Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kulttuuria kotisohvallesi

 

Kokoamme tänne virtuaalisia kulttuuritarjonnan elämyksiä. Kouvolan kaupunki on sulkenut mm. museonsa, kirjastonsa sekä kulttuuritalonsa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Seuraathan suoraan talojen omilta kanavilta tilanteen päivittymistä.  

Jaa somessa

Ajanvietettä kulttuurinnälkään

Kymi Sinfonietta tuottaa materiaalia Kymi Sinfonietta Lives Youtube-kanavaan sekä muihin somekanaviinsa. Käy kurkkaamassa miten karanteenipäivät soittajilta sujuvat! Yle Areenassa on mahdollista kuunnella radiointina syksyn 2019 Uuno Klamin sävellyskilpailun finaalikonsertti.

Koe mielenkiintoisia kohteita Kouvolassa

Verla on UNESCOn maailmanperintökohde, joka kertoo mielenkiintoisesta kehitysvaiheesta Suomen historiassa. Pääset ihailemaan
 Verlan kesämaisenmaa kotiruudulta. Verla avautuu yleisölle  2.6. 

Poikilo-museot tarjoaa nyt tekemistä ja nähtävää kotisohville avaamalla Kartanoiden Kouvola –virtuaalinäyttelyn. Koululaisten etäkierroksen tueksi on lisäksi koottu kysymyksiä ja tehtäviä. Osaisitko itse vastata?

Tutustu Moision kartanoon nyt virtuaalisesti. Voit tehdä tutustumiskierroksen 200-vuotiaaseen Moision Kartanoon nyt kotisohvaltasi. Tutustu kartanon upeisiin saleihin ja moniin taideaarteisiin klikkaamalla tästä.  Kartanon virtuaalinäyttely on myyntinäyttely. Tarkemmat tiedot löytyvät teosten kohdalta.Teosten toimitus sopimuksen mukaan.

Kartanoiden Kouvola -näyttelyyn voi tutustua myös Aatun kanssa museossa –videosarjan avulla. Löysikö muusikko Aleksanteri Hakaniemi näyttelystä asun Emma gaalaan? Miksi kansanedustaja Ville Kaunisto suosittelee museokäyntiä? Kummitteleeko näyttelijä Olga Temosen kotona? Uusimmassa jaksossa vieraaana on kaupunginjohtaja Marita Toikka. Hän kävi näyttelyssä tammikuussa. Aatun matkassa pääset myös tutustumaan Kouvolan urheiluelämään.

Virtuaalimuseoihin, Apteekkimuseoon ja Puotimuseoon, voi piipahtaa milloin vain! Apteekkimuseosta voi saada tietoa siitä, mitä ennen käytettiin lääkkeenä kipuun ja särkyyn ja Valkealassa sijaitsevassa Puotimuseossa kerrotaan värikkäästi kauppatoiminnasta eri aikoina. Taidemuseon mobiilikierroksella voi tutustua kaikkiin taidemuseon kokoelman patsaisiin Kouvolassa
Tutustu myös  Poikilon valokuvakokoelmaan. Mikä onkaan kuukauden kuva?

Koti-ja radiomuseon sivuilla  voi mukavasti tutustua museon historiaan, miten Kouvolassa asuttiin 1920 - 1960 ja miten radiot kehittyivät tuona aikana. Museon kotisivuilla voi katsella laitteiden ulkonäön kehitystä kuvien avulla (valitse ”Galleria”). Radion teknistä kehitystä voi seurata ja samalla kuunnella otoksia vanhoista radiolähetyksistä.

Metsäradio vie luontoon

Kuuntele Repoveden kansallispuiston uutisia maaliskuulta.