Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Alvar Aallon kohteet

Arkkitehdit Alvar (1898-1976) ja Aino Aalto (1894-1949) toivat moderniin asumiseen edistyksellisiä ratkaisuja, kalusteita ja sisustuksia useiden vuosikymmenten ajan.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Aaltojen tavoitteenaan oli edistää hyvän asumisen edellytyksiä ja helpottaa asukkaiden arkea niin yksilöllisissä kaupunkikodeissa kuin sarjavalmisteisissa vuokrataloissakin, asukkaiden yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Suunnittelun lähtökohtana oli sekä tilankäytön että kalustamisen käytännöllisyys, keveys ja joustavuus.  

Alvar Aallon arkkitehtitoimisto suunnitteli Inkeroisiin 30 rakennusta ja Sippolaan yhden lääkäritalon. Kaikkia toimiston Inkeroisiin suunnittelemia rakennuksia ei toteutettu, monet on myöhemmin purettu tai muutettu tunnistamattomiksi. Kouvolan keskustassa sijaitsee Kasarmin portinpylväät ja aita ja yksityinen omakotitalo.

Tutustu tarkemmin Kouvolan Alvar Aalto kohteisiin ja videoihin teemalla Alvar Aalto Kouvolassa.

Lataa täältä Alvar Aallon kohteita esittelevä arkkitehtuuriopas . Opas on myös saatavana Kouvolan kaupungintalon info-pisteestä.