Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Hyggeile huoletta, kotoile kouvolalaisittain

Kun ulkona sataa ja on pimeää, on marraskuu ja sinusta näkee sen, niin mikä sen mukavampaa kuin kotoilu ja hyggeily. Tässä vinkkejä, miten kotoilet kouvolalaisittain!

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

First things first

Ensimmäinen ja tärkein asia kotoilutunnelman maksimoinnissa on kupissa höyryävä kuuma juoma! Se hivelee kaikkia aisteja: tuoksu tulvii nenään, muki tuntuu lämpimältä käsissä, juoma maistuu ihanalta, näyttää kutsuvalta ja teepannun vihellys tai kahvinkeittimen pörinä ilmoittaa nautinnon olevan valmis!

Kahvin ja teen ystävät saavat mukiinsa täytettä Kauppamiehenkadun Papulaari & Nirvana –kombosta. Saman katon alta löydät myös välineet kahvi- ja teehifistelyyn, valikoimissa on mm. erilaisia pannuja ja teekannuja.

Jos kotonasi on takkatulen loimussa liian lämpöistä kuumalle juomalle, kaada lasiin Mustila Viinin ihania, paikallisia viinejä ja mehuja. Höyryäviin hetkiin suosittelemme MariaMamman Mustan Everstin glögijuomaa. Sekaan rusinat ja mantelit, Jouluradiosta taustamusiikkia ja kynttilät palamaan.

Kun kaikki tämä kahvin- ja teenkeittely saa nälkäiseksi, ei hätää, kotisohvalta ei tarvitse nousta edes jääkaapille asti! Täältäkin löytyy palvelu Wolt, joten legendaaristen kouvolalaisten ravintoloiden kuten Ravintola Olén, Mei Lokin ja Nevillen herkut ovat vain näppäilyn päässä.

Viritetään tunnelma

Hyggeilyn tunnelma syntyy kynttilöistä, kaamosvaloista, pehmeistä tyynyistä ja lämpimistä vilteistä. Kurvaa Kauppakeskus Veturille ja piipahda esimerkiksi Tokmannilla, Clas Ohlsonilla tai Finnmarilla täyttämässä ostoskassisi kyntteliköillä, tuikuilla ja torkkupeitoilla. Ja jos kotoiluusi kuuluu lukeminen, Veturin Suomalaisesta Kirjakaupasta saat makusi mukaan pokkareita, kovakantisia tai äänikirjoja.

Kutostien kupeessa Keltissä sijaitsee viehättävä Kymen Paviljonki. Voit ostaa mukaasi paikallisten tuottajien tuotteita Herkkuja Kymenlaaksosta –pisteestä ja maistella kotoilun lomassa vaikka Kouvolan Lakua, Kuusaan Lakumestan tuotteita, paikallisia juustoja hilloja. Paviljongista löytyy myös Pentik Galleria ja Pentikin myymälä. Anu Pentik on syntyjään kouvolalainen!

Pientä puuhaa

Kouvolasta löytyy Suomen ainoa Tiimari! Muistathan tuon ihanan, pursuilevan kaupan vuosien takaa? Kauppakeskus Valtarissa, Kouvolan keskustassa, pääset taas fiilistelemään mm. askartelutarvikkeita, kortteja, sisustustavaraa ja paketointivälineitä. Kipaise siis Tiimarista tonttupajaasi joulukorttitarvikkeet ja lahjapaperit.

Tiesitkös, että Novitan langat tulevat meiltä Kouvolasta! Korialla sijaitsevassa kehräämössä tehdään n. miljoona kiloa lankaa vuodessa. Novitan tehtaanmyymälä sijaitsee tehtaan naapurissa, ABC Korialla. Sieltä saat laadukkaita lankoja, kaiken kokoisia puikkoja ja muita tarpeita käsitöihisi. Kuinka palkitsevaa onkaan, kun saa villasukan kantapään viimein onnistumaan ja varpaita lämmittämään itsetekemät sukat!

Toivotamme hyvää hyggeilyä ja kivaa kotoilua!