Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Tykkimäen alue on huvipuisto ja paljon muuta

Kouvolan oma huvikumpu

Kaikki joukolla ilonpitoon! 
Pidetään yhdessä hauskaa Tykkimäen erilaisten pelien ja laitteiden parissa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Tykkimäen kesäkausi alkaa la 21.5. 2022 ja huvipuistoon pääsee veloituksetta, sisäänpääsymaksua ei ole. Huvipuisto on avoinna päivittäin 7.8. asti ( paitsi 23.5. suljettu, pe 27.5. suljettu ja  la 11.6. avoinna klo 11-19).

8.8. -21.8. avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin. Päättäjäisiä vietetään 27.8. Voit myös tilata rannekkeet etukäteen, Tykkimäki info, laiteliput ja aukiolot näet täältä.

Historiaa

Ruotsin kuningas unohtui aikoinaan huvittelemaan Tykkimäelle, eivätkä nykyiset kouvolaiset tai matkailijat jää Kustaata huonommiksi. Tykkimäellä ja sen ympäristössä on monenlaista rentouttavaa tekemistä maassa, vedessä ja ilmassa.

Kesäkuussa 1789 Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n armeija ryhmittyi rinteeseen ja tähtäsi mäen harjalle asetetut tykit kohti venäläistä kasakkarykmenttiä ja jalkaväkirykmenttiä.

Ruotsalainen jalkaväki hyökkäsi tykistötulen tuella ja voitti neljä tuntia kestäneen Utin taistelun. Venäläisiä kaatui 700, ruotsalaisia vain sata. Kuningas jäi juhlimaan voittoa ja jakelemaan ylennyksiä ja kunniamerkkejä.

Siihen se meno sitten katkesi. Pian piti perääntyä ja ponnistella tykkien kanssa mäkeä pitkin karkuun.

Sammakkolaulua ja rantaelämää

Mäki sai nimekseen sattumoisin Tykkimäki. Jos osasi Kustaa III siellä ammoin hurvitella, niin osataan sitä edelleen. Ensimmäisenä Tykkimäestä monelle tulee mieleen Tykkimäen huvipuisto ja sen kimeä-ääniset maskotit Kusti ja Kerttu, jotka laulussaan kehottavat menemään Tykkimäkeen, jossa kiva päivä vietetään.

Sammakot ovat oikeassa. Tykkimäellä on kivaa. Se on tosin muutakin kuin Taifunista, Starflyerista ja Kouvola-pyörästä.

Muutaman vuoden ajan Tykkimäen katveessa on toiminut vesipuisto Aquapark altaineen ja liukumäkineen, avoinna ma-su 4.6.- 7.8.22 klo 11-19.


Kesällä 2022 avautuu uusi kotimaan matkailutähti upea Tykkimäki Resort. Alueella erilaisia majoituspalveluja, ravintola ja vuokrattavia saunoja.

Toisella puolen Käyrälammen rantaa sijaitsee Tykkimäen Sauna. Kaikille avoimessa saunassa pääset hyvien löylyjen lisäksi rentoutumaan Käyrälammen virkistäviin aaltoihin, niin kesällä kuin talvella. Samalla voit nauttia kupin kuumaa, tai kylmää, saunan kahvilassa. Kannattaa myös kysäistä saunan kokoustiloista.