Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Alalkylän luontopolku, Marianne Mokka-Räty

Koe Kouvolan vihreämpi puoli!

Kouvolassa olemme ylpeitä monista luontokohteistamme, kaupungin läpi virtaavasta Kymijoesta,  Repoveden kansallispuistoista ja monista kaupungin ylläpitämistä luontopoluista.

 

 

 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kouvolassa metsään pääsee helposti melkein joka nurkalta. Polkuja on ympäri Kouvolaa lähellä taajamaa, mutta erähenkisempiäkin polkuja löytyy. Lähes kaikki polut ovat helppokulkuisia, tarkemmat tiedot polkujen vaativuudesta on kerrottu Kouvolan kaupungin luontopolkujen esittelysivuilla.

Kouvolan Top 3 luontopolut

Tässä VisitKouvolan suosikit jotka valikoituivat 11 hyvän luotopolun joukosta.

1. Alakylän luontopolkua on kunnostettu ja helppo reitti soveltuu koko perheelle. Korian sillalta lähtee reitti, joka myötäilee Kymijokea melko luonnontilaisena säilyneessä kapeassa metsikössä. Laavulla on polttopuut ja upea näkymä Kymijoelle. Alakylän luotopolku on osa Kymijoen ulkoilureittiäjohon on valmistunut hieno Rantakulma - Niskala osuus sekä  kesäkuussa 2021 valmistui Sääksniemen lenkki Lamminrantaan.

2. Känkkärän luotopolku sijaitsee Kymijoen maisemissa Anjalassa Känkkärän kalliolla. Polun varrelle rantaan on rakennettu laavu, jonne on esteetön kulku. Polulle voi lähteä Ankkapurhan kulttuuripuistosta tai hieman lähempää polun alkua. Tarkista päivitetystä kartasta lähtöpisteet.

3. Niivermäen luonnonsuojelualue alkaa melkein Kauppakeskus Veturin kupeesta ja on yhdistelmä jyrkkiä rapakivikallioita, korpinotkelmia ja puronuomaa reunustavia saniaiskasvustoja. Suojelualueella kiertää  2,1 kilometrin mittainen opastauluilla varustettu luontopolku. Polun varrella on luontotorni sekä penkkiryhmiä. Luontopolkumies Mika jakaa kokemuksensa mm. Niivermäen luontopolusta  blogissaan. 

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.