Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...

Monta syytä ulkoilla

Kouvolassa on yksitoista kaupungin ylläpitämää virallista luontopolkua sekä Kymijoen ulkoireitti ja  juuri valmistunut  Käyrälammen ulkoilureitti.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

1. Alakylän luontopolku

Korian sillalta lähtevä reitti myötäilee Kymijokea vanhassa metsässä.Pitkospuita kävellessä varpaat pysyvät kuivina. Lehtomaisemassa viihtyy Kymenlaakson maakuntakukka kurjenmiekka.

2. Heisanharjun luontopolku

Reitti kulkee jääkauden lopulla muodostuneella ”Kymenlaakson Punkaharjulla” kirkasvetisten järvien ympäröimänä. Sopii koko perheen retkeilyyn.

3. Huikeinlenkki

Helppokulkuinen reitti Lappalanjärven rannalla. Ei suuria korkeuseroja eikä vaikeakulkuista maastoa. Lintutornista voi nähdä kaulushaikaran ja ruskosuohaukan.

4. Kalalammen luontopolku

Pitkospuilla kulkeva polku kirkasvetisen Kalalammen ympäri. Kulkija voi nähdä telkän, kanahaukan tai puukiipijän. Rannan hiidenkivi muistuttaa jääkaudesta.

5. Kammarmäen luontopolku

Erähenkinen luontopolku, jossa maasto paikoin haastavaa. Jyrkimmissä nousuissa on apuköysiä. Näköalapaikkana Vuorilammen ja Sammakkolammen välinen jäkäläkallio.

6. Kirkkovuoren luontopolku

Haastavia nousuja ja laskuja. Ankkapurhan maisemia voi katsoa ”kuninkaanistuimesta”. Kustaa III:n sanotaan seuranneen siitä taisteluita 1700-luvun lopulla.

7. Känkkärän luontopolku

Metsäinen luontopolku Anjalassa. Rantakallion päältä aukeaa jylhä maisema Kymijoelle ja vastarannan tehdasmiljööseen. Haastaviin nousuihin on rakennettu kaiteita ja portaita.

8. Myllypuron luontopolku

Myllypuroa myötäilevä polku kulkee pääosin luonnonsuojelualueella. Polun varrella on opastauluja, pitkospuita ja siltoja. Alueella voi nähdä hirviä, metsäkauriita, mäyriä, saukkoja ja kettuja.

9. Niivermäen luontopolku

Rapakivikallioilla kulkeva reitti huipentuu näkötorniin. Luonnonpuron varrella kasvaa saniaiskorpea ja komeaa kuusikkoa. Opastauluissa on lapsille suunnattu Kaarne-korpin osuus.

10. Pappikallion luontopolku

Luonnontilaisella alueella on korpipainanteita, kallioita sekä näköalapaikka sotien aikaisella louhoksella. Polku soveltuu hyvin koko perheelle.

11. Pioneerimetsän luontopolku

Polkuverkostossa on esteettömiä reittejä, mutta myös Kymijoen rantaa myötäilevä Ahkojan varteen laskeutuva metsäreitti. Joen ranta ja Ahkojan varsi kuuluvat Natura 2000 -verkostoon.

12. Kymijoen ulkoilureitti

Reitti kulkee pääosin pitkospuilla jyrkässä joenpenkassa ja tarjoaa harvinaisen näkymän Kymijoelle. Myös esteettömiä osuuksia. Ulkoilureitti sai Vuoden kuntateko 2021-palkinnon. Kymijoen ulkoilureitti on nyt kokonaisuudessaan valmis. Viimeinen osuus Alakylässä on valmistunut loppukesällä 2022 ja nyt koko 25 kilometriä pitkä reitti on siis kierrettävissä.

13. Käyrälammen ulkoilureitti

Käyrälammen uusi ulkoilureitti on noin 1,5 km pitkä. Sen lähtöpisteet ovat Paaskosken sillalla ja Käyrälammella, Tykkimäki Resortin leirintäalueen itäpuolella. Tarkemmat tiedot ja kartta löytyy linkistä.