Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kimolan kanavan online kartta

Taukopaikkoja ja palveluja

Tulossa Kimolan kanavan kolmas kesä. Kanavalla tehtiin kesällä 2021 haastattelututkimus, jossa haastateltiin veneilijöitä ja kumipyörämatkailjoita. Haastattelun tavoitteena oli kerätä käyttäjäkokemuksia ja kehittämisajatuksia kanavan tulevaisuuden kehittämistä varten. Kiitos kaikille tutkimukseen osallistuneille!

Veneilijöiden ja "kanavaturistien" avuksi olemme julkaisseet online palvelukartan kanavan vaikutusalueen palveluista. Kartalle on koottu kanavan "isäntäkuntien" Heinolan, Iitin ja Kouvolan yritysten palveluja.

 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Palvelut kartalla

Klikkaa onlinekarttaa ja katso mitä kaikkea on tarjolla. Karttaa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. Kanavan päätepistettä, Voikkaan Virtakivea lähestyessä, löytyy uusi vierasvenelaituri Oravalan kartanolta. Laiturilla oleva kyltti kertoo veneilijölle milloin kartanon mailla voi vierailla. Virtakiven Saunan palvelut lisääntyvät koko ajan ja on tiedossa lisää majoituspaikkoja. 

Kanavan sulun alue

Kimolan kanavan kioski palvelee kesäaikana sulun alueella pysäköintipaikalla. Tarjolla kahvia, virvokkeita ja jäätelöä. Kahvila on avoinna toukokuussa viikonloppuisin (la-su) klo 11-19 ja kesäkuun alusta alkaen joka päivä klo 11-19.

Uusi kävelysilta parkkipaikalta sulun lähelle valmistui kesällä 2021.  Maantien reunassa kulkevaa siltaa pitkin kävelijät pääsevät turvallisesti katsomaan sulutusta. Veneilijöille on lisätty opasteita ja kanava-alueen nopeusrajoitusta on muutettu. Opasteita on lisätty, jotta veneilijät havaitsevat ne paremmin.

Satamien kuulumisia

Hirvelan kotisatamaan on syntynyt Kouvolan Järvipelastajien ja paikallisten veneilyseurojen yhteinen "kylätalo" palvelemaan kotisatamasta venepaikan varanneita veneilijöitä. Veneiden vesillelasku luiska on Hirvelän kotisatamassa.

Virtakiven vierassatamaan saatiin loppukesällä 2021 uusi noin 30 metrin pituinen laivalaituri kanavalla risteilevien matkustaja-alusten käyttöön. Kanavalla risteilevät kesällä 2022  m/s Kavaljeeri, m/s Pyhäjärvi ja m/s Suomen Suvi (vain heinäkuun ajan). Lisäksi Virtakiven Saunan oma laiva tekee tilausristeilyjä. Ja Päijänteen suunnasta saapuvat voivat varata matkalleen vaikka Päijänteen vesitaksin. 

Kesällä 2022 Virtakiveen avautuu polttoaineen jakelupiste.

Vierassatamaa lähinna oleva bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta (Lapinmäen pysäkki). Kesän bussiaikataulut julkaistaan myöhemmin.. Sähköpyöriä on vuokrattavissa vierassatamassa.