Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Alalkylän luontopolku, Marianne Mokka-Räty

Koe Kouvolan vihreämpi puoli!

Kouvolassa olemme ylpeitä monista luontokohteistamme, kaupungin läpi virtaavasta Kymijoesta,  Repoveden kansallispuistoista ja monista kaupungin ylläpitämistä luontopoluista.

 

 

 

Jaa somessa

Kouvolassa metsään pääsee helposti melkein joka nurkalta. Polkuja on ympäri Kouvolaa lähellä taajamaa, mutta erähenkisempiäkin polkuja löytyy. Lähes kaikki polut ovat helppokulkuisia, tarkemmat tiedot polkujen vaativuudesta on kerrottu luontopolkujen esittelysivuilla.

Kouvolan Top 3 luontopolut

Tässä VisitKouvolan suosikit jotka valikoituivat 11 hyvän luotopolun joukosta.

1. Alakylän luontopolkua on kunnostettu ja helppo reitti soveltuu koko perheelle. Korian sillalta lähtee reitti, joka myötäilee Kymijokea melko luonnontilaisena säilyneessä kapeassa metsikössä. Laavulla on polttopuut ja upea näkymä Kymijoelle.

2. Myllypuron luontopolku on paikoin haastava ja  osittain vaikeakulkuista juurakoiden takia. Luontopolku myötäilee Myllypuroa ja on 2,5 km pitkä. Keväisin on  luvassa kukkaloistoa, kun metsänpohja loistaa imiköistä ja valkovuokoista.Täällä saattaa nähdä myös saukon tai ketun!

3. Niivermäen luonnonsuojelualue alkaa melkein Kauppakeskus Veturin kupeesta ja on yhdistelmä jyrkkiä rapakivikallioita, korpinotkelmia ja puronuomaa reunustavia saniaiskasvustoja. Suojelualueella kiertää  2,1 kilometrin mittainen opastauluilla varustettu luontopolku. Polun varrella on luontotorni sekä penkkiryhmiä. Luontopolkumies Mika jakaa kokemuksensa mm. Niivermäen luontopolusta  blogissaan. 

 Kouvolan eri luontopoluista voit lukea lisää Kouvolan kaupungin sivuilta.