Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kimolan kanavan online kartta

Taukopaikkoja ja palveluja

Kimolan kanavan toinen kesä on alkanut. Kanavan infraa ja palveluita on parannettu. Kesällä haastattelemme veneilijöitä ja "kanavaturisteja", jotta saamme käyttäjien kokemuksia tulevien vuosien kehittämistyön pohjaksi.

Tässä artikkelissa kerromme mitä uutta kanavan alueelle on tulossa tänä kesänä. Veneilijöiden ja "kanavaturistien" avuksi julkaisemme online palvelukartan kanavan vaikutusalueen palveluista. Kartalle on koottu kanavan "isäntäkuntien" Heinolan, Iitin ja Kouvolan yritysten palveluja.

 

Jaa somessa

Palvelut kartalla

Klikkaa onlinekarttaa ja katso mitä kaikkea on tarjolla. Karttaa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. Kanavan päätepistettä, Voikkaan Virtakivea lähestyessä, löytyy uusi vierasvenelaituri Oravalan kartanolta. Laiturilla oleva kyltti kertoo veneilijölle milloin kartanon mailla voi vierailla. Virtakiven Saunan palvelut lisääntyvät koko ajan, tiedossa lisää majoituspaikkoja ja uutuutena Kiviareenan kesäkonsertit.

Kanavan sulun alue

Kimolan kanavan kioski on toukokuussa avoinna viikonloppuisin (la-su). Kesä-heinäkuussa kioski palvelee joka päivä klo 11.-19. Tarjolla kahvia, virvokkeita ja jäätelöä - ja katsotaan mitä muita herkkuja kesä tuo tulleessaan.

Parhaillaan on rakenteilla kävelysilta parkkipaikalta sulun lähelle. Maantien reunassa kulkeva silta valmistuu toukokuun aikana ja sitä pitkin kävelijät pääsevät turvallisesti katsomaan sulutusta. Veneilijöille on lisätty opasteita ja kanava-alueen nopeusrajoitusta on muutettu. Opasteita on lisätty, jotta veneilijät havaitsevat ne paremmin.

Satamissa myös uutta tarjontaa

Hirvelan kotisatamaan on tehty yksi laituri lisää ja sen myötä venepaikkojen määrä lisääntyy noin parilla kymmenellä paikalla. Kouvolan Järvipelastajien ja paikallisten veneilyseurojen yhteinen "kylätalo" rakentuu kotisatamaan palvelemaan kotisatamasta venepaikan varanneita veneilijöitä.

Virtakiven vierassatamaan tulee uusi noin 30 metrin pituinen laivalaituri kanavalla risteilevien matkustaja-alusten käyttöön. Kanavalla tulee risteilemään ainakin m/s Kavaljeeri, m/s Pyhäjärvi ja m/s Suomen Suvi. Lisäksi Virtakiven Saunan oma laiva tekee tilausristeilyjä. Ja Päijänteen suunnasta saapuvat voivat varata matkalleen vaikka Päijänteen vesitaksin.

Vierassatamaa lähinna oleva bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta. Kesäajan aikataulu on voimassa 9.8.2021 asti. Bussi kulkee Voikkaan ja Kuusankosken läpi Kouvolan matkakeskukseen.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.