Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kymijoella voit kalastaa komeissa maisemissa

Veneilyä ja vapahommia

Kymijoki on kalaisa joki, joka antaa kuhaa, ahventa, kirjolohta, järvitaimenta, toutainta, lohta, meritaimenia ja harjuksia. Veneretkille osallistuva pääsee tuijottamaan täysikuuta ja ihastelemaan punalumpeita.

Jaa somessa

Kouvolan eteläisiä peltomaisemia halkova Kymijoki tekee näyttävän esiintulon Kuusankosken keskustan kohdalla. Kuusankoski-Keltti -väli on kalamiesten mukaan antoisa haukipätkä. Myös jokeen istutettu järvitaimen nappaa siellä onnekkaan kalamiehen vieheeseen.

Muutaman mutkan takana ylävirtaan oleva Pessankoski on hyvä rannaltaheittopaikka niille, joilla ei ole käytössään venettä. Kumpikin kalapaikka kuuluu Kymijoen Kuusankosken vapakalastusalueeseen, jonne ei saa laittaa verkkoja ja katiskoja. Niihin eivät siis koukut takerru.

Hauen lisäksi Kuusankosken tienoilta voi varautua saamaan saaliiksi kuhaa ja ahventa. Vieheellä nousee myös jokeen istutettua kirjolohta ja järvitaimenta.

Veneretki punalumpeiden luo

KymiSunin tervantuoksuiset jokiveneet Kymijoki I ja Kymijoki II kuljettavat matkalaisia toukokuusta syyskuuhun Kymijoen perinnemaisemissa Kouvolan ja Kuusankosken jokiosuudella.

Teemaretkellä voi ihastella vaikkapa luonnon kiertokulkua, tutkia Kymijoen siltoja ja kuulla joen rikkaasta historiasta. Ja samalla tuntea, kuinka virtaava vesi virkistää ja herättää uusia ajatuksia.

 

Ahvionkosket ja Mankala

Yksi Kymijoen kauneimmista kohteista on erämainen Ahvionkosket, jonka kohdalla joen virtapaikka muuntuu useiksi voimakkaiksi koskiksi.

Rannalta uistinta tai perhoa heittäville soveltuva Ahvionkosket kuuluu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen, joka on lajissaan yksi Etelä-Suomen pisimmistä yhtenäisistä alueista. Ahvionkoskilla asustelee muiden joelle tyypillisten kalalajien lisäksi toutaimia, lohia, meritaimenia ja harjuksia. Ahvionkosket on myös hyvä soutu-uistelualue.

Kymijoen pohjoisosa, Mankalan entinen koskialue, tarjoaa runsaita kala- ja rapusaaliita. Mankala kuuluu Iitin viehekalastuslupa-alueeseen.

Jos kaipaa astetta vauhdikkaampaa tapaa viettää Kymijoella vapaa-aikaa, hakeutua voi melonta- ja koskenlaskuretkille.

Kalavedet ihan naapurissa

Kymijoen kalaiset vedet voivat pian olla vielä lähempänä kuin nykyään, ihan omassa pihapiirissä. Kymijoen varteen Korian Pioneeripuistoon valmistui uusi asuinalue vuoden 2019 Asuntomessuihin.

Mistä kalastusluvat?

Kymijoen Kuusankosken vapakalastusalue. Lupahinnat: kausi 40 euroa / viikko 15 euroa / päivä 5 euroa / alle 18-vuotiaat ilmainen Luvat: Suoraan tilille FI20 5750 7720 0035 79 OKOYFIHH tai Urheilu Jokinen p. (05) 3289101.

Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alue. Lupahinnat: vuosi 80 euroa / viikko 30 euroa / päivä 15 euroa. Luvat: Susikosken kauppakahvio (www.susikoski.fi) Hurukselassa p. (05) 367 5131, Grillinksa Inkeroisissa p. 050 3051166, Neste Anjala p. 0207181691 ja Mari´s Coffee Anjalassa

Iitin viehekalastuslupa-alue
Kalastusalue käsittää vesialueen Mankalan voimalaitos – Hiiden-salmi – Urajärvi, Kausalan vesialue mukaan lukien.
Yhteyshenkilö: Matti Järvinen, puh. (05) 326 1844, 0400 552 506