Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Tykkimäen alue on huvipuisto ja paljon muuta

Kouvolan oma huvikumpu

Kaikki joukolla ilonpitoon! Huvipuistokesä pyörähtää käyntiin 10.6.2020
Pidetään yhdessä hauskaa Tykkimäen erilaisten pelien ja laitteiden parissa.

Jaa somessa

Tilaa ranneke etukäteen nettikioskista. Kesäkaudella 2020 huvipuistoon ei ole ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikki ostavat rannekkeen, joka sisältää sisäänpääsyn ja kaikki huvipuiston laitteet pituusrajojen puitteissa.

Alle 90cm maksutta.

 

Historiaa

Ruotsin kuningas unohtui aikoinaan huvittelemaan Tykkimäelle, eivätkä nykyiset kouvolaiset tai matkailijat jää Kustaata huonommiksi. Tykkimäellä ja sen ympäristössä on monenlaista rentouttavaa tekemistä maassa, vedessä ja ilmassa.

Kesäkuussa 1789 Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n armeija ryhmittyi rinteeseen ja tähtäsi mäen harjalle asetetut tykit kohti venäläistä kasakkarykmenttiä ja jalkaväkirykmenttiä.

Ruotsalainen jalkaväki hyökkäsi tykistötulen tuella ja voitti neljä tuntia kestäneen Utin taistelun. Venäläisiä kaatui 700, ruotsalaisia vain sata. Kuningas jäi juhlimaan voittoa ja jakelemaan ylennyksiä ja kunniamerkkejä.

Siihen se meno sitten katkesi. Pian piti perääntyä ja ponnistella tykkien kanssa mäkeä pitkin karkuun.

Sammakkolaulua ja rantaelämää

Mäki sai nimekseen sattumoisin Tykkimäki. Jos osasi Kustaa III siellä ammoin hurvitella, niin osataan sitä edelleen. Ensimmäisenä Tykkimäestä monelle tulee mieleen Tykkimäen huvipuisto ja sen kimeä-ääniset maskotit Kusti ja Kerttu, jotka laulussaan kehottavat menemään Tykkimäkeen, jossa kiva päivä vietetään.

Sammakot ovat oikeassa. Tykkimäellä on kivaa. Se on tosin muutakin kuin Taifunista, Starflyerista ja Kouvola-pyörästä.

Muutaman vuoden ajan Tykkimäen katveessa on toiminut vesipuisto Aquapark altaineen ja liukumäkineen. Se muodostaa Tykkimäki Campingin ja Käyrälammen uimarannan kanssa rantalomakohteen, joka kerää paikalle auringonpalvojia, suppailijoita, beachvolleyn pelaajia, frisbeegolfareita ja muita rantaelämästä nauttivia.

Golfia ja rallia

Tykkimäen laella sijaitseeKouvolan golfkeskus Bogey . Se on jokamieskenttä, jossa ei kysellä Green Cardia tai golfkerhon jäsenyyttä, eikä pelaamaan ole pakko tulla ruutukuosissa. Itse asiassa sinne voi saapua millaisissa vaatteissa tahansa ja ilman varusteita, sillä mailat voi vuokrata paikanpäällä. Eikä varausta tarvitse tehdä etukäteen. Tulla siis voi hetken mielijohteesta.

Rata on 9-reikäinen par3-rata, jonka pisin väylä on 172 metriä. Pelaamassa käy niin ensikertalaisia kuin kesälomalaisia ja ammattilaisia, jotka harjoittelevat etenkin lähipeliä ennen kisoja.

Välillä Tykkimäeltä kantautuu jylyä niin kuin Kustaan sotiessa. Syy ääniin on Tykkimäen moottoriurheilukeskus, jossa on motocross-rata, jokamiesluokan rallicross-rata, pienoisautorata ja formula K-rata.

Uusin tulokas Tykkimäen alueen palvelukatraaseen on Tykkimäen Sauna. Kaikille avoimessa saunassa pääset hyvien löylyjen lisäksi rentoutumaan Käyrälammen virkistäviin aaltoihin, niin kesällä kuin talvella. Samalla voit nauttia kupin kuumaa, tai kylmää, saunan kahvilassa. Kannattaa myös kysäistä saunan kokoustiloista.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.