Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Taideruukki kutsuu vierailulle Kouvolaan

Vierailukohteet talvella

Olet tervetullut Kouvolaan ympäri vuoden! Muun muassa seuraavat kiinnostavat käyntikohteet soveltuvat erinomaisesti vierailtavaksi talviaikaan: Arboretum Mustila, Poikilo-museot, Repoveden kansallispuisto, Rinnekeskus Mielakka, Taideruukki, Tykkimäen sauna. Lisäksi Unescon maailmanperintökohde Verla on tilauksesta auki ryhmille kesäajan ulkopuolella.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Talven taikaa Arboretum Mustilassa

Tiesitkö että Mustilassa voi retkeillä myös talvella? Kevättalven aurinko valaisee ja lämmittää jo mukavasti, eikä koillistuulikaan pääse puremaan lumisen metsäpuiston siimeksessä. Retkelle kannattaa kuitenkin pukeutua lämpimästi ja pakata mukaan vaikka termoskahvit tai -kaakaot. Autolla pääsee helposti Arboretumin parkkipaikalle ja puistossa voi kulkea jalan tai suksilla. Arboretumin huoltotiet on aurattu ja pääpolut tasoitettu kelkalla, niin että hanki kantaa hyvin kävelijät.

Poikilo-museot

Sukella Kouvolan historiaan ja taiteeseen! Poikilo-museot koostuvat Kouvolatalossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta. Taidemuseo keskittyy moderniin ja uuteen suomalaiseen taiteeseen. Kaupunginmuseon näyttelyissä esitellään Kouvolan historiaan liittyviä näyttelyitä.
Kouvolan teatteri sekä orkesterimme Kymi Sinfonietta tarjoavat kulttuurin ystäville huippuohjelmaa.

Repovesi talviaikaan

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet. Repoveden nuotiopaikat ovat retkeilijöiden käytössä ympäri vuoden ja polttopuita löytyy liiteristä. Repoveden kansallispuistossa on läpi vuoden käytössä olevia vuokratupia ja -kotia. Vuokratuvissa on myös sauna.

Rinnekeskus Mielakka

Mielakka on aktiivinen lähirinne iloisella asenteella. Rinnekeskus sijaitsee vain reilun 2 km päässä Kouvolan keskustasta. Rinnekeskuksesta löytyy rinteet kaiken tasoisille laskettelijoille. Lisäksi alueella on Lastenmaa sekä Snowpark. Pysäköintipaikaltamme pääsee suoraan hoidetulle ja valaistulle hiihtoladulle, josta haarautuu latuja myös muualle kaupungin latuverkostoon. Ensilumenlatu avataan jo pikkupakkasilla. Mielakasta lähtee Kouvolan paras ja monipuolisin latuverkosto! Mielakkaan pääset myös paikallisbusseilla. Bussilinjat 10 ja 13 pysähtyvät n. 500 metrin päässä rinnekeskuksesta Ojaniityntien ja Uudismaankadun risteyksessä. Katso aikataulut ja lisätiedot Kouvolan Reittioppaasta.

Taideruukki

Taideruukki sijaitsee vanhalla Kymin Ruukin tehdasalueella Kuusankoskella, Kymijoen varressa. Kauniiden vanhojen tehdasrakennusten ympäröimässä Taideruukissa virtaa luovuus ja kulttuuri on monipuolisesti läsnä sen toimijoiden, tapahtumien ja näyttelyiden sekä puotien kautta. Taideruukki toivottaa vierailijat tervetulleeksi ympäri vuoden tarjoten elämyksiä kaikille aisteille. Monipuolinen näyttely- ja tapahtumatarjonta Pato Klubilla sekä Galleria Padossa, käsityöläisten ja taiteilijoiden pajat puoteineen, toimintatyöpajat, hyvinvointipalvelut, muut luovan alan yritykset ja erilaiset kotoisat tapahtumat saavat kävijät ja matkailijat viihtymään talossa pidempäänkin.

Tykkimäen sauna

Tykkimäen Sauna on kaikille avoin yleinen sauna, joka sijaitsee luonnonkauniin Käyrälammen rannalla muutaman kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Tiistaisin ja sunnuntaisin lämpenee myös Saunalautan kiuas. Lisäksi talvella on avoinna iso avanto, joten uimaan pääsee ympäri vuoden.