Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolan keskikesän juhla

Juhannus Kouvolassa

Keskikesän juhlavinkit

Jaa somessa

Lisää löylyä

Juhannus ilman saunaa on kuin vappu ilman nakkeja. Jos omat saunapuut on loppu tai muuten vaan ei jaksa kuumentaa kiuasta, mene Tykkimäen Saunalle. Juhannuksena on tarjolla normaalien aukioloaikojen lisäksi aaton aamusauna klo 6-10. Tänne on muuten rakennettu kylän komeinta rantaterassia, mahtuu vaikka tanssimaan oman juhannusheilan kanssa!

 

Radalla

Vaikka kuppilat olisivatkin kiinni, myös juhannuksena voit olla Radalla! Ihanassa Iitissä Hotel Radalla on auki aattona ja juhannuspäivänä. Jos kotimatkaa ei jaksa taittaa, pään saa painaa täällä tyynyyn. Tsekkaa matkallasi Kouvolasta Iittiin komeaa Kymiringiä, se näkyy valtatielle asti!

 

Hei Kouvolasta juhannusheilan mä löysin

90-luvulla Kouvola oli Suomen kuuluisin rinksakaupunki. Ajeltiin yksisuuntaisia katuja, otettiin kisaa liikennevaloissa ja huudatettiin E-Typeä. Vaikka kyseinen aktiviteetti on nyt ihan lainkin toimesta kielletty, tsekkaa silti assan vinoparkki! Täältä mahdollisesti löytyvällä heilalla on ainakin selvä juhannus ja kenties tilaa juuri sinulle etupenkillään?

Jos heilan ulkonäkö ja hottius on tärkeää, tsekkaa Tykkimäen saunan ylälauteilla istuvat yksilöt. Coolimmat istuvat alalauteilla ja pulikoivat Käyrälammessa.

Jos lapsenmielinen heila on sinun makuusi, jatka matkaa saunapuhtaana Tykkimäen huvipuistoon. Se on auki koko juhannuksen! Hyvä iskurepliikki voisi olla: ”Saisinko tarjota sinulle hattaraa ja rakkauden kesän 2020?”.

Kun heila on käsipuolessa, testaa hänen tanssitaidot ja letkeät lanteet Jussinpäivän Jammingeilla Virtakivessä klo 15-17.

 

Kaupunkijuhannus omassa seurassa tai vaikka koko perheelle

Kaupunki tyhjenee usein juhannuksena, kun kouvolalaiset suuntaavat mökeilleen itikoiden syötäväksi. Nyt on tuhannen taalan paikka nauttia omasta rauhasta cityn ytimessä vailla liikennettä ja hälinää! Aloita aamusi piipahtamalla Kouvolan torilla, sieltä saat varmasti tuoreet mansikat ja muut herkut. Allu paistaa munkkeja paikan päällä torikahvilassa, jotta torishoppailun uuvuttamat kansalaiset saavat verensokerin taas koholleen.

Urheilupuiston alppiruusut ovat upeimmillaan juuri nyt. Puistossa voi pelata frisbeegolfia ja taukoa pitää suihkulähteen ympärillä palautusjuomaa juoden.

Junaromantiikkaa löytyy Halkotorilta, josta voit katsella saapuvia ja lähteviä junia ja kuunnella kiskojen tasaista kolinaa. Hyvällä tuurilla raiteilla menee puukuormaa, josta tulee huumaava tuoksu!

 

Taikaa Kouvolan yössä

Jos kuulet juhannusyönä käen kukkuvan, laske tarkkaan: kumppanin löytämiseen tulee menemään niin monta vuotta kuin käki kukkuu. Ja jos et kuule käen kukkumista, rakkaus löytyy vielä samana vuonna!

Juhannusyönä niityllä tai pellolla alasti kieriskeleminen tuo onnea rakkauselämään. Huom. kysythän luvan maanomistajalta!

Tämä on helppo toteuttaa lukuisten järvien ja jokien Kouvolassa: jos juhannusyönä kurkistaa omaa kuvajaistaan veden heijastuksesta, voi siinä nähdä tulevan kumppaninsa.

Bonuksena vielä tukkataikaa: lasiin otetaan valittua juhannusjuomaa ja lasin reunalle laitetaan papiljotti. Kun lasi on tyhjä, papiljotti laitetaan päähän. Aamulla näkee, montako juhannusjuomaa tuli nautittua ja mikä parasta: tukka on kuosissa!

 

Huom. Metsäpalovaroitus on todennäköisesti voimassa, joten ethän polta kokkoa ja kaunista Kouvolaamme siinä sivussa.

Ihanaa juhannusta 2020!