Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Vene 20 Båt

Pohjois-Euroopan suurein veneilytapahtuma Vene 20 Båt järjestetään Helsingin Messukeskuksessä 7.-16.2.2020. VisitKouvola ja Visit Lahti esittelevät osastollaan kesällä avautuvaa Kimolan kanavaa ja uutta vesitieyhteyttä Päijänteeltä Kouvolaan.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Uusi kanava yhdistää Kymijoen Päijänteeseen. Uuden kanavan sulkualue ja 70 metriä pitkä tunneli ovat nähtävyys muillekin kuin veneilijöille.

Uuden vesireitin eteläpää on Voikkaan Virtakiveen rakennettava vierasvenelaituri. Kouvolalaisten kotivenesatama rakennetaan Hirvelään.

”Kimolan kanava yhdistää Kouvolan Järvi-Suomeen ja tuo seudulle uusia mahdollisuuksia niin matkailijoille kuin paikalliselle yritystoiminnalle. Uusi reitti kiinnostaa myös laivaliikennöitsijöitä ja näillä näkymin reitillä tulee olemaan niin reittiliikennettä kuin laiva-bussi -tilausajoja kesän aikana”, kertoo Kouvolan Innovation Oy:n matkailun asiantuntija Raija Sierman.

”Päijät-Hämeessä sijaitsee useita sisävesisatamia. Kimolan kanava avaa vesillä liikkumiseen uuden väylän ja suunnan, joka varmasti kiinnostaa vesillä liikkujia.  Teemme tiiviistä yhteistyötä Kouvolan kanssa, sillä myös Iitin KymiRing ja ensi kesän MotoGP-tapahtuma ovat meitä yhdistäviä tekijöitä”, sanoo Lahden seutu – Lahti Region Oy:n toimitusjohtaja Raija Forsman.

Kouvolan ja Lahden seudun kuntien yhteisosastolla on Vene 20 Båt –messuilla mukana myös laivaliikennöitsijöitä ja yrityksiä. Vesiliikenteen asiantuntemuksesta osastolla vastaavat Kouvolan Kipparit ry:n, Kuusankosken veneilyseura ry:n ja Heinola-Kouvola vesiväylän kannatusyhdistys ry:n sekä Lahden seudun kuntien ja veneseurojen edustajat.

Messuosasto toteutetaan osana Kouvola Innovation Oy:n ja Lahti Region Oy:n yhteistä Lähilomailun väylä –hanketta.

Lisätietoja:
Raija Sierman, matkailun asiantuntija
Kouvola Innovation Oy / Live & Visit Kouvola
p. 020 615 8254

Kirsti Simola, markkinointipäällikkö
Lahden seutu - Lahti Region Oy
p. 040 865 6890