Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Fillari alle ja reitille!

Kouvolan retkipyöräilyreitit tarjoavat pyöräilijälle rauhallisia maalais- ja vesistömaisemia sekä uniikkeja kohteita. Reittien lähtöpisteet ovat helposti saavutettavissa esim. junalla.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kimolan kanavan kierros

Yksi pyöräilyreiteistä on 117-kilometrin mittainen Kimolan kanavan kierros, jossa nautitaan Kymijoen näkymistä ja ohitetaan KymiRingin rata, kunnes suunnataan kohti Iitin viehättäviä maalaismaisemia.

Kymenlaakson Koliksikin kutsutun Iitin Hiidenvuoren korkealta laelta avautuvat vaikuttavat näkymät ympäröivään vesistömaisemaan. Iitistä edetään Kimolan kanavalle, jossa pääsee seuraamaan veneiden kulkua 12-metrisen sulun läpi.
Matkan varrelle jää myös Jaalan kylä ja Verlan maailmanperintökohde, jossa vierähtää aikaa ruukkimiljöön museoihin, puoteihin ja kahviloihin tutustuessa. Pienet maalaistiet johdattavat pyöräilijän Verlasta kohti Voikkaata ja Kuusankosken Taideruukkia.

Kouvola - Mäntyharju retkipyöräilyreitti

Tutustu  Kouvola Mäntyharju retkipyöräreittiin upeissa vesistö- ja kulttuurimaisemissa alkaen Kuusankosken Taideruukilta. Poikkea ainutlaatuiseen Verlan maailmanperintökohteeseen ja Repoveden kansallispuistoon ja nauti reitin varren hyvistä palveluista. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla nautitaan kahvilan herkuista sekä tutustutaan alueen luontoon ja näyttelyihin.  Reitin varrella voi nauttia Matkoslammen käpysaunan löylyistä ja kokea Suomen ainutlaatuisimman kyläkaupan Nuolniemessä.

Kymijoen kulttuurikierros

Kolmannella uudella reitillä, Kymijoen kulttuurikierros retkipyöräreittillä, pääset nauttimaan Kymijokilaakson maalaismaisemista tutustuen upeaan Arboretum Mustilaan ja Ankkapurhan kulttuuripuistoon, jossa näkyy Alvar Aallon kädenjälki. Elimäellä sijaitsee myös Suomen vanhin puukirkko ja Ankkapurhan vanhan teollisuusmiljöön maisemissa riittää nähtävää, aktiviteetteja, kahviloita ja hienoja piknikpaikkoja. Reitin varrella  5 kilometrin pituinen lähes luotisuora tieosuus, jonka jälkeen on mukava pulahtaa virkistymään Koivusaaren uimalaan Myllykoskella. Paluu Kouvolaan seurailee Kymijoen rantaviivaa tarjoten upeita maisemia.

Pyöräilyreittejä Kouvolassa

Tai pyöräile kaupungista toiseen. Kymijokilaakson pyöräilyreitti on luonnonkaunis ja mutkittelee komean Kymijoen maisemissa Kotkasta Kouvolaan. Tutustu ja ihastu 71 km pitkään hienoon reittiin! Kouvolan karttapalvelusta näet lisää Kouvolan pyöräteitä ja voit suunnitella minne seuraavaksi.