Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Viinilasit

Makuja ja ostoksia

Kouvolaan kannattaa suunnata kahvin, oluen, lakritsin ja muiden herkkujen perässä.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Idyllinen panimokahvila

Päivällä kahvittelijoita, illalla erikoisoluiden maistelijoita ja makumatkailijoita. Nostalgiaa tihkuvan kuppilan sisustus huokuu menneitä aikoja. Musiikkina soivat kuolemattomat klassikot. Panimokahvila Vanha Kauppa Kuusankoskella toimii Heinonen & Laurikainen Oy:n entisessä kaupparakennuksessa. Hanoista saa kahdeksaa omaa olutta eli artesanaanipanimo Panimo Hoppan mallastuotetta. Olutvalikoima on kattava muutenkin. Panimo perustettiin vuonna 1923 valmistuneen kauppakiinteistön takapihalla sijaisevaan TT-Fordin eli Hopan talliin. Siitä panimon nimi. Panimon edustalle avautuu kesäisin tunnelmallinen Hopan Beer Garden, jossa nautitaan toisinaan elävästä musiikista. 

Kahvia omasta paahtimosta

KAPU Roastery on kahden kouvolalaisen perheen perustama artesaanipaahtimo. Kahveja on myynnissä lauantaisin klo 10–14 paahtimolla osoitteessa Kaupunginpuutarha 17. Myyntivalikoimassa on viisi eri kahvia – Sulo, Armas, Toivo, Voima ja Uljas. KAPU Roasteryn kahveja voi maistella Bistro Goutussa ja The Bank -ravintolassa, josta saa Pankkiirin aamukahvia.

Paahtimo Papulaarin päätuotteet ovat Kouvola-kahvi ja SysiKymi. Valikoimissa on myös kolme muuta kahvia, joiden paahtamista oli käynnistämässä baristamestari Jarno Peräkylä. Paahtimo Papulaarin kahveja tarjoilevat Mimosan Aito, Gastropub Betony, Teatteriravintola Harkko sekä tietenkin Kahviputiikki Papulaari paahtimon yläkerrassa.

Viinille Mustilaan

Kartanon Vaalea, Punapaula, Päivänsäde, Karvajalka ja Mustan Everstin Kosto. Siinä muutamia vaihtoehtoja Mustila Viinin Viinituvan viini- ja liköörimaistiaisilla. Naapurista Viinipuodista voi hankkia lähiseudulla kasvaneista marjoista tehtyjen viinien lisäksi limonadeja, hilloja ja hyytelöitä. Laajasta viinivalikoimasta Satumetsän Lumous palkittiin vuoden 2021 tilaviininä. 

Uusi, uljas lakupalatsi

Lakritsitehtailija Timo Nisula haluaa tehdä Kouvolasta maailman lakritsipääkaupungin. Se onnistuu tekemällä parasta lakritsia ja kehittämällä ennennäkemättömiä lakritsituotteita. Kouvolan Lakritsissa on syntynyt niin habanerochililakritsia, merisuolalakritsia kuin gluteenitonta lakumakeista. Maailmanvalloitus etenee ja El Presidente Nisula, The Republic of Liquorice (kuten titteli kuuluu) muuttaa lakuimperiuminsa tukikohdan isompiin tiloihin keskustaan. Uuden tehtaan yhteydessä jo avattu  Kouvolan lakritsin tehtaanmyymälä sekä kahvila ravintola .

Juustossa löytyy

Polven Juustola Sippolassa valmistaa leipäjuustoa, pitojuustoa, kermaista talonpoikaisjuustoa ja emmentaleja. Mäkelän Tilajuusto sijaitsee Iitissä.

Palviuunin herkkuja

Palviliha Oy:n uudistunut tehtaanmyymälä sijaitsee Korian sydämessä. Vuonna 1975 perustetun jalostamon ensimmäisiä tuotteita olivat Perinteinen Palvikinkku, Palvikylki ja Palviselkä. Ne valmistetaan yhä samalla menetelmällä kuin ennenkin, leppähaloilla palviuunissa kypsentäen.

Kuusankosken keraamikon tehtaanmyymälä

Keraamikko Anu Pentikin isä oli Kymi-yhtiöllä töissä ja toi perjantaisin työsuhde-etuna paperirullan kotiin, jonka tyttö piirtelin täyteen kuviaan. Taiteilijan tarina alkoi Kuusankoskelta, ja sinne Posiolle asuttunut taiteilija halusi myös tehtaanmyymälän. Pentik Outlet toimii matkailijoille suunnatussa Kymen Paviljongissa, joka avautui vuonna 1990 nelostien ja kuutostien leikkauskohtaan Kymijoen läheisyyteen.

Lankaa ja leipää

Käy myös Novitan tehtaanmyymälässä joka sijaitsee Korian ABC-asemalla ja on neulojien lankataivas.


Herkullisia limppuja kaipaava suuntaa Korian Leipomon ja Risto Peltolan Leipomon leipomomyymälään. Tai Tuomon Luomun myymälään Cafe Ruukittareen. Kouvolasta löytyy myös Vaasan-myymälä, Kymen Wiener sekä Leipomo Koppanen.
Tehtaanmyymälöiden yhteystiedot.

Löytöjä kirpputoreilta

Kouvolan keskustassa löytöjä voi tehdä Pelastusarmeijan ja Fidan kirpputoreilta. 200 myyntipöydän Perhekirpputori Centtilä Kellomäessä on yksi kaupungin suurimmista kirppareista. Kuusankoskella toimii Kuusaan Kirppis, Myllykoskella on vierekkäin Lähetyskirpputori ja Finntori.
Rönsyilevässä ja yllätyksellisessä Valkealan sisätorissa on myyntipöytien lisäksi tarjolla kaikkea mahdollista, jopa lounasta. Elimäen lähetystori on kirpputorin lisäksi kahvila.
Kirpputori Kankkulankaivo Jaalassa on eksoottinen vanhan tavaran kauppa, jonka jokaisen senkin laatikko pursuaa myytävää tavaraa.