Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Kouvolassa

Nopealla aikataululla järjestetty rallicrossin MM-osakilpailu Tykkimäellä toi maailman parhaat rallicross-kuljettajat pitkästä aikaa Kouvolaan. Poikkeusoloissa järjestetty kisatapahtuma keräsi kiitosta kuljettajilta ja tiimeiltä. Vaikka katsojia ei lehtereille päästettykään, keräsi kaksipäiväinen osakilpailu miljoonayleisön maailmalla.

Jaa somessa

”Kilpailu jota ei pitänyt olla” keräsi kiitosta ja näkyvyyttä Kouvolalle

Kouvolan Tykkimäki isännöi rallicrossin MM-osakilpailua elokuun viimeisenä viikonloppuna. Suomi ei ollut mukana alkuperäisessä MM-kalenterissa, mutta koronan lykkättyä sarjan alkua ja karsittua kisoja kalenterista, palasi MM-sarja pikakomennuksella Kouvolaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

- Normaalisti MM-osakilpailuviikonloppua rakennetaan noin kymmenen kuukautta. Suomen kisa pistetään pystyyn kahdessa ja puolessa kuukaudessa, kertoi järjestelyvastuun ottaneen SET Promotion -yhtiön nokkamies Jussi Pinomäki kilpailun lehdistötilaisuudessa kesäkuussa.

Suomella on maailmalla hyvä ja luotettava maine tapahtumanjärjestäjänä. Normaalioloissa MM-kisatapahtumaa suunniteltaisiin lähes vuosi, mutta nyt pikakomennus poikkeusoloissa toi omat haasteensa järjestelyihin. MM-osakilpailun tapahtumajohtaja Sami Puumalainen kiittelikin median edustajille Kouvolan kaupunkia, ratayhtiötä ja paikallisia moottoriurheiluseuroja hyvästä yhteistyöstä. Hyvin sujunutta yhteistyötä kiitellään myös Kouvolan kaupungin puolelta:

- MM-rallicrosstapahtuma on hyvä esimerkki siitä, miten hyvä yhteistyö tapahtumajärjestäjän ja kaupungin kanssa toimii - nopeassa aikataulussa saatiin järjestelyt ja fasiliteetit kuntoon MM-tason tapahtumalle, kertoo Kouvolan kaupungin yhteyspäällikkö Anne Käki.

Kouvolassa on ajettu rallicrossin MM-sarjaa viimeksi vuonna 2014. Fasiliteeteissa Tykkimäki ei välttämättä pärjää maailman radoille, mutta itse rata sai tuolloin kiitosta MM-sarjan kuskeilta, ja näin oli nytkin:

- The track is MEGA! hehkutti lauantain kilpailun voittoon ajanut MM-sarjaa johtava Johan Kristoffersson.

Samaan ylistyslauluun yhtyi myös ruotsalainen viime vuoden maailmanmestari Timmy Hansen:

- It's an awesome track you got here and I'm happy to be back!

Suomalaiskuljettajat kisassa

Viikonlopun aikana ajettiin kaksi erillistä MM-osakilpailua. Suomalaisia viivalla nähtiin peräti viisi: maailmanmestaruutta tavoitteleva Niclas Grönholm, paikkakunnan lajilegenda Atro Määttä, Jani Paasonen, Jere Kalliokoski sekä Juha Rytkönen, joka ajoi lauantaina ensimmäisessä MM-startissaan kaikkien yllätykseksi upeasti toiseksi. Sunnuntain kisapäivä, ja koko viikonloppu, sai arvoisensa päätöksen, kun Grönholm ajoi epäonnisen alkukauden jälkeen ensimmäiseen voittoonsa.  

- Ei olisi viikonloppu voinut paremmin päättyä! Lauantain kohokohta oli Rytkösen kakkossija, ja nyt Grönholm toi voiton. FIA:n ja promoottori IMG:n edustajilta tuli kiitoksia ammattitaidolla hoidetusta kisasta ja järjestelyistä sekä radasta, iloitsi MM-osakilpailun tapahtumajohtaja Sami Puumalainen Kouvolan Sanomien haastattelussa.

Katsojia ympäri maailman

MM-sarjan osakilpailut ajettiin koronapandemian vuoksi tyhjille katsomoille. Sen vuoksi sekä MM-sarjan promottoori IMG että Kouvolan kisajärjestäjä SET Promotion satsasivat kisatapahtumien televisiointiin ja striimaukseen. Kahden päivän aikana eri kanavissa Tykkimäen tapahtumia ja tunnelmia seurasikin miljoonayleisö ympäri maailman. Pelkästään Suomessa sunnuntain suomalaisjuhliin päättynyt lähetys keräsi parhaimmillaan yli 303 000 silmäparia tv-ruutujen ääreen. Kansainvälisesti rallicrossin MM-sarjaa lähetetään eri kanavissa peräti 150 maassa.

 

- Vaikka tapahtuma jouduttiin järjestämään koronaepidemian vuoksi ilman yleisöä, toi se Kouvolalle kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä. Markkinointiyhteistyölle asetettiin tavoitteeksi mahdollisimman laaja ja monipuolinen Kouvolan kaupungin näkyvyys eri kanavissa sekä kansallisesti että kansainvälisesti, ja se tavoite toteutui erittäin hyvin, iloitsee Anne Käki Kouvolan kaupungilta.

Tapahtumajohtaja Sami Puumalainen on käyttänyt Kouvolan MM-osakilpailusta osuvasti luonnehdintaa ”kisa, jonka ei alun perin pitänyt edes kuulua kauden kalenteriin”. Se kisa palautti MM-rallicrossin Tykkimäelle ja toi radalle ja kaupungille kansainvälistä näkyvyyttä aikana, jolloin meillä ja maailmalla janotaan urheilun tuomaa jännitystä ja yhteenkuuluvuutta.

– Kuuden vuoden tauon jälkeen palautettiin MM-tason tapahtuma Tykkimäelle, ja kaikki tehtiin vieläpä poikkeuksellisissa oloissa ja erittäin nopealla aikataululla. Aika hieno juttu, Puumalainen hehkuttaa.

Teksti: Anu Haapalainen
Kuvat: Set Promotion/ Toni Ollikainen
Haastattelulähteet: Kouvolan Sanomat, Rallit.fi