Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

MotoGP:n testiajot KymiRingillä

MotoGP-luokan testit ajetaan ensimmäistä kertaa  elokuussa 2019 KymiRingillä.

Jaa somessa

MotoGP:n kansainväliset testiajot ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa KymiRingin uudella GP-radalla. Testiajot on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kisakalustoa ja kilpa-ajajia paikan päällä.

Testiajoihin osallistuvat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä. Mika Kallio on mukana KTM:n tehdastiimissä. MotoGP-tiimit keskittyvät testaamaan renkaita, pyörien säätöjä ja myös uusia kehitysosia.

Iittiin valmistuva KymiRing on Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. 4,5 kilometrin pituisen radan korkeuserot ovat noin 23 metriä, mikä takaa erinomaiset olosuhteet MotoGP:n katsojille seurata testiajoja. 18 kaarretta sisältävän radan 1,2 kilometrin pituinen pääsuora on pisin GP-ratojen suora Euroopassa.

Testiajot ajetaan KymiRingillä 19.-20. elokuuta klo 10-17.

Yleisöliput

Pääsylippuja voi hankkia joko yhden tai kahdenpäivän paketteina. Lipun hinnat ovat alkaen 49,50 €, alle 7-vuotiaat pääsevät testiajoihin maksutta aikuisen seurassa. Valittavana on aluelipun lisäksi istumakatsomopaikkoja, josta on erinomainen näkymä pääsuoralle. Alueelle rakentuu myös erillinen VIP-alue.

Liput testiajoihin ovat myynnissä vain ennakkoon 4.8.2019 asti tai niin kauan kuin lippuja riittää. Liput osoitteessa Lippu.fi.

Lisätietoja: Lippupisteen myyntipalvelu ja ostamisen neuvonta 
Puh. +358 (0)600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)
 www.lippu.fi

Lahti Events Oy, MotoGP testiajot
Puh. +358 (0)44 482 6343 
info@lahtievents.fi

 

Kuusi pyörämerkkiä

Testit ovat Kymi Ringille tärkeät. Ne pohjustavat ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailua, joka on tarkoitus ajaa Iitissä heinäkuussa 2020.

– Tämä on todella hyvä testi meille, Kymi Ringin ratajohtaja Timo Pohjola sanoo.

Hänen mukaansa vasta rataa ajettaessa nähdään, miten ajolinjat asettuvat, onko kanttareissa eli radan reunakivissä korjattavaa tai ovatko turva-alueet oikeissa paikoissa.

Testitiimit ajavat molempina päivinä kello 10–17 välisenä aikana. Silloin ajetaan jo täysillä. Esimerkiksi Kymi Ringin pitkällä pääsuoralla nopeudet voivat nousta noin 350 kilometriin tunnissa.
 

Paikalle tulee sekä kilpakuljettajia että testikuljettajia. Tiimit testaavat moottoripyöriensä toimintaa Kymi Ringillä. Ehkä joku voi testata samalla myös joitain pyörien uusia osia. Rengasvalmistaja puolestaan haluaa tietää, miten eri rengasseokset toimivat Kymi Ringillä, Nevala sanoo.

Tällä kaudella MotoGP-sarjassa kilpailee kuusi eri valmistajaa: Aprilia, Ducati, Honda, KTM, Suzuki ja Yamaha. Samalla valmistajalla voi olla kilpailussa useampi tiimi.

KymiRing Events Oy on tehnyt sopimuksen MotoGP-osakilpailun järjestämisestä promoottorina toimivan Dorna Sportsin kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2020–2024. Dorna Sports vahvistaa Suomen osakilpailun tarkan päivämäärän myöhemmin syksyllä.

KymiRing: Iitin Tillolaan, n. 180 hehtaarin alueelle, on valmistumassa Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12–20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP- ratojen suora Euroopassa.

Lisätietoja:

Markku Pietilä
Toimitusjohtaja, KymiRing Oy
Puh. 050 045 5156, markku.pietila@kymiring.fi

Emilia Mäki
Toimitusjohtaja, Lahti Events Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.maki@lahtievents.fi