Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Tykkimäen alue on huvipuisto ja paljon muuta

Kouvolan oma huvikumpu

Kaikki joukolla ilonpitoon! 
Pidetään yhdessä hauskaa Tykkimäen erilaisten pelien ja laitteiden parissa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Tykkimäen kesäkausi alkaa torstaina 18.5.2023 ja huvipuistoon pääsee veloituksetta, sillä sisäänpääsymaksua ei ole. Voit tilata rannekkeet etukäteen, Tykkimäki info, laiteliput ja aukiolot näet täältä.

Historiaa

Ruotsin kuningas unohtui aikoinaan huvittelemaan Tykkimäelle, eivätkä nykyiset kouvolaiset tai matkailijat jää Kustaata huonommiksi. Tykkimäellä ja sen ympäristössä on monenlaista rentouttavaa tekemistä maassa, vedessä ja ilmassa.

Kesäkuussa 1789 Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n armeija ryhmittyi rinteeseen ja tähtäsi mäen harjalle asetetut tykit kohti venäläistä kasakkarykmenttiä ja jalkaväkirykmenttiä.

Ruotsalainen jalkaväki hyökkäsi tykistötulen tuella ja voitti neljä tuntia kestäneen Utin taistelun. Venäläisiä kaatui 700, ruotsalaisia vain sata. Kuningas jäi juhlimaan voittoa ja jakelemaan ylennyksiä ja kunniamerkkejä.

Siihen se meno sitten katkesi. Pian piti perääntyä ja ponnistella tykkien kanssa mäkeä pitkin karkuun.

Sammakkolaulua ja rantaelämää

Mäki sai nimekseen sattumoisin Tykkimäki. Jos osasi Kustaa III siellä ammoin hurvitella, niin osataan sitä edelleen. Ensimmäisenä Tykkimäestä monelle tulee mieleen Tykkimäen huvipuisto ja sen kimeä-ääniset maskotit Kusti ja Kerttu, jotka laulussaan kehottavat menemään Tykkimäkeen, jossa kiva päivä vietetään.

Sammakot ovat oikeassa. Tykkimäellä on kivaa. Se on tosin muutakin kuin Taifunista, Starflyerista ja Kouvola-pyörästä.

Muutaman vuoden ajan Tykkimäen katveessa on toiminut vesipuisto Aquapark altaineen ja liukumäkineen, jokapäästää vesipedot valloilleen myös tänä kesänä.


Kesällä 2022 avattiin uusi kotimaan matkailutähti, upea Tykkimäki Resort. Alueella on erilaisia majoituspalveluja, ravintola ja vuokrattavia saunoja.

Toisella puolen Käyrälammen rantaa sijaitsee Tykkimäen Sauna. Kaikille avoimessa saunassa pääset hyvien löylyjen lisäksi rentoutumaan Käyrälammen virkistäviin aaltoihin niin kesällä kuin talvellakin. Samalla voit nauttia kupin kuumaa tai lasillisen kylmää saunan kahvilassa. Kannattaa myös kysäistä saunan kokoustiloista.