Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Kouvolan uudet pöyräilymatkailureitit

Kouvolan kolme retkipyöräilyreittiä tarjoavat pyöräilijälle rauhallisia maalais- ja vesistömaisemia sekä uniikkeja kohteita. Reittien lähtöpisteet ovat helposti saavutettavissa esim. junalla.

Jaa somessa

Kouvolan uudet pyöräilyreitit

 

Yksi reiteistä on 117-kilometrin mittainen Kimolan kanavan kierros, jossa nautitaan Kymijoen näkymistä ja ohitetaan KymiRingin rata, kunnes suunnataan kohti Iitin viehättäviä maalaismaisemia.

Kymenlaakson Koliksikin kutsutun Iitin Hiidenvuoren korkealta laelta avautuvat vaikuttavat näkymät ympäröivään vesistömaisemaan. Iitistä edetään Kimolan kanavalle, jossa pääsee seuraamaan veneiden kulkua 12-metrisen sulun läpi.
Matkan varrelle jää myös Jaalan kylä ja Verlan maailmanperintökohde, jossa vierähtää aikaa ruukkimiljöön museoihin, puoteihin ja kahviloihin tutustuessa. Pienet maalaistiet johdattavat pyöräilijän Verlasta kohti Voikkaata ja Kuusankosken Taideruukkia.

Tutustu myös Kouvola Mäntyharju retkipyöräreittiin upeissa vesistö- ja kulttuurimaisemissa. Poikkea ainutlaatuiseen Verlan maailmanperintökohteeseen ja Repoveden kansallispuistoon ja nauti reitin varren hyvistä palveluista.


 Kymijoen kulttuurikierros retkipyöräreittillä pääset nauttimaan Kymijokilaakson maalaismaisemista tutustuen upeaan Arboretum Mustilaan ja Ankkapurhan kulttuuripuistoon, jossa näkyy Alvar Aallon kädenjälki. 

 

Tuotteet rahoitettu ELYn myöntämällä maaseuturahalla Luontomatkailun Vauhtiratas-hankkeesta.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.