Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Ainutlaatuinen Verla

Ainutlaatuinen UNESCOn maailmanperintökohde henkii 1900-luvun vaihteen tunnelmaa. Monipuolisessa kohteessa yhdistyvät kulttuuri, historia, arkkitehtuuri, aktiviteetit ja luonto.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Vuonna 1972 Verlan puuhiomosta ja paperitehtaasta muodostettiin Suomen ensimmäinen tehdasmuseo ja se on osa Verlan maailmanperintökohdetta.

Verlan maailmanperintökohde sijaitsee Verlan kylässä, 32 kilometrin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Verlaan pääsee omalla autolla tai taksilla Kouvolan juna-asemalta. Kesäisin Verlaan pääsee Kouvolasta linja-autolla.

Aukiolo

Verlan kesäkausi alkaa tiistaina 2.5.2021, jolloin koko kohde (ravintolapalvelut mukaan lukien) avataan yleisölle.
2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin klo 11–16 
Juhannuksesta -15.8. asti joka päivä klo 10–18. 

Verlassa viihtyvät niin pariskunnat ja lapsiperheet kuin koululuokat ja työporukat. Verlan tehdasmuseo, ravintola, näyttelyt ja puodit palvelevat matkailijoita. Tehdasmuseoon vain opastuksilla, kierrokset tasatunnein.
Verlan metsätietopolku sekä historiapolku ovat auki ympärivuotisesti veloituksetta. Tutustu Verlan  tarjontaan ja mahdollisuuksiin.

Vinkkejä Verlaan

Mikäli vierailet Verlassa tehdasmuseon ollessa suljettuna, lue Laura Häkkisen blogista vinkit.

Yksi Suomen seitsemästä ihmeestä

Kesä on pian täällä ja on aika miettiä lomakohteita. Martan matkassa blogi kertoo kesäretkestä Verlan Ruukkikylään ja museokierroksesta Pahvitehtaalla: Verla - yksi Suomen seitsemästä ihmeestä.

Bussilla Verlaan

Verlaan ja Repovedelle kuljettavan bussin, linja 15, aikataulu on voimassa 5.6.-26.9. ja 30.-31.10. lauantaisin ja sunnuntaisin.

Linja 15 Matkakeskus - Verla - Lapinsalmi - Orilampi

Linja 15 Orilampi - Lapinsalmi - Verla - Matkakeskus

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.