Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Virtakivi ja Hirvelä

Virtakiven ja Hirvelän satamat

Uuden vesireitin päätepiste, tai alkupiste, riippuen matkailijasta on Kouvolan Voikkaalla, jonne on kevään kuluessa rakennettu palveluita veneilijöille ja risteilyaluksille. Hirvelä on kotisatama, jossa on myös veneiden vesillelaskupaikka ja Virtakivi toimii puolestaan vierassatamana.

Veneilyreitin varrella olevat Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat on uudistettu.

 

Jaa somessa

Virtakiven vierassatama

Uuden vesireitin päätepiste, tai alkupiste, riippuen matkailijasta on Kouvolan Voikkaalla Virtakivessä. Betonirakenteinen 30 metriä pitkä ja 6 metriä leveä laivalaituri ottaa vastaan Kimolan kanavan kautta Päijänteeltä tulevat risteilyalukset. Laivalaituri toimii myös huoltolaiturina, jossa on pilssi- ja septivesien keräämiseen imulaite sekä vesi- ja sähköpiste. Virtakivessa on 21 vierasvenepaikkaa, joista poijupaikkoja 8 ja aisapaikkoja 13. Aisallisia kausivenepaikkoja on 16 ja maalle vedettäviä soutuvenepaikkoja 15. Satamassa on myös kanoottilaituri.

Alueelle tulee myös tulentekopaikka, vessa ja jätteiden keräyspiste. Pakanavuoren rinteeseen on rakenteillä näköalatasanne, josta voi katsella muinaismuistorekisterissä olevaa Pakanavuoren kalliomaalausta.

Valmista on näiden sekä kunnostetun kadun ja pysäköintialueen osalta heinäkuun lopulla, kun kanava avataan.

Vierasvenepaikkamaksut kaudella 2020 ovat: alle 4 h ilmainen ja 15 €/vrk.

Hirvelän kotisatama

Vierasvenesataman lähelle tulee Hirvelän kotisatama, joka palvelee paikallisia veneilijöitä. Veneiden laskeminen veteen ja nostaminen maalle tapahtuu Hirvelän kotisatamassa.

Hirvelän satamaan on rakennettu yhteensä 71 kausivenepaikkaa, joista poijupaikkoja on 18, aisapaikkoja 43 ja aisallisia soutuvenepaikkoja 10 kpl. Veneiden laskemista ja nostoa varten Hirvelään on valmistunut 30 metriä pitkä betonirakenteinen huoltolaituri ja veneenlaskuluiska. Hirvelässä on laituripaikkojen lisäksi talvisäilytyspaikkoja nin 50 veneelle. Talvisäilytyspaikat eivät ole kytkettyjä venepaikkaan, vaan ne on varattava ja maksettava erikseen ennen talvea ja kauden loppua.

Molempien satamien altaat on ruopattu 1,8 metrin syväykselle.

Hirvelän ja Virtakiven satamissa kausivenepaikat ovat sähkölukolla toimivien porttien takana kameravalvotulla alueella. Kulku venelaitureille tapahtuu sähköisellä avaimella.

Lisätietoja Kouvolan kaupungin venepaikoista.

Retkisatamat

Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry on uudistanut Hiidensaaren ja Vasikkasaaren retkisatamat. Vasikkasaaressa on uusi 18-metrinen laituri veneaisoilla ja peräpoijuilla varustettuna. Hiidensaaren retkisatama sai uuden taukokatoksen ja kompostoivan wc:n. Vanha laituri on kunnostettu ja varusteltu peräpoijuilla.

Iitin vene- ja rantautumispaikkojen tiedot.