtolomaviikolla luvassa kaikkea kivaa.

Koko perheen saa helposti ylös sohvan nurkasta, kun suunnistatte Tykkimäki Actionpark Kouvolan Prisma kauppakeskukseen. Jos hiihtokelit eivät ole optimaalit, niin Actionparkissa pääsette temppuilemaan ja liikkumaan koko poppoon voimin.

Luistelemaan pääsee Kuusaanlammella. 2,5 kilometrin radalla voi retki- tai matkaluistella päivittäin. Moottorijäärata on auki keskiviikkoisin ja lauantaisin. Tarkista etukäteen jäätilanne.

Kouvola on yksi Suomen liikkuvimmista kaupungeista!

Kouvolan jäähalleissa järjestetään maksuttomia yleisöluisteluvuoroja myös hiihtolomaviikolla 9. Voit kokeilla sisäseikkailurataa tai seinäkiipeilyä. Tarkemmat tiedot hiihtolomaviikon tapahtumista löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Viileitä vesiä ja lämmintä tunnelmaa


Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla tai Valkealatalon uimahallilla. Tykkimäen Saunalla kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Hiihtämään pääset suoraan saunan nurkalta ja latu yhdistyy kaupungin latuverkostoon. Retkiluistelurataa työstetään, siitä pian lisää. Jos puolestaan muistelet kaihoisasti miten mukavaa on sukeltaa mökkirannan vesiin, niin Kouvolan uimahallit ovat hyvä korvike varsinkin talvisin.

Shoppaile ja kumoa keiloja

 Keilaamaan pääset niin Kouvolan keskustassa sijaitsevassa Happy Bowlingissa, mutta myös Kuusankosken keilahallissa.

Kaakkois-Suomen suurimmasta kauppakeskuksesta, Veturista, saat helposti uudistettua vaatekaappia kevättä ja kesää silmällä pitäen, mutta voit aina tauottaa shoppailureissua Kino 123:n elokuvatarjonnan parissa. Toki voit nauttia elokuvista myös Kuusankosken Studio 123:ssa.

Kouvolassa rautatiet ovat jatkuvasti mielessä, kuten asiaan kuuluu. Risteyskaupungin erikoisuus eli oma Pienoisrautatiemuseomme, tarjoaa hauskan ja leikkisän silmäyksen ratapihan asukkaiden elämään, joten muista piipahtaa myös museossa loman aikana.

Kannattaa myös muistaa, että talvisin Kouvola on penkkiurheilijalle todellinen runsauden sarvi, kun aivan keskustan kupeessa taituroivat KooKoo ja Kouvot. Eikä parane myöskään unohtaa kaupungin herkullista kulttuurikattausta.