Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Maalaiselämää kaupungissa

Vihreässä ja vehreässä Kouvolassa on 450 järveä, 7700 vapaa-ajan asuntoa ja 975 maatilaa. Kaupungissa on monta tapaa nauttia maalaiselämän iloista.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

 


1.Kesälaitumelle lamps!

Maitotilojen vuotuinen kevään kohokohta on lehmien kirmaus kesälaitumille. Kouvolassa laitumellelaskua seurattiin maatalousyhtymä Arto ja Marjo ja Sami Sorvon tilalla Elimäellä. Valion Tuottajain maito -osuuskunnan järjestämässä koko perheen tapahtumassa oli tarjolla monenlaista puuhaa, mutta pääosassa oli lehmien ampaisu talven jälkeen vehreille niityille.

2. Kummallinen kyläkauppa

 Nuolniemen kyläkauppa Kouvolan pohjoisrajalla on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Henkilökuntaa ei ole, hintoja ei näy. Ostoksista maksetaan omantunnon mukaan. Repoveden kansallispuiston lähellä oleva, kauppakeskukseksikin kutsuttu kyläkauppa toimii pikkuruisessa kopissa, mutta sieltä löytyy kaikkea tarpeellista. Jos haluaa jäätelön, sen kun valitsee pakastimesta mieleisensä ja laittaa kolikon kirstuun.

 ”Kiva kun löytyi munia. Päästään letun paistoon”, lukee vieraskirjassa. Samoin kuin: ”Elämäni merkillisin shoppailupaikka. 60 vuotta olen kauppoja kierrellyt.” Ja näinkin on tyytyväinen asiakas kyläkauppaa kuvaillut: ”Huikea ostosparatiisi.”

 

3. Marttojen kesäkahvila
 

Elämä on parasta itse tehtynä, tietävät Martat. Kouvolassa itsetehtyä suolaista ja makeaa on maisteltavissa Marttakahviossa Kouvolan kauppatorilla. Kahvio on auki toukokuussa ma-la klo 8–13 (säävaraus) ja kesä-elokuussa ma-la klo 8–14. Kahviossa on koko kesän ajan myös kotitalousneuvontaa eri teemoista. Riippuen siitä, millä viikolla kahvittelee, Martat antavat tietoa sienistä, kotipuutarhan perennoista tai leivonnaisten marsipaanikoristelusta. Vinkkejä saa kesän aikana myös vegaanisesta ruoasta sekä nyyttäri- ja piknikeväistä.

 

4. Veneretkeilyä

KymiSun järjestää veneretkiä touko-syyskuussa. Vakioretkiin kuuluvat esimerkiksi opastettu veneretki Kymijoella puisella ja tervantuoksuisella jokiveneellä sekä kummitusretki lapsille kummitustarinoineen. Ryhmille on etukäteistilauksesta tarjolla risteilyjä Taideruukkiin Kuusankoskelle, Ankkapurhaan Alvar Aallon jäljille, Verlaan UNESCOn maailmanperintökohteeseen sekä Repoveden kansallispuistoon.

 

5. Kotieläinpihat

Tykkimäen huvipuiston Minimaatilalla saa rauhoittua maatilan pihapiirissä, syöttää pupuja, harjata lampaita tai kokeilla poni- ja aasiratsastusta. Minimaatilaan voi tutustua huvipuiston aukioloaikoina.

Eläimet ovat saapuneet kesän viettoon Kymen Paviljongille! Kilit ainakin odottelevat jo kesäisempää keliäkin

Laurilan tilalla Elimäellä voi tutustua vähän erikoisempiin kotieläimiin, strutseihin. Isojen lintujen lisäksi maatilalla on lampaita, kanoja, koiria ja kissoja.

Pohjois-Kymen 4h-yhdistyksen pitämä kesäkahvila ja kotieläinpiha on auki 15.5.–11.8. Kettumäen kansanpuistossa Kuusankoskella. Kotieläinpihalla on pupuja, kanoja ja lampaita. Kansanpuistossa on myös kesän aikana puutarhakirppiksiä, Syötävä metsäpuutarha -työpajoja sekä koko kesän mittainen näyttely, joka esittelee kuinka järviruoko taipuu rakentamiseen.
 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.