Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Ainutlaatuinen Verla

Ainutlaatuinen UNESCOn maailmanperintökohde henkii 1900-luvun vaihteen tunnelmaa. Monipuolisessa kohteessa yhdistyvät kulttuuri, historia, arkkitehtuuri, aktiviteetit ja luonto.

Jaa somessa

Vuonna 1972 Verlan puuhiomosta ja paperitehtaasta muodostettiin Suomen ensimmäinen tehdasmuseo ja se on osa Verlan maailmanperintökohdetta.

Verlan maailmanperintökohde sijaitsee Verlan kylässä, 32 kilometrin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Verlaan pääsee omalla autolla tai taksilla Kouvolan juna-asemalta. Kesäisin Verlaan ajaa Kouvolasta linja-auto.

Aukiolo

Verlan kesäkausi alkaa tiistaina 2.6.2020, jolloin koko kohde (ravintolapalvelut mukaan lukien) avataan yleisölle.
2.6.–30.9. tiistaista sunnuntaihin klo 11–16 
22.6.-15.8. joka päivä klo 10–18. 

Verlassa viihtyvät niin pariskunnat ja lapsiperheet kuin koululuokat ja työporukat. Verlan tehdasmuseo, ravintola, näyttelyt ja puodit palvelevat matkailijoita. Verlan metsätietopolku sekä historiapolku ovat auki ympärivuotisesti veloituksetta. Tutustu Verlan  tarjontaan ja mahdollisuuksiin.

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Kesä on pian täällä ja on aika miettiä lomakohteita. Martan matkassa blogi kertoo kesäretkestä Verlan Ruukkikylään ja museokierroksesta Pahvitehtaalla: Verla - yksi Suomen seitsemästä ihmeestä.