Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Avannosta saunaan ja takaisin

Ystävykset Heidi Pakarinen ja Mari Anttila ovat tuttu näky talvisin Tykkimäen Saunalla joka toimii Käyrälammen rannalla ympäri vuoden. He ovat myös osallistuneet talviuinnin SM-kisoissa 25 metrin rintauintiin.

Jaa somessa

Kisat ovat hauskanpitoa ja niin on avannossa uiminenkin. Saunasta mennään avantoon ja sieltä takaisin löylyihin. Illan aikana ehtii tehdä lähemmäs kymmenen uintikertaa, muu aika kuluu hyvässä seurassa yhteissaunan lauteilla. Heidi käy talvisin 2–4 kertaa viikossa Käyrälammen rannalla olevalla Tykkimäen Saunalla, Mari harvemmin. Harrastuksessa parasta on sen tuoma hyvä fiilis ja rentouttava tunne.

Tykkimäen Sauna on kaikille avoin yleinen sauna.
Joulukuussa sauna lämpenee: maanantai-perjantai klo 15-21 ja lauantai-sunnuntai klo 14-21. Perjantaisin aamusauna ja aamiainen klo 06-10. 
Tiistaisin ja sunnuntaisin lämpenee myös Saunalautan kiuas.
Sauna sijaitsee Kouvolan Käyrälammen rannalla, joten uimaan pääsee ympäri vuoden.
Talvella on tarjolla iso avanto ja kesällä voi oleskella isolla terassilla.

Momondo lehti listasi Suomen parhaimmat yleiset saunat ja kirjoittaa Tykkimäen saunasta näin:

"Tykkimäen saunassa on panostettu ekologisuuteen, sillä se lämpenee biokaasulla. Löylyihin se ei tuo eroa, vaan ne ovat nautinnolliset ja pehmeät. Kaikki on muutenkin kohdallaan, sillä tunnelma on rento, viileään Käyrälampeen pääsee pulahtamaan ympäri vuoden ja kahvio palvelee saunojia kesät talvet. Erikoisuutena Tykkimäen saunalta löytyvät riemukas saavisuihku sekä saunalautta, joka lämpiää silloin tällöin myös yleisellä vuorolla. Suosittelemme!"