Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

"Erä-Jorma" Repovedellä

Kysy mitä tahansa luontomatkailusta, niin "Erä-Jorma" selvittää tai sepittää. Alla muutamia tärkeitä kysymyksiä liittyen Repoveden kansallispuiston saavutettavuuteen ja reitteihin.

Jaa somessa

Miten Repovedelle pääsee?

                - Kortiton Kaakkuri

”Kuulepas kaakkuri, on pakko mainita, että lajitovereidesi kovaäänistä sinfoniaa saa seurata aika usein Repoveden kansallispuiston maisemissa. Mutta kuinka sinne pääsee? Repovesi löytyy Kouvolasta niin kuin moni muukin hyvä asia. Se on Etelä-Suomen suosituimpia luontomatkailukohteita, ja sesonkiaikoina kesällä sen poluilla on jopa ruuhkaa. Silloin Erä-Jorma pysyy kansallispuistosta kaukana ja käy siellä sen sijaan ruskan laskeuduttua omassa yksityisessä rauhassa.

Parhaiten puistoon pääsee autolla, joten kaakkurin kannattaa hankkia kortti, pyytää kaverilta kyyti tai nostaa peukku pystyyn. Puistoon on kolme sisäänkäyntiä. Pohjoisin parkki- alue on Saarijärvi, eteläisin Tervajärvi ja läntisin Lapinsalmi. Kesäisin kortitonkin kiittää, sillä silloin Repovedelle ja Verlaan liikennöi bussi. Puistoon pääsee myös Mäntyharju-Repovesi- pyöräilyreittiä pitkin ja Kultareitin Tuuletar I -laivalla.”

 

       Kuinka pitkiä lenkkejä Repovedellä on?

      - Teppo V. Mäkynen

”Erämies on eri mies, mutta Erä-Jorma uskoo, että Teppo jaksaa kävellä viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin. Siihen tosin kuuluu  yli 200 portaan kipuaminen lähes pystysuoraa Katajavuoren rinnettä sekä Määkijänsalmen ylittäminen lihasvoimaa  vaativalla Ketunlossilla.
Jos polvea kolottaa, voi valita Korpinkierroksen. Se on lyhyin reitti. Se kiertää puiston poh-joisosassa olevan Olhavanlammen ja ohittaa jylhän Olhavanvuoren.
Kaakkurinkierroksella on mittaa 26 kilometriä. Se kulkee kaikkien Repoveden nähtävyyksien ja parkkipaikkojen kautta. Erä-Jorma varaa sen vaeltamiseen päivän tai pari, sinä voit varata kolmekin.
Ota mukaan teltta tai laavu. Reittien varrella on klapeilla varusteltuja nuotiopaikkoja, joille on helppo leiriytyä. Muutamia mökkejä on vuokrattavana. Erä-Jorma nukkuu luonnollisesti sammaleen päällä partansa alla.”

       Mikä on Repoveden hienoin paikka?

      - Julia

”Hyvää yötä, sanoi Erä-Jorma, kun silmä puhkesi. Mutta toisella silmällä ihailen Mustalamminvuorta ja kun kiipeän sen näkötorniin, nautin koko kansallispuistoon avautuvista maisemista. Mutta kuten tunnettua, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Erä-Jorma tykkää myös nokipannukahvien virittämisestä Katajajärven tulipaikalle.
Repovedellä voi myös patikoida, uida, meloa, hiihtää, pyöräillä, kokata, lumikenkäillä, nukkua, valokuvata, kiikaroida, onkia, lauleskella nuotiopiirissä ja kiipeillä Olhavanvuoren kallioseinillä. Ehkä Juliakin pitää jostain näistä.”

Lisätitetoa luontoon.fi