Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kymenlaakson oma orkesteri Kymi Sinfonietta

Kymi Sinfonietta 20 v.

Kymenlaakson oma orkesteri Kymi Sinfonietta täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Orkesteri on vakiinnuttanut asemansa kymenlaaksolaisen kulttuurin lippulaivana, ja konsertoi säännöllisesti Kouvolassa sekä Kotkassa.

Jaa somessa

Syyskausi Kouvolassa

Kymi Sinfoniettan syksy tarjoaa orkesterin taiteellisen neuvonantajan Olari Eltsin johdolla klassisia huippuja ja aivan uusia mielenkiintoisia avauksia! Kausi käynnistyi Atso Almilan luotsaamilla yleisön Toivekonsertilla ja etenee festivaalitunnelman kautta brasilialaisrytmeihin. Syksy huipentuu Jussi-Pekka Rantasen juontamiin, maailman suosituimpiin musiikkikilpailuihin lukeutuvan IV Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalikonsertteihin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa toteutettaviin suuren orkesterin teoksiin.  Joulunajan tunnelmiin vievät iki-ihanat Lumiukko-klassikkoelokuvan livesäestykset ja jouluiset sävelet yhteislauluhetkineen.

 

Historiaa

Kymi Sinfoniettan kehityskaari on ollut nousujohteinen niin taiteellisen tason kuin kansainvälisten linjauksienkin osalta. Vuotuinen esiintymismäärä on yksi suurimmista suomalaisella orkesterikentällä. Orkesteri on myös jalkautunut mittavasti esimerkiksi lasten ja vanhusten pariin. Kymi Sinfonietta on saanut huomiota valtakunnan rajojen ulkopuolellakin ulkomaan konserttien ja Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kautta.

Kymi Sinfonietta, eli Kymenlaakson Orkesteri Oy aloitti toimintansa 1.1.1999. Orkesterin perinteet ovat kuitenkin pitkät, sillä se koostuu vuoden 1998 lopussa yhdistettyjen Kotkan ja Kouvolan kaupunginorkestereiden muusikoista.Kahden kaupungin voimavarat yhdistämällä luotiin iskukykyinen sinfonietta-kokoonpano, jossa on 32 soittajaa. Suomen orkesterikartalla Kymi Sinfoniettan tekee ainutlaatuiseksi edellä kuvatun yhteistyömallin lisäksi orkesterin osakeyhtiömuoto.