Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Virtakivi ja Hirvelä

Satamien rakentaminen käynnissä

Virtakiven vierasvenesataman ja Hirvelän kotisataman rakentaminen on alkanut tammikuussa. Satamat valmistuvat toukokuun loppuun mennessä ja ovat valmiina kanavan valmistuessa.

Uudistettuja retkisatamia tulee Hiidensaareen ja Vasikkasaareen.

 

Jaa somessa

Virtakiven vierasvenesatama

Uuden vesireitin päätepiste, tai alkupiste, riippuen matkailijasta on Kouvolan Voikkaalla Virtakivessä. Uuteen vierasvenesatamaan tulee laivalaituri, matkaveneille poijupaikkoja ja pienveneille puomi- ja rantapaikkoja. Betonirakenteinen 30 metriä pitkä ja 6 metriä leveä laivalaituri mahdollistaa Kimolan kanavan kautta Päijänteeltä tulevien risteilyalusten kiinnittymisen laituriin.

Laivalaiturille tulee pilssi- ja septivesien keräämiseen imulaite sekä vesi- ja sähköpiste. Satama-alue ruopataan 1,8 metrin syvyiseksi.

Hirvelän kotisatama

Vierasvenesataman lähelle tulee Hirvelän kotisatama, joka palvelee paikallisia veneilijöitä. Veneiden laskeminen veteen ja nostaminen maalle keskitetään Hirvelän kotisatamaan.

Uusi teräspontti- ja betonirakenteinen huoltolaituri on 30 metriä pitkä ja se mahdollistaa veneiden ja laivojen laskemisen veteen ja nostamisen vedestä nosturilla sekä laivojen ja veneiden huoltamisen laiturilta käsin. Satama-alue ruopataan 1,8 metrin syvyiseksi.

Molemmat satamat aidataan ja niihin tulee kameravalvonta. Satamien rakennustyöt alkoivat tammikuussa ja satamat valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Kuvat satamasuunnitelmista lisätty tämän sivun alaosaan (15.4.2020).

Retkisatamat

Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry ylläpitää ja rakentaa Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat kevään aikana. Vasikkasaareen tulee uusi 18-metrinen laituri veneaisoilla ja peräpoijuilla varustettuna. Hiidensaaren retkisatama saa uuden taukokatoksen ja kompostoivan wc:n. Vanha laituri kunnostetaan ja se varustellaan peräpoijuilla.

Iitin vene- ja rantautumispaikkojen tiedot.