Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kesätekemistä Kouvolassa

Päivitämme listaa Kouvolan kohteista ja palveluista, mikä on auki ja mitä kaikkea kivaa Kouvolassa voi tehdä!
Huom! Muista aina varmistaa aukiolotiedot kohteen omilta sivuilta tai sosiaalisen median kanavista. 

Jaa somessa

Hauskanpitoa kaikenikäisille

Tykkimäki on auki! Tykkimäen Huvipuisto avasi huvipuistokautensa 10.6. Tänä kesänä kaikki ostavat sisäänpääsylipun, joka on samalla myös pääsylippu laitteisiin. Pienet lapset, 90cm ja pienemmät, pääsevät veloituksetta.
Myös Tykkimäen vesipuisto Aquapark sekä Action Park ovat auki. Tilaa pääsyliput verkkokaupasta

Tykkimäellä valvonta hoidetaan turvallisesti omavalvonnan kautta ja tarkkaillaan hlömääriä laskennan avullla puistoihin. Ostamalla rannekkeen etukäteen netistä, varmistaa sisäänpääsynsä haluamalleen päivälle.

Koe polkuautoilun riemua ja opettele liikennesääntöjä Kouvolan liikennepuistossa! Jaakonpuisotssa sijaitseva liikennepuisto avautuu 15.6.
Liikennepuistossa on 25 polkuautoa alle 140 cm kuljettajille.

Kulttuuri ja museot

Tutustu Kouvolan museoihin! Ainutlaatuinen Unescon maailmaperintökohde Verla  kertoo Suomen historiaa. Kouvolatalolla sijaitsevassa  Poikilo museoissa on Taidemuseossa avautunut näyttely Luonnon edestä – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista. Kaupungin museossa jatkuu Kartanoiden Kouvolaa näyttely.

Tee kesäretki Ankkapurhan kulttuuripuistoon jossa koet elävää teollisuusperinnettä sekä kartanokulttuuria tai pelaa vaikka frisbee golfia upeissa maisemissa. Vieraile myös Taidekeskus Antareksessa.

Kuusankoskella Taideruukki ja Taidetupa PikkuSelma ja puodit ovat avoinna:

Cafe Ruukitar ma-pe klo 6:30-16:30 ja la klo 10-15.
Näyttelyt ja TaideTupa PikkuSelma ti-pe klo 11-17 ja la-su 12-16.
Ruukin Puoti ja Taideruukki Kauppa ti-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16.
Littlebit Design ti-pe 12-17 ja la 12-16.

Suomen Puotimuseon vaihtuva näyttely alkaa olla esittelykunnossa. Museon avajaiset on perjantaina 6.6. klo12 - 15. Näyttelyssä esitellään toimintaa Valkealan kyliltä ja upea hääpukuhuone. Vieraile viihtyisässä Museokorttelissa ja Koti-ja Radiomuseossa.

 Moision taide –ja pitokartanon kesänäytely  avautuu ylesiölle 25.6. mutta voit katsella etukäteen kartanon virtuaalinäyttelyitä .

Opastetut kierrokset

Anjalan kartanon tarinakierroksella kuulee kartanon historiasta ja elämästä entisaikaan. Myös Kouvolan kartanohistoria tulee tutuksi. Kierros kestää tunnin verran. Varaa kierros täältä.

Kouvolan matkailuoppaiden järjestämillä Kouvolan kesäkierroksilla pääset tutustumaan hautuumaihin, kasarminmäkeen, Mustilaan, onpa mukana opasettu pyöräilyreittikin. Kierrokset ovat tiistaisin alkaen 7.7. ja jatkuvat syyskuun alkuun. ​Alvar Aalto kierrokset oppaan johdolla järjestetään Inkeroisissa keskiviikkoisin 8.7.,22.7.,5.8.,19.8. ja 2.9.
Lisäksi Niivermäen luonnonsuojelualue, joka kierretään kuunnellen historiaa sekä tarinaa ainutlaatuisesta luonnosta keskiviikkona 5.8.

Saunomaan ja Uimaan

Tykkimäen sauna tarjoaa upean saunaelämyksen Käyrälammen rannalla ja sauna lämpiää päivittäin. Aamusauna ja aamiainen joka perjantai klo 6.00 -10.00. Kesäksi valmistui rannalle iso terassi kaikille asiakkaille, vuokrattavana myös suppilautoja ja kanootteja.

Kouvolan uimarannat ja uimahallit avautuvat jälleen ja on tärkeää muistaa yleiset hygienia- ja turvallisuusohjeet. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on julkaissut uintietiketin. Kouvolan uimahallien aukiolot näet täältä.

Shoppailu ja kauppakeskukset

Kauppakeskus Veturissa liikkeetravintolat ja kahvilat on avattu, kuten myös Prisman ravintolamaailmassa.
Kävelykatu Manski on Kouvolan kesäolohuone, suuntaa sinne viihtymään terassille ja liikkeisiin!

Ulkoile ja liiku

Iiitti Golf tarjoaa golfia kauniissa maalaismiljöössä ja keilaamaan pääsee Happy Bowlingin tiloissa Kouvolan keskustassa.
Kouvolasta löytyy mainiot luontopolut ja pyöräilyreitit sekä hieno metsäpuisto Arboretum Mustila.

Kimolan kanava avautuu heinäkuussa.

Elokuviin

Näytökset jatkuvat Studio 123:ssa Kuusankoskella. Joko olet nähnyt Aika jonka sain leffan?

Ravintolat, kahvilat ja majoitus

Suuri osa ravintoloista ja kahviloista avaa ovensa 1.6. Myös uusia kesäterasseja avataan. Tarvitsetko yösijaa, hotelli vai mökki?
Uudistunut Original Sokos hotel Vaakuna avaa osan hotellista jo kesäkuun alussa, varaa teemahuone; Repovesi, Tykkimäki tai Pentik!

Mitä Kouvolassa tapahtuu näet tapahtumakalenterista.