Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kouvolasta löydät useita tasokkaita ravintoloita ja kahviloita

Makuelämyksiä Kouvolassa

Kahviputiikki Papulaarissa on tarjolla Kouvolalle ominaisia herkkuja kuten Kouvola-kahvia. Keskustan kahviloista ja ravintoloista löytyy toki myös ruokia, jotka tunnetaan muuallakin kuin Kouvolassa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kouvolankadulta löytyvät  Hyvinsyöntipaikka Olé  ja Gastropub Betony. Olélla on Kouvolassa pitkät perinteet ja paikalliset ovatkin jo vuosi nauttineet ravintola mehukkaista pihveistä. Betony puolestaan on verrattain uusi tulokas kaupungin ravintolakentällä, mutta paikalliset ovat tehneet siitä oman olohuoneensa.

Keskustassa pitää majaa myös Papulaari - Kymenlaakson ainutlaatuisin paahtimo, herkkuputiikki ja kahvila. Katutason persoonallisessa kahvilassa pääset nautiskelemaan ja shoppailemaan paikallisia herkkuja. Laadukkaat Kouvola- ja Sysikymi-kahvit paahdetaan kahvilan alakerrassa pienpaahtimossa ja leivonnaiset tulevat omasta leipomosta kauppahallista. Saman katon alta löytyy myös rentoutumiseen ja teenautintoihin erikoistunut Nirvana.

Texmexiä ja muita herkkuja

Pääkirjaston ja kävelykatu Manskin välissä olevassa ruoka- ja seurusteluravintola Nevillessä oli texmex-lista jo ennen kuin sana texmex oli yleisessä tiedossa. Neville tunnetaan valuvista kynttilöistään ja kiireettömästä tunnelmasta. Kymi Brassin aikana vaskibändit ovat kokoontuneet sinne jammailemaan.

Manskin varrella oleva Rosso on laskeutunut kävelykadun tasolle ja muuttanut salaattipöytänsä antipasti-lajitelmaksi. Kesäisin Rosson ja samassa yhteydessä olevan Coffee Housen aurinkoterassi on hyvä paikka nautiskella katuvilinästä. Three Wingsin lasitetulta terassilta voi syömisen lomassa tutkailla Manskin menoa.

Jäätelöä ja palkintokakkua

Melkein Rossoa vastapäätä on laajasta kakku- ja teevalikoimasta tunnettu Ramin konditoria. Yksi suosituimmista kakuista on marenkipäällysteinen sitruunakakku, joka esiteltiin Suomen paras leipomo -kisassa.

Erikoisuutena on itsetehty jäätelö. Makuvaihtoehtoina ovat esimerkiksi kookos, pistaasi, suklaa, toffeekeksi, mangosorbetti ja suolapähkinä. Valikoima vaihtelee päivän mukaan. Erityissuosituksen saa minttujäätelö, jota parempaa on vaikea löytää edes jäätelömaa Italiasta.

Ramin omistajat kävivät kuulemma hakemassa Italiasta jäätelöoppia. Vai hakivatko italiaanot sitä sittenkin Ramilta?

Uudempia makuelämyksiä 

Jos aiemmat loistopaikat ovat jo tuttuja, kannattaa tutustua Kouvolan ravintolamaailman uutuuksiin. Suomen parhaaksi valittua lounaspaikkaa Mimosan Aitoa Kouvolan keskustassa ei turhaan ole kehuttu! Uudistettu Amarillo tarjoaa ihastuttavan terassinsa lisäksi yhdistelmän uusia makuja ja vanhoja suosikkeja. Bistro Goutu sijaitsee vanhan kirjapainotalon päädyssä ja ravintolassa pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon lähialueen tuottajien raaka-aineita.

Ympäri Kouvolaa ravintolatarjonta on runsasta.