Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
kahvikupit

Söpöimmät kahvilat Kouvolassa

Kouvola on pullollaan paikkoja, joista saa suomalaisten rakastamaa taukojuomaa kahvia. Tässä seutumme kahviloista mielestämme söpöimmät, tunnelmallisimmat ja ainutlaatuisimmat. Piipahda matkasi varrella tai tee päiväreissu ja kahvittele kaikissa!

Jaa somessa

Papulaari

Kaltaisemme kaupunki ansaitsee oman nimikkokahvin ja sen loihti hurmaava Papulaari! Tästä Kouvolan hipstereimmästä kahvilasta saat laadukkaita pienpaahtimokahveja, herkullisia erikoisruokavalioihinkin sopivia kakkuja ja muuta syötävää. Nappaa täältä ostoskassiisi Kouvola-aiheisia matkamuistoja ja tuliaisia, jotta voit kertoa kavereillesikin käyneesi ihanassa Kouvolassa! Papulaarin kämppiksenä samassa tilassa toimii teen ystävien janonsammuttaja Nirvana Tea & Wellness. Vanhojen tavaroiden ystävä: kurkkaa alakerran Korentotorille, josta voit tehdä melkoisia retro- ja vintage-aarrelöytöjä!
Ps. Papulaari on kivenheiton päässä Matkakeskukselta, joten kahvilassa piipahtaminen sopii hyvin vaikka junanvaihtojen väliajalle. Kunhan pidät huolen, ettet huumaannu niin että myöhästyt jatkoyhteydeltäsi!

 

Piika ja Renki

Kutostien varrelta, Arboretum Mustilan kupeesta, löytyy historian havinaa kuiskiva maalaisromanttinen Piika ja Renki. Kesäkahvilan yhteydessä on Vinttigalleria sekä uniikkeja käsitöitä ja keramiikka pullisteleva myymälä. Täältä saat niitä söpöjä kukkopillejä, johon voit viheltää koko kotimatkan ja ilahduttaa matkaseuraasi!
Historiallinen tietoisku: Elimäellä piikojen ja renkien historiaa juhlitaan jokavuotisilla syyskuisilla Pestoomarkkinoilla. Elimäellä pestattiin taloihin piiat ja rengin elokuun ensimmäisenä pyhänä jo 1800-luvulla. Elimäen historia -kirjan mukaan tapahtuma houkutteli kirkonkylään 1800-luvulla pestaajien ja palkollisten lisäksi runsaasti yleisöä ja kaupustelijoita. Pestoopyhän meininki herätti paljon pahennusta ja markkinatunnelmaa kritisoitiin niin paljon, että eräänä pestoopyhänä nimismies karkotti kirkonkylästä kaikki kaupustelijat, jotka kuitenkin ainoastaan siirsivät kojunsa kauemmaksi teiden varsille.

 

Virtakiven Sauna ja Inka Paahtimo

Kun kaipaat kahvisi aveciksi virtaavaa vettä, nauti kuppisi Kymijoen rannalla Voikkaalla Virtakiven Saunalla. Isommankin janon sammuttaa iltaisin rannasta löytyvä Konttibaari. Virtakiveen pääset kahville lähes kaikilla menopeleillä mitä keksimme: autolla, mopolla, polkupyörällä sekä veneellä vaikka Heinolasta asti: kesällä 2020 avattava Kimolan kanava mahdollistaa myös vesimatkailijoiden kahvipaussin! Naapurina Virtakivessä toimii Inka Paahtimo, joten perille löydät helposti seuraamalla paahtimosta tupsahtelevaa ihanaa tuoksua.

 

Ankkapurhan Makasiinikahvila

Kulttuurin ystäville vinkkaamme kahvipaikaksi Ankkapurhan Kulttuuripuiston Makasiinikahvilaa! Anjalan kartanon viljamakasiinista tunnelmalliseksi kesäkahvilaksi 1950-luvulla muuttunut kahvila tarjoaa kesävierailleen vastajauhettua kahvia, paikallistuottajien tuotteita ja tuoreita leivonnaisia päivittäin puiston vehreässä ympäristössä. 

 

Allun Torikahvila

Jos Kouvolan torin liepeillä nenääsi tulee vastapaistetun munkin tuoksu, seuraa sitä! Se johdattaa sinut Allun Torikahvilaan, joka on Kouvolan kesän place to be. Allun Torikahvila on normaalikesinä auki 24/7 (poikkeuksena kesä 2020), ja valoisina kesäöinä täällä voi seurailla baarista hoipertelevia kansalaisia, yötyön sankareita kuten taksikuskeja ja postinjakajia, ja pian heidän jälkeen tulevatkin jo aamuvirkut kahville. Toripöydissä kuulee kouvolalaisten murretta, kylän uusimmat juorut ja paikallisten suositukset kahvin jälkeiselle kaupunkikierrokselle. Talvisin kahvit saa nauttia lämmitetyssä teltassa.
Ps. Ihaile samalla kahvikioskin kupeessa parkissa olevaa Allun vanhaa Hilma-volkkaria ja nappaa vaikka selfie muistoksi torikahveistasi ihanassa Kouvolassa!