Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Usvainen maisema Repoveden yllä

Vastuullisen matkailun Kymenlaakso

Vastuullisuusajattelu ja kestävä kehitys ovat elintärkeä osa tulevaisuuden menestyvien matkailuyrityksien ja kohteiden toimintaa. Tulevaisuudessa pelkästään vastuullisesti toimivat matkailuyritykset pystyvät vastaamaan alati kiihtymään kilpailuun vierailijoista, sillä kotimaiset ja ulkomaalaiset matkailijat sekä yhteistyökumppanit ovat alkaneet kasvavissa määrin suosia vastuullisia matkailukohteita ja palveluita.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Vastuullisella matkailulla tarkoitetaan kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti sellaista toimintaa, jossa matkailijan tekemät valinnat ovat ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestäviä. Vastuullisuus voi näkyä esimerkiksi matkailuyrityksen minimoidessaan toiminnastaan aiheutuvan energiankulutuksen, päästöt ja jätemäärän tai siinä, kuinka yritys käytännössä osaltaan kantaa vastuuta alueen paikallisen väestön ja kulttuurin hyvinvoinnista.  

Tutkimukset osoittavat, että vastuullisuuden eteen tehdyt toimenpiteet vaikuttavat positiivisesti yrityksien imagoon ja koettuun palvelun laatuun. Matkailijoille näkyvät kestävät valinnat ovat edellytyksenä kilpailukykyisen ja pitkäjänteisen yritystoiminnan kehittämiselle. Pitkäjänteinen vastuullisuustyö voi tuottaa kustannussäästöjä yrityksille esimerkiksi energiasäästöjen kautta sekä liiketaloudellista etua, jos vastuullisuustoimenpiteet ovat asiakkaan helposti todennettavissa. Vastuullisuusajattelu tulisikin nähdä hyvänä mahdollisuutena pohtia, kuinka kehittää yrityksen toimintaa eteenpäin.

VisitKouvola haluaa rohkaista ja tukea Kymenlaakson alueen matkailuyrityksiä kehittämään toimintaansa ja palveluitansa kestävään suuntaan. Kannustamme myös yrityksiä viestimään aktiivisesti ulospäin vastuullisuuden eteen tehdyistä toimenpiteistä. Olemme myös sitoutuneita edistämään Kouvolan matkailualueen kehittymistä kestävänä matkailukohteena.

 

Sustainable Travel Finland -ohjelma

Suomen visio on olla kansainvälisesti kestävän matkailun mallimaa vuoteen 2025 mennessä. Business Finland / Visit Finland on kansallisena matkailuorganisaationa kehittänyt tukemaan tätä tavoitetta valtakunnallisen Sustainable Travel Finland -ohjelman ja siitä johdettavan merkin, jonka myös jokainen Kymenlaakson alueen kansainvälisiä matkailijoita tavoitteleva matkailuyritys voi saada tiettyjen kriteerien täytyttyä. VisitKouvola on myös mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa destinaatiotasolla.

Sustainable Travel Finland merkin ajatuksena on tarjota yrityksille ja matkailualueille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki, jolla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu. Sustainable Travel Finland -kehityspolun aloittaminen tai -merkin hakeminen on maksutonta yrityksille tai alueille, vaikka toimenpiteistä voi aiheutua kuluja ja hakuprosessi vaatii sekä aikaa että henkilöresursseja. Sustainable Travel Finland -merkin saaneet yritykset ja alueet saavat käyttöönsä jatkuvan kehittämisen mallin, matkailun kestävään kehitykseen liittyvää uusinta tietoa sekä markkinointitukea ja lisänäkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa.

 

Sustainable Travel Kymenlaakso -hanke

Kouvolan kaupunki ja Cursor Oy ovat yhdessä käynnistäneet Sustainable Travel Kymenlaakso -hankkeen, joka toteutetaan 1.1.2021-31.3.2022 välisenä aikana. Hankkeessa edistetään Kymenlaakson matkailualueen kehittymistä kestävänä matkailukohteena ja tuetaan matkailuyrityksiä kaikissa vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Hankkeen tavoitteena on alueellisten ja yrityskohtaisten STF-merkkien saaminen ja vastuullisuusviestinnän tehostaminen koko maakunnan tasolla. Lisäksi hankkeessa laaditaan suunnitelma ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen ja siihen sopeutumiseen alueen matkailun näkökulmasta tarkasteltuna.

Katso hankkeen syksyn 2021 koulutustarjonta täältä.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.