Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Pinyaphat Mielakan rinnekeskuksessa tunturikeinussa

Arjen tähtihetkiä ja Kouvola-kokemuksia Pinjan silmin

Kouvolalainen Pinja päätti yhteistyössä VisitKouvolan kanssa tutustua kotikaupunkiinsa uusin silmin syksyllä 2021. Juttusarjassa Pinja on nostanut esille kotikulmiensa hienoimpia puolia – juuri niitä, joita kelpaa esitellä myös kylään tuleville vieraille ja näyttää somessa. Oletko jo lukenut, miten Pinjalta onnistuu kalastus Kymijoella, miltä Kouvola näyttää kaupunkipyörän selästä ja mitä kaikkea lähes kaupungin keskustassa sijaitseva Mielakan rinnekeskus tarjoaa kävijöilleen?

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Tällä kertaa Pinja kertoo, mitä ajattelee ylipäänsä arjesta Kouvolassa.

Kotona Kouvolassa

Olen huomannut, että monet ihmiset ajattelevat, että ruoho on vihreämpää muualla. Kun itse muutin ainaisen kesän maasta Kouvolaan, voin sanoa, että ruoho ei ole täällä aina vihreää, mutta elämä on mukavaa. Suomessa on paljon hienoja kaupunkeja, mutta minulle Kouvola tuntuu kodille. 

Pinja nauttii sekä Kouvolan vehreydestä että vedestä Kymijoen maisemissa.  

Pinja nauttii sekä Kouvolan vehreydestä että vedestä Kymijoen maisemissa.  

Minulle kieli oli alkuun vaikeaa, mutta se sujuu hyvin, kun olen saanut paljon suomalaisia ystäviä. Kouvolassa ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneet siitä, kuinka olen oppinut uutta. Koti-ikävä vaivaa joskus, mutta se menee ohi aina. 

Opinnot ja ajokortti sujuvoittivat arkea 

Upeita hetkiä elämässäni oli, kun sain ajokortin, suoritin ammattitutkinnon suomen kielellä ja sain suomen kansalaisuuden. Näistä saan kiittää kouvolalaisten opettajien ihanaa osaamista kanssani. 

Puistoihin pääsee tutustumaan pyörällä.

Puistoihin pääsee tutustumaan pyörällä.  

Olen aina tykännyt luonnosta. Kouvola on puistokaupunki ja paljon luontoa on lähellä kotiani. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, kerään pajunkissoja kotiin koristeeksi. On kaunista, kun jää sulaa ja pääsee rannalle onkimaan.  

Valokuvaharrastuksen kautta tutut ja tuntemattomat voivat seurata, miltä elämä Kouvolassa näyttää  

Valokuvaan ja jaan kuvia, jotta kaikki näkevät elämäni iloja. Kevään tulo saa uudet lehdet puuhun, ja kukat alkavat kukkimaan. Sitä en kotimaassani voinut nähdä. Rakastan metsää, kerätä sieniä ja poimia marjoja. Kauden ekana on korvasieni. 

Kotona rakastan hoitaa puutarhaani. Minulla on pieni kasvimaa, omenapuut, luumupuut ja kirsikkapuu. Olen jo viljellyt perunaakin! Minulla on hyvä mieli, kun koti ja piha ovat kauniita. 

Tykkään ajaa pyörällä, koska Kouvolassa on hyvät pyörätiet. Otan aina 

paljon kuvia matkoillani ja etsin paikkoja, joissa on kauniit maisemat kuvata. Rakastan Suomen luontoa ja suosikkipaikkani kuvata on Kymijoki Korialla, Kuusankoskella ja Voikkaalla.  Myös Kimolan kanavan maisemat ovat todella kauniita. Joutsenet ovat suosikkini, kun näen niitä joella. Lintujen laulua kuulee Kouvolassa, mmmm upeaa. Asuessani Bangkokissa sitä kuuli harvoin. 

Luonto on Pinjalle tärkeä ja Kouvolassa siitä nauttimiselle onkin loistavat mahdollisuudet! 

Luonto on Pinjalle tärkeä ja Kouvolassa siitä nauttimiselle onkin loistavat mahdollisuudet! 

Seuraa VisitKouvolaa ja minun kanaviani, niissä pian lisää elämästä Kouvolassa! 

Juttusarjan aiheisiin voit tutustua myös TikTokissa! Laita seurantaan Pinyaphat 2 ja katso, mitä kaikkea Pinja on ehtinyt kotikaupungista bongata.