Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Hiihtoloman menovinkit Kouvolassa

Talvilomalle Kouvolaan

Lomaansa viettäville koululaisille ja muille lomailijoille riittää monenmoista tehtävää talvilomalla. Kouvolassa on reilusti hauskaa puuhaa hiihtoloman ratoksi, edes vähäinen lumimäärä ei haittaa! 

Jaa somessa

Kouvolassa riittää erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökistä vierastaloon. Jos halua liikkua kaupungin ydinkeskustassa ilman autoa, majoitu esimerkiksi Original Sokos Hotel Vaakunaan tai Turistihoviin. Näistä majapaikoista kävelymatkan etäisyydellä on paljon erilaisia vaihtoehtoja ravintolatarjonnasta kulttuurin kautta aina urheilutapahtumiin. 

Kulttuurin nälkäisen top 3 

  1. Kouvolassa rautatiet ovat jatkuvasti mielessä, kuten asiaan kuuluu. Risteyskaupungin erikoisuus eli oma Pienoisrautatiemuseomme, tarjoaa hauskan ja leikkisän silmäyksen ratapihan asukkaiden elämään, joten muista piipahtaa myös museossa loman aikana.
  2. Poikilo-museoissa Kouvolatalolla pääset tutustumaan kartanoiden Kouvolaan sekä Kouvolan taiteilijaseura KOUTA ry:n 10-vuotisnäyttelyyn. 
  3. Kouvolan teatterin ohjelmistosta löytyy muun muassa musikaali Herrasmieshuijarit, Anu Pentikin elämäntarinaan pohjautuva näytelmä sekä komedia Vaimoni on toista maata. 

Kannattaa myös muistaa, että talvisin Kouvola on penkkiurheilijalle todellinen runsauden sarvi, kun aivan keskustan kupeessa taituroivat KooKoo ja Kouvot. Jos et perusta penkkiurheilusta niin lähde itse kaatamaan keiloja Happy Bowlingiin.

Suunnaksi Kuusankoski 

Kuusankosken kaupunginosassa pääsee nauttimaan niin kulttuurista, Kymijoki maisemista kuin historian havinasta. Matkan varrelle sattuu muun muassa Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus Veturi sekä Prisma keskuksessa sijaitseva koko perheen sisäpuisto Tykkimäki Action Park

Vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa, sijaitsee Taideruukki. Aikoinaan metsäyhtiön varastotilana toimineesta 100 vuotta vanhasta rakennuksesta on syntynyt taiteilijoiden, kädentaitajien sekä muiden luovan alojen ihmisten keskittymä. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva Pato Klubi tarjoilee kuukausittain erilaisia musiikki- ja teatteritapahtumia. Alueelta löytyy myös Cafe Ruukitar, jossa on myynnissä paikallisia (myöskin alueella sijaitsevan) Tuomon luomun tuotteita. Suurempaan nälkään tarjoilee apuja Kymin Huvila, joka sijaitsee 1873 rakennetussa asuintalossa. Huvilalta löytyy myös muutama sviitti majoitustarpeita ajatellen. 

Kuusankosken keskustassa voit kävellä Kymijoen vartta pitkin, käydä elokuvissa Studio 123:ssa tai nauttia illallista tšekkipubi Hospoda Papirnassa tai Rossossa

Majoittua voit Kouvolan keskustassa ja liikkua bussilla (linjat 1,2,7 ja 9) tai varata majoituksen suoraan Kuusankosken keskustasta Hotelli Sommelosta

Talviurheilua kelin salliessa (saunaan pääsee aina)

Kouvolan kaupungin luistelukenttien ja latujen hoito on lopetettu tältä vuodelta sääolojen vuoksi. Hiihtolomaviikolla pääsee luistelemaan maksuttomille yleisövuoroille kaikissa kaupungin jäähalleissa.
Yleisövuorot löytyvät listattuna . Tällä hetkellä Mielakan Rinnekeskus on myös päässyt tekemään lumetuksia, suosittelemme seuraamaan heidän Facebook-sivuaan ajankohtaisimman tiedon saamiseksi. 

Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla. Kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Tykkimäellä perhe johon kuuluu 1-2 aikuista ja 2-4 lasta pääsee saunomaan ja uimaan 25 € yhteishintaan. Myös Likolammen talviuintipaikka Valkealan uimahallin kupeessa tarjoaa mahdollisuuden talvivesiuintiin ja tunnelmalliseen rantasaunaan. Tämä on hyvä vaihtoehto jos mukana on pieniä lapsia ja kylmänveden uintiin ei halua käyttää koko aikaa. Onneksi uimahallin vesi on aina lämmintä! Rantasaunan käytöstä veloitetaan uimahallimaksun lisäksi 1,5 € per henkilö. 

Retkeile

Valitettavasti Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivät jouduttiin tänä vuonna perumaan vähäisen lumen ja huonon jäätilanteen vuoksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Repovedelle voisi omatoimisesti lähteä retkeilemään. Lapinsalmen silta mahdollistaa lyhyenkin reissun esimerkiksi nuotiopaikalle fiilistelemään kansallispuiston talvea ja paistamaan makkarat! Laita navigaattoriin osoitteeksi Riippusillantie 55, 47910 Kouvola.