Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Ainutlaatuinen Verla

Ainutlaatuinen UNESCOn maailmanperintökohde henkii 1900-luvun vaihteen tunnelmaa. Monipuolisessa kohteessa yhdistyvät kulttuuri, historia, arkkitehtuuri, aktiviteetit ja luonto.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Vuonna 1972 Verlan puuhiomosta ja paperitehtaasta muodostettiin Suomen ensimmäinen tehdasmuseo ja se on osa Verlan maailmanperintökohdetta.

Verlan maailmanperintökohde sijaitsee Verlan kylässä, 32 kilometrin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Verlaan pääsee omalla autolla tai taksilla Kouvolan juna-asemalta. Kesäisin Verlaan pääsee Kouvolasta linja-autolla.

Aukiolo

Verlan kesäkausi 2021 on päättynyt mutta alue tarjoaa silti vieraille nähtävää.Unescon maailmanperintökohteessa kannattaa ehdottomasti vierailla tehdasmuseon aukioloaikojen ulkopuolellakin. Tekemistä ja nähtävää löytyy paljon. 

Verlan metsätietopolku sekä historiapolku ovat auki ympärivuotisesti veloituksetta. Lue Laura Häkkisen blogista vinkit.

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Ensi kesää ajatellen Martan matkassa blogi kertoo kesäretkestä Verlan Ruukkikylään ja museokierroksesta Pahvitehtaalla: Verla - yksi Suomen seitsemästä ihmeestä.

Bussilla Verlaan

Verlaan ja Repovedelle kuljettavan bussin, linja 15, aikataulu on voimassa 5.6.-26.9.21ja 30.-31.10.21 lauantaisin ja sunnuntaisin.

Linja 15 Matkakeskus - Verla - Lapinsalmi - Orilampi

Linja 15 Orilampi - Lapinsalmi - Verla - Matkakeskus