Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolasta löydät useita tasokkaita ravintoloita ja kahviloita

Makuelämyksiä Kouvolassa

Kahviputiikki Papulaarissa on tarjolla Kouvolalle ominaisia herkkuja kuten Kouvola-kahvia. Keskustan kahviloista ja ravintoloista löytyy toki myös ruokia, jotka tunnetaan muuallakin kuin Kouvolassa.

Jaa somessa

Kouvolankadulta löytyvät  Hyvinsyöntipaikka Olé  ja Gastropub Betony. Olélla on Kouvolassa pitkät perinteet ja paikalliset ovatkin jo vuosi nauttineet ravintola mehukkaista pihveistä. Betony puolestaan on verrattain uusi tulokas kaupungin ravintolakentällä, mutta paikalliset ovat tehneet siitä oman olohuoneensa.

Keskustassa pitää majaa myös Papulaari, missä pääset käsiksi niin Kouvola-kahviin, kuin erilaisiin herkkuihin. Saman katon alta löytyy myös rentoutumiseen ja teenautintoihin erikoistunut Nirvana.

Papulaarin kahvi Sysikymi on kehitetty yhteistyössä kouvolalaisen Inka Paahtimon kanssa. Se on vahva kahvisekoitus, joka sopii suodatinkahviksi ja espressoksi.

Sysikymi – joka tunnetaan myös nimellä Susikumi – paahdetaan Kymijoen varrella. Sen on kuvailtu olevan yhtä tummaa kuin kymenlaaksolaisen huumorin.

Texmexiä ja muita herkkuja

Pääkirjaston ja kävelykatu Manskin välissä olevassa ruoka- ja seurusteluravintola Nevillessä oli texmex-lista jo ennen kuin sana texmex oli yleisessä tiedossa. Neville tunnetaan valuvista kynttilöistään ja kiireettömästä tunnelmasta. Kymi Brassin aikana vaskibändit ovat kokoontuneet sinne jammailemaan.

Manskin varrella oleva Rosso on laskeutunut kävelykadun tasolle ja muuttanut salaattipöytänsä antipasti-lajitelmaksi. Kesäisin Rosson ja samassa yhteydessä olevan Coffee Housen aurinkoterassi on hyvä paikka nautiskella katuvilinästä. Sateen sattuessa Three Wingsin lasitetulta terassilta voi syömisen lomassa tutkailla Manskin menoa.

Jäätelöä ja palkintokakkua

Melkein Rossoa vastapäätä on laajasta kakku- ja teevalikoimasta tunnettu Ramin konditoria. Yksi suosituimmista kakuista on marenkipäällysteinen sitruunakakku, joka esiteltiin Suomen paras leipomo -kisassa.

Erikoisuutena on itsetehty jäätelö. Makuvaihtoehtoina ovat esimerkiksi kookos, pistaasi, suklaa, toffeekeksi, mangosorbetti ja suolapähkinä. Valikoima vaihtelee päivän mukaan. Erityissuosituksen saa minttujäätelö, jota parempaa on vaikea löytää edes jäätelömaa Italiasta.

Ramin omistajat kävivät kuulemma hakemassa Italiasta jäätelöoppia. Vai hakivatko italiaanot sitä sittenkin Ramilta?

Uudempia makuelämyksiä 

Jos aiemmat loistopaikat ovat jo tuttuja, kannattaa tutustua Kouvolan ravintolamaailman uutuuksiin. Uudistettu Amarillo tarjoaa ihastuttavan terassinsa lisäksi yhdistelmän uusia makuja ja vanhoja suosikkeja. Bistro Goutu sijaitsee vanhan kirjapainotalon päädyssä ja ravintolassa pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähialueen tuottajien raaka-aineita.