Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kimolan kanavan online kartta

Taukopaikkoja ja palveluja

Kimolan kanavan toinen kesä on lopuillaan. Kanavan infraa ja palveluita parannettiin tälle kesälle.

Kanavalla tehtiin kesällä haastattelututkimus, jossa haastateltiin veneilijöitä ja kumipyörämatkailjoita. Haastattelun tavoitteena oli kerätä käyttäjäkokemuksia ja kehittämisajatuksia kanavan tulevaisuuden kehittämistä varten. Kiitos kaikille tutkimukseen osallistuneille!

Veneilijöiden ja "kanavaturistien" avuksi olemme julkaisseet online palvelukartan kanavan vaikutusalueen palveluista. Kartalle on koottu kanavan "isäntäkuntien" Heinolan, Iitin ja Kouvolan yritysten palveluja.

 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Palvelut kartalla

Klikkaa onlinekarttaa ja katso mitä kaikkea on tarjolla. Karttaa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. Kanavan päätepistettä, Voikkaan Virtakivea lähestyessä, löytyy uusi vierasvenelaituri Oravalan kartanolta. Laiturilla oleva kyltti kertoo veneilijölle milloin kartanon mailla voi vierailla. Virtakiven Saunan palvelut lisääntyvät koko ajan ja on tiedossa lisää majoituspaikkoja. 

Kanavan sulun alue

Kimolan kanavan kioski palvelee sulun alueella pysäköintipaikalla. Tarjolla kahvia, virvokkeita ja jäätelöä. Loppukesän aukioloajat tilanteen mukaan.

Uusi kävelysilta parkkipaikalta sulun lähelle valmistui alkukesällä.  Maantien reunassa kulkevaa siltaa pitkin kävelijät pääsevät turvallisesti katsomaan sulutusta. Veneilijöille on lisätty opasteita ja kanava-alueen nopeusrajoitusta on muutettu. Opasteita on lisätty, jotta veneilijät havaitsevat ne paremmin.

Satamissa myös uutta tarjontaa

Hirvelan kotisatamaan on tehty yksi laituri lisää ja sen myötä venepaikkojen määrä lisääntyy noin parilla kymmenellä paikalla. Kouvolan Järvipelastajien ja paikallisten veneilyseurojen yhteinen "kylätalo" rakentui kotisatamaan palvelemaan kotisatamasta venepaikan varanneita veneilijöitä.

Virtakiven vierassatamaan saatiin loppukesällä uusi noin 30 metrin pituinen laivalaituri kanavalla risteilevien matkustaja-alusten käyttöön. Kanavalla risteilevät  m/s Kavaljeeri, m/s Pyhäjärvi ja m/s Suomen Suvi (vain heinäkuun ajan). Lisäksi Virtakiven Saunan oma laiva tekee tilausristeilyjä. Ja Päijänteen suunnasta saapuvat voivat varata matkalleen vaikka Päijänteen vesitaksin.

Vierassatamaa lähinna oleva bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta (Lapinmäen pysäkki). Nyt on siirrytty talviaikatauluihin ja vuorot ovat vähissä. Sähköpyöriä on vuokrattavissa vierassatamassa.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.