Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Hiihtoloman menovinkit Kouvolassa

Talvilomalle Kouvolaan

Lomaansa viettäville koululaisille ja muille lomailijoille riittää monenmoista tehtävää talvilomalla. Kouvolassa on reilusti hauskaa puuhaa hiihtoloman ratoksi!

Jaa somessa

Talviurheilua kelin salliessa 

Aivan Kouvolan keskustan lähellä sijaitseva Mielakan Rinnekeskus on monen maailmantähden kotirinne, mutta Kouvolassa myös aloittelijat voivat nousta laudalle. Ei muuta kuin mäkeen viihtymään!

Perinteistä vai vapaata? Kouvolassa on yhteensä 180 kilometriä kunnossa pidettävää latua, josta 110 kilometriä on valaistua reittiä. Sekaan mahtuu!
Tarkemmat tiedot jäävuoroista ja laduista löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla. Kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Myös Likolammen talviuintipaikka Valkealan uimahallin kupeessa tarjoaa mahdollisuuden talvivesiuintiin ja tunnelmalliseen rantasaunaan. Tämä on hyvä vaihtoehto jos mukana on pieniä lapsia ja kylmänveden uintiin ei halua käyttää koko aikaa. Onneksi uimahallin vesi on aina lämmintä! 

Kouvolassa riittää erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökistä vierastaloon. Jos halua liikkua kaupungin ydinkeskustassa ilman autoa, majoitu esimerkiksi Original Sokos Hotel Vaakunaan tai Turistihoviin. Näistä majapaikoista kävelymatkan etäisyydellä on paljon erilaisia vaihtoehtoja ravintolatarjonnasta kulttuurin kautta aina urheilutapahtumiin. Vai varaatko lomallesi mökin?

Kulttuurin nälkäinen pääsee Poikilo-museoissa Kouvolatalolla tutustumaan kartanoiden Kouvola -näyttelyyn. Kouvolan teatterin näytökset on peruttu 31.1. asti ja jatkuvat kun rajoitukset hellittävät.

Kannattaa myös muistaa, että talvisin Kouvola on penkkiurheilijalle todellinen runsauden sarvi, kun aivan keskustan kupeessa taituroivat KooKoo ja Kouvot. Jos et perusta penkkiurheilusta niin lähde itse kaatamaan keiloja Happy Bowlingiin.

Retkeile

Repovedelle voi omatoimisesti lähteä retkeilemään vuoden ympäri. Lapinsalmen silta mahdollistaa lyhyenkin reissun esimerkiksi nuotiopaikalle fiilistelemään kansallispuiston talvea ja paistamaan makkarat! Laita navigaattoriin osoitteeksi Riippusillantie 55, 47910 Kouvola. Kouvolassa on upeita luontopolkuja myös keskustan tuntumassa

Suunnaksi Kuusankoski 

Kuusankosken kaupunginosassa pääsee nauttimaan niin kulttuurista, Kymijoki maisemista kuin historian havinasta. Matkan varrelle sattuu muun muassa Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus Veturi sekä Prisma keskuksessa sijaitseva koko perheen sisäpuisto Tykkimäki Action Park ( tällä hetkellä suljettu Koronan vuoksi). 

Vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa, sijaitsee Taideruukki. Aikoinaan metsäyhtiön varastotilana toimineesta 100 vuotta vanhasta rakennuksesta on syntynyt taiteilijoiden, kädentaitajien sekä muiden luovan alojen ihmisten keskittymä. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva Pato Klubi tarjoilee kuukausittain erilaisia musiikki- ja teatteritapahtumia. Alueelta löytyy myös Cafe Ruukitar, jossa on myynnissä paikallisia (myöskin alueella sijaitsevan) Tuomon luomun tuotteita. Suurempaan nälkään tarjoilee apuja Kymin Huvila, joka sijaitsee 1873 rakennetussa asuintalossa. Huvilalta löytyy myös muutama sviitti majoitustarpeita ajatellen. 

Kuusankosken keskustassa voit kävellä Kymijoen vartta pitkin, käydä elokuvissa Studio 123:ssa tai nauttia illallista tšekkipubi Hospoda Papirnassa tai Rossossa

 

 

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.